Fins al 6 de novembre de 2024 FINALITZADA!
Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC)
9 i 23 d'octubre i 6 de novembre
Per primera vegada, Reus acull, aquesta tardor, el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC), una iniciativa de l'entitat CinemÀfriques que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fa als municipis catalans i que enguany arriba a la tercera edició. Des dels àmbits de Solidaritat i Cooperació i Immigració de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus s'han programat tres pel·lícules, que tracten tres temàtiques diferents: migracions, feminisme i emergència ambiental. Una programació que vol fomentar la reflexió, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'un canvi de mirada, i la necessitat d'una transformació en el model de desenvolupament actual.
Les pel·lícules es projectaran a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura a les 18.30 h els dies següents:
Dimecres 9 d'octubre:
Bablinga, de Fabien Dao. Un curtmetratge de quinze minuts de durada fet a Burkina Faso l'any 2019. Tracta sobre els fantasmes del migrant que vol tornar cap a casa.
Wallay, de Berni Goldblat. Un llargmetratge de ficció de vuitanta-quatre minuts de durada fet a Burkina Faso l'any 2017. Versa sobre el viatge iniciàtic d'un jove rebel des dels suburbis parisencs fins a la zona rural de Burkina Faso.
Aquesta primera sessió serà dinamitzada per Sebastián Ruiz-Cabrera, en representació de l'entitat CinemÀfriques.
Dimecres 23 d'octubre:
- Freda, de Gessica Généus. Un film de ficció de noranta-tres minuts de durada produït conjuntament per Benin, França i Haití l'any 2021. Aborda el futur incert d’una jove resilient a Haití.
Dimecres 6 de novembre:
- Aya, de Simon Coulibaly Gillard. Un documental de noranta minuts de durada produït conjuntament per Bèlgica, França, Costa d'Ivori l'any 2021. Una història sobre la pèrdua d'un territori i de la infantesa.
PREU
Gratuït i obert a tothom
QUAN
Del 09/10/2024 al 06/11/2024