Notes de premsa

El Hub Foodtech & Nutrition organitza una jornada sobre tendències i oportunitats en proteïna alternativa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/05/2024
Programa jornada proteïna alternativa

El Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA, organitzarà el proper 29 de maig una jornada sobre tendències, tecnologies i aplicabilitat empresarial de la proteïna alternativa. La jornada està organitzada amb el suport del centre tecnològic Eurecat, ACCIÓ i INNOVACC, el clúster català de la carn i la proteïna alternativa.

La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events, el proper 29 de maig, i estarà conduïda i moderada per Mario Sánchez, divulgador científic i tecnòleg alimentari. El programa inclou diverses ponències entorn a la proteïna alternativa: “El sector de la proteïna alternativa a Catalunya”, a càrrec de Giulia Diamante, líder d’equip d’anàlisi i detecció d’oportunitats sectorials d’ACCIÓ; “Convivència proteica: Pausa a la transició, espai per a la innovació.”, a càrrec de Nàdia Ortega, directora de la Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic EURECAT, i “Com em pot ajudar un clúster innovant amb proteïna alternativa”, a càrrec de Mariona Pratdesaba, directora de projectes d’INNOVACC- Clúster català de la carn i proteïna alternativa.

En el marc de la jornada també se celebrarà la taula rodona “Iniciatives i projectes en l’àmbit de la proteïna alternativa”, en la que participaran Jordi Calbet, CEO d’Iberinsect; Guillermo Mena, director de Recerca i Innovació de Fruselva; Mario Muñóz, CEO de Microalgae Lab; i Víctor Falguera, coordinador general del Hub de la  Bioeconomia de Catalunya.

Les empreses assistents també rebran assessorament, per part de Guiomar Ibáñez, consultora sènior de la Unitat d’Estratègia d’ACCIÓ, sobre línies d'ajuda per les companyies interessades en accedir a aquest sector en creixement.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges,“amb aquesta Jornada, el Hub Foodtech & Nutrition vol acostar i obrir les possibilitats que ofereix el sector de la proteïna alternativa a les empreses adherides. Es tracta d’un sector en expansió a nivell mundial degut als canvis en les tendències de consum i que ofereix importants oportunitats de negoci a curt i mig termini”. 

La proteïna alternativa

Per proteïna alternativa s’entén aquells aliments anàlegs vegetals de la carn, anàlegs vegetals de la llet, substituts del peix i el marisc, carn cultivada a base de cèl·lules i noves fonts de proteïna com els insectes, bolets, algues i microorganismes.

Inscripcions a la jornada al següent enllaç:

https://hubfoodtech.com/agenda/jornada-de-la-proteina/

Programa jornada proteïna alternativa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.