Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus aporta la seva experiència en una jornada de reflexió sobre la nova llei de participació ciutadana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 10/06/2024
Jornada “Infraestructures i innovació per a la participació ciutadana”

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, ha participat aquest dilluns, 10 de juny en una jornada sobre la nova llei de participació ciutadana que tramita la Generalitat de Catalunya. Flores ha exposat la llarga i reconeguda experiència de l'Ajuntament de Reus a la taula rodona "L'Avantprojecte de llei de participació, marc per a la innovació i la qualitat", que ha tingut lloc a Barcelona, en el marc de la jornada “Infraestructures i innovació per a la participació ciutadana” organitzada per la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques.

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació ha compartir experiències i reflexions amb altres persones expertes sobre els aspectes més innovadors de l'avantprojecte de llei. La taula rodona ha comptat també amb la participació de Josep Lluís Martí Màrmol, professor de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra, Quim Brugué Torruella, catedràtic de ciència política a la Universitat de Girona, Carola Castellà Josa, cap de l'Oficina Tècnica de Participació per als Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

L’avantprojecte de llei de participació ciutadana presenta el repte d’una participació que vol posar el focus en la qualitat dels processos participatius i no tant amb la quantitat, així com en la necessitat de consolidar una cultura participativa sòlida entre la ciutadania (diversa i plural) i una mirada estratègica de govern pel que fa a la participació. Aquest fet obre les portes a una reflexió profunda sobre la necessitat d’entendre la participació ciutadana com un element central, una oportunitat, per a la millora de les polítiques públiques

Jornada “Infraestructures i innovació per a la participació ciutadana”

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.