ADÉU A JORDI LAMAS PERIS

Cerca articles

E.g., 03/06/2024
E.g., 03/06/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 3/11/2023

Regidor de l’Ajuntament de Reus de 1983 a 1999, Jordi Lamas Peris ha estat un dels artífexs de la transformació urbana de la ciutat de Reus en les darreres dècades, justament aquelles en què la ciutat superava els dèficits heretats del desinterès dels consistoris franquistes per l’espai públic. Com a regidor d’Urbanisme, va ser ell qui va pilotar l’equip que va culminar els treballs que van fer possible que Reus comptés, finalment, amb un Pla General d’Ordenació Urbana (1989), i deixés de ser l’única ciutat de més de 50.000 habitants de l’estat que no disposava d’aquesta eina bàsica de planejament. La remodelació del centre de la ciutat, en el marc de l’anomenat Pla Especial de Reforma Interior, que tant ha contribuït a consolidar l’espai urbà reusenc com un espai pensat per a les persones, afavoridor dels desplaçaments a peu i del comerç de proximitat, va ser també un altre dels projectes que va impulsar, i que van permetre recuperar espais llavors degradats com l’entorn del Teatre Bartrina o el Pallol.

Avui, davant la notícia de la seva mort, és just reconèixer aquesta destacadíssima contribució a la transformació de la ciutat des de l’exercici d’una professió que l’apassionava, i des del compromís del servidor públic. Un referent que ens acosta de nou la tasca ingent que des de la represa dels ajuntaments democràtics van desenvolupar les entitats locals pensant en el bé comú, i que avui i sempre els càrrecs electes hem de tenir de referent per mantenir aquest mateix compromís amb la ciutat i amb les persones a l’hora de donar resposta als reptes del present i del futur.

En nom de la ciutat, vull expressar l’agraïment a la seva tasca exemplar, i traslladar el condol més sentit a la família, especialment al seu fill, Jordi Lamas Martínez, company de partit i amb qui vaig entrar com a regidora del PSC en aquest ajuntament el 2011.

SANDRA GUAITA ESTERUELAS
ALCALDESSA DE REUS

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.