Notes de premsa
L’Ajuntament porta a les escoles un programa per treballar el respecte i la solidaritat amb gossos ensinistrats
Les regidories de Participació i Gent Gran i d’Ensenyament i Política Lingüística ofereixen aquest segon trimestre del curs 2014-2015 l’activitat «Descobrim el món a quatre potes», una proposta didàctica amb gossos ensinistrats per sensibilitzar els infants vers les diferents realitats del món per despertar actituds positives de respecte i solidaritat.
L’activitat es proposa treballar el coneixement, l’empatia i el respecte cap a la immigració, els nens treballadors, les persones amb discapacitats i conèixer, a través de l'experiència pràctica, altres maneres de viure i altres cultures; així com afavorir el vincle afectiu i el respecte dels alumnes vers els animals de companyia i relacionar-se amb els gossos de teràpia des d'una altra perspectiva més enllà de com animal de companyia, entenent la funció que realitzen ajudant a les persones.
Els alumnes dels centres educatius de Reus, públics i concertats, de primer i segon curs del Cicle Inicial d’Educació Primària, podran treballar la sensibilització i l’educació per al desenvolupament amb aquesta activitat que forma part de l'oferta ARE que l’Ajuntament de Reus posa gratuïtament a l’abast dels centres educatius de la ciutat. «Descobrim el món a 4 potes» compta amb la col·laboració de la regidoria de Participació i Gent Gran, la fundació El Sueño de la Campana i l'Associació de Teràpia i activitats assistides amb animals Quatre potes.
El dimarts 13 de gener a les 10 h es farà el primer taller a l'Escola Prat de la Riba i el dimecres 14 de gener a les 17.30 h es farà l'activitat a la Biblioteca dins el cicle anual dels Contes Solidaris.
Els responsables de l’activitat són una psicòloga, una veterinària, que desenvolupen el taller amb gossos de teràpia ensinistrats i que compleixen els requisits adients per poder treballar amb infants.
El gos és un element dinamitzador que interactua amb els nens de manera afectuosa i alegre. La finalitat de la seva intervenció és afavorir la motivació i la implicació dels alumnes per aconseguir els objectius.
La sessió té una durada d’una hora, durant la qual en un primer moment s’explica un conte i al final s’ofereix l'oportunitat als alumnes de tenir un contacte directe i personal amb els gossos.