Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus invertirà 2,1 milions d'euros en el manteniment de la via pública

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 12/06/2024
Presentació de les inversions en mateniment de la via pública 2024
Plànol de les inversions en mateniment de la via pública 2024

L’Ajuntament de Reus invertirà un pressupost històric de 2.177.775 euros en el manteniment de la via pública. Així ho han anunciat en roda de premsa aquest dimecres, 12 de juny, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Via Pública, Daniel Marcos. El pla d'inversions preveu el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública, els quals detecten necessitats i planifiquen les actuacions per a cada anualitat, amb criteris tècnics i objectius.

Les actuacions són ens els àmbits de la millora de les voreres, els passos de vianants, l’asfaltat, els jocs infantils, la jardineria i l’enllumenat. La regidoria ha reformulat el pressupost previst del pla d’inversions per executar una reforma integral d’un vial, en aquest cas, el carrer del Doctor Ferran.

L’estat de tramitació de cada pla està actualment en diferents fases. Alguns ja estan a punt de sortir a licitació els contractes d’execució de les obres, mentre que altres estan en fase de redacció dels projectes executius de les actuacions que es portaran a terme.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, afirma: “Reiterem el nostre compromís a partir d’aquest treball permanent d’escola activa. I anunciem un pressupost històric de 2,1 milions d’euros en el manteniment de la via pública per aquest 2024. Donem resposta a les demandes de manteniment i posada al dia de la via pública. I ho fem de manera planificada, amb criteris tècnics i objectius, amb el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública, que detecten necessitats i planifiquen les actuacions per tota la ciutat i per a cada anualitat.”

Al seu torn, el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, afegeix: “Invertir en el manteniment de la via pública és invertir en qualitat de vida. La ciutadania ho sap, perquè així ens demana en els visites que proximitat que fem als diferents barris de la ciutat. I des del Govern e Reus també ho sabem, per això avui anunciem aquest paquet d’inversions destinat a tenir una ciutat en condicions”.

El detall dels plans que es desplegaran és el següent:

Pla de voreres
El pressupost previst és de 208.730 euros. El pla preveu l’arranjament de voreres i millora de l’accessibilitat a les avingudes de Marià Fortuny i de President Macià, la rotonda de la Pastoreta, l’avinguda de Pere el Cerimoniós i el carrer de Dom Bosco.

Pla d’accessibilitat i passos de vianants
Amb un pressupost de 225.000 euros, el pla preveu la millora de l’accessibilitat i dels passos de vianants de l’avinguda de Salou i els carrers de Monestir de Santes Creus i de Cèlia Artiga. El pla també preveu la instal·lació de rajoles guia en passos de vianants, amb un total de 20 actuacions repartides per tota la ciutat.

Pla d’asfaltat
El pressupost previst per l’asfaltat de carrers amb el paviment en mal estat és de 367.000 euros. El pla preveu actuar als carrer d’Antoni Rius, d’Antoni Isern, de Prades, a l’avinguda dels Països Catalans, a la rotonda dels carrers de Sor Lluïsa Estivill i Joan Bertran, al passeig del Plàtans, i als carrers de Macià Vila, d’Antoni Fabra, Ronda Subirà i de Doctor Robert.

Pla de jocs infantils i mobiliari
El pla està dotat amb 240.000 euros. S’actuarà per fer la renovació de les zones de jocs infantils de la plaça d’Europa i del parc del Trenet. També es reserva una partida per mobiliari urbà i el manteniment d’espais per a gossos.

Pla de jardineria
El pla de jardineria té un pressupost de 225.000 euros i dues actuacions importants: la plaça de la Llibertat i el parc Gandhi. També es reserva una partida pel pla d’arbrat i la millora de la xarxa de reg.

Pla d’enllumenat
El pla té un pressupost de 200.000 euros, destinats a la substitució dels llums per models led més eficients. S’actuarà al nucli antic, al tomb de ravals, a la Riera Miró, Riera d'Aragó, a diversos carrers del barri Niloga i als jardins de l'IMFE Mas Carandell

Millora integral
La regidoria de Via Pública ha refet el pressupost dels plans directors per destinar una partida de 450.000 euros a projectes de millora integral. Destaca la remodelació del carrer del Doctor Ferran. Es reserva una partida per als aparcaments dissuasius.

Presentació de les inversions en mateniment de la via pública 2024
Plànol de les inversions en mateniment de la via pública 2024

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.