Notes de premsa

Crida a les famílies del Camp de Tarragona a acollir un infant sahrauí a través del projecte "Vacances en pau"

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 14/06/2024
Activitat del projecte d'acollida per a nens i nenes sahrauís

L'Ajuntament de Reus, a través de l'Àmbit de Solidaritat i Cooperació de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, dona suport a l'Associació Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí, que forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, en la crida a les famílies del Camp de Tarragona a formar part del projecte d'acollida per a nens i nenes sahrauís "Vacances en pau".

Un programa que fa possible que centenars de nens i nenes sahrauís surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes durant els mesos de juliol i agost.

L'organització del programa busca persones que tinguin voluntat de contribuir a millorar la qualitat de vida i l'educació intercultural dels infants que participen en aquest projecte. Una missió que requereix entusiasme, solidaritat, temps i compromís.

Les famílies interessades es poden posar en contacte amb l'Associació Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí a través dels números de WhatsApp 635 908 782 i 683646299  o del correu electrònic [email protected]

L'Associació Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí s'encarrega de:

  • Sufragar les despeses del viatge dels infants.
  • Tramitació de la documentació de l'acollida temporal.
  • Acompanyament a les famílies d'acollida durant l'estada dels infants sahrauís.
  • Tramitar la targeta sanitària que els permet entrar en el sistema sanitari del CatSalut.
  • Traslladar els infants des de l'aeroport fins al municipi on residiran i a l'inrevés el dia que marxen.
  • Organitzar les activitats lúdiques i visites institucionals.

La família acollidora es responsabilitza dels infants, vetlla pel seu benestar i ha d'assistir amb l'infant a les activitats conjuntes que s'han programat.

Activitat del projecte d'acollida per a nens i nenes sahrauís

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.