Notes de premsa
Caminada solidària a benefici del Taller Baix Camp el 25 de novembre
El Taller Baix Camp, en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, organitza el 25 de novembre la primera caminada solidària d’aquesta institució, que s’emmarca en el programa de caminades periòdiques que s’organitzen durant l’any sota la coordinació de Reus Esport i Lleure. El Taller Baix Camp dedicarà els fons recaptats a la creació d’una sala multisensorial per a les persones usuàries de l’entitat.
D’altra banda, tal i com explica el gerent del Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués, l’entitat vol aprofitar l’esdeveniment per donar a conèixer les instal·lacions i l’activitat del seu centre, i per aquest motiu la caminada tindrà la sortida i l’arribada al centre ocupacional ubicat al carrer de Víctor Català i passarà per dins d’una de les seves residències, la Llar Masia Roig i pel carrer de Joan Oliver, on hi ha el centre especial de treball. El regidor d'Esports, Jordi Cervera, i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, han acompanyat Nogués durant la presentació de la caminada i han fet una crida a la ciutadania a participar-hi activament.
Un cop finalitzi la caminada es realitzarà una festa amb ambientació musical, zumba, castells, vermut i una fideuà. També se sortejaran regals aportats pels diferents col·laboradors i patrocinadors. Com a record de la caminada es lliurarà una bossa per cada caminant, amb diferents productes i artesania elaborats pels usuaris del Taller.
Els productes i serveis que se sortejaran després de la caminada són els següents:
- 8 Entrades per anar a Port Aventura (2 premis de 4 entrades cadascun)
- 1 Lot d’embotits Noel
- 2 tablets
- 1 Samarreta oficial del Barça signada per Gerard Piqué
- 1 Samarreta signada pels jugadors del CF Reus
- 6 lots de 2 ampolles de vins de la Cooperativa Nulles
- 5 lots de vins Cooperativa Falset Marçà
- 2 ampolles de vermut Miró
- 1 stick signat pels jugadors del Reus Deportiu d’hoquei
- 2 caixes de vi gentilesa d’Eurocash
- 1 Massatge d’1 hora al centre estètic Àngels
La participació a la caminada és gratuïta. Només cal formalitzar la inscripció a l’enllaç de Rutes Reus.
A més, es pot col·laborar per altres vies. Es poden adquirir diferents tiquets per participar al sorteig, pel vermut o per una fideuà amb una cervesa, o comprar una samarreta commemorativa de la caminada, el disseny de la qual l’ha fet un dels treballadors amb discapacitat del Taller Baix Camp, Mykola Petryna. També es podrà participar en “un penal solidari”, on es podrà posar a prova l’habilitat a l’hora de xutar penals amb els ulls tapats.
El preu dels tiquets és el següent: fideuà + cervesa, 3 euros; samarreta commemorativa, 5 euros; got de vermut, 1 euro i cada número pel sorteig, 3 euros.
Els tiquets es podran adquirir el mateix dia de la caminada o per avançat (a partir del 19 de novembre) a les instal·lacions del Taller Baix Camp:
- Centre especial de treball: polígon Mas Batlle, Joan Oliver 28-30 Reus (de 9 a 17 h de dilluns a divendres)
- Centre ocupacional: polígon Agro Reus, Víctor Català, 57 Reus (de 9 a 17 h de dilluns a divendres)
- Punt de Trobada: Antoni de Bofarull 8, Reus (de 16:30 a 20:30 h de dimarts a divendres i dilluns de 17 a 19 h)
Què és una sala multisensorial?
Tots els diners recaptats a la caminada aniran destinats a la creació d'una sala multisensorial per a les persones amb discapacitat intel·lectual que s’atenen cada dia als centres ocupacionals del Taller Baix Camp.
Les sales d'estimulació multisensorial són entorns on qualsevol persona amb discapacitat o sense ella pot obtenir beneficis terapèutics, lúdics, socials i educatius i millorar l'assimilació de la informació sensorial que se'ls ofereix, optimitzant la seva relació amb l'entorn i el seu aprenentatge. Es tracta d'un espai on l'estimulació pot ser controlada, dirigida i planificada i on es poden treballar necessitats educatives i/o terapèutiques dels usuaris, la motivació, els interessos, la relaxació o gestionar l'oci, tenint en compte que totes aquestes necessitats variaran en funció dels aspectes físics, psicològics i socials de cada persona.
L'objectiu principal de l'estimulació multisensorial és millorar les condicions de vida de la persona usuària, treballant la capacitat sensorial, les sensacions i la percepció, que són capacitats bàsiques de l'ésser humà, oferint el tipus d'estímuls necessaris que permetin millorar les seves capacitats i aconseguint, a través d'ells respostes diferents de les que s'obtenen en la vida quotidiana. En persones que pateixen algun tipus de demència o discapacitat, es treballen components cognitius com la memòria, l'atenció o el llenguatge; components sensorials; components motors com la motricitat fina i gruixuda, així com la coordinació o lateralitat; i components psicosocials, gràcies als quals s'aconsegueix una clara disminució de l'ansietat i l'agressivitat, alhora que fomenten les habilitats socials.