Notes de premsa
L’Ajuntament de Reus aposta per Reempresa per impulsar el teixit empresarial de la ciutat i evitar el tancament de negocis
L'Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d'Empresa, Ocupació i Formació, renova el conveni de col·laboració amb Reempresa per evitar el tancament de negocis a la ciutat i fomentar la transmissió empresarial. Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa aquesta nova etapa que ha comptat amb el testimoni d’un cas d’èxit de transmissió empresarial: el de l’històric Colmado Baró, que engega una nova etapa després de la reforma de la botiga i un reenfocament del negoci.
La col·laboració entre l’Ajuntament de Reus, la patronal Cecot i la fundació Autoocupació a través de Reempresa, remunta a l’any 2013. Des dels inicis de la col·laboració, Reempresa ha evitat el tancament de més 69 empreses a la ciutat, generant una inversió induïda de més de 4,3 M d’euros i salvaguardant més de 172 llocs de treball.
La renovació d’aquest servei significa fer un pas més en aquesta relació històrica i respon al fet que el teixit empresarial de Reus és considerat una peça clau en la vertebració del territori i per tant, hi ha un gran compromís en dedicar polítiques que evitin el tancament d’empreses i que afavoreixin, per altra banda, la creació i manteniment de l’activitat econòmica i dels llocs de treball que en depenen.
Reempresa, amb el suport de la Regidoria d'Empresa, Ocupació i Formació, i a través del seu punt d’atenció a la ciutat, ubicat a les oficines de l'Antic Hospital, continua treballant per mantenir i enfortir el teixit empresarial del territori, preservant les empreses i donant valor a l’esforç invertit en la creació i el desenvolupament d’aquestes.
Reempresa ofereix un acompanyament neutral i transparent a totes aquelles persones empresàries interessades en vendre un negoci en funcionament i a aquelles persones emprenedores que vulguin adquirir-ne un sense haver de començar des de zero. A més, els seus serveis no tenen cap cost per als usuaris i usuàries.
El servei pretén oferir a les empreses cedents una alternativa al tancament de negocis en funcionament que no tenen una continuïtat més enllà del propietari actual; així com un nou camí per a les persones reemprenedores que vulguin començar una nova activitat o bé afegir-ne una de nova a un grup o negoci existent.
Des de l’any 2013, 3 de cada 10 persones que han reemprès un negoci a Reus estaven desocupades, mentre que 6 de cada 10 persones estaven ocupades i 1 de cada 10 persones es trobaven en una situació laboral inactiva. Per altra banda, el preu mig de cessió de les empreses a Reus se situa entorn als 50 mil euros.
Pel que fa al sector de les empreses, 9 de cada 10 compravendes s’han produït al sector serveis, hostaler o comerç, essent aquest últim el sector que més transaccions ha recollit, amb gairebé el 40% del total. A més, Reempresa ha atès a 200 empreses cedents a Reus que necessitaven assessorament per a la venda del seu negoci, i a 210 projectes reemprenedors.
Els empresaris i empresàries que cedeixen els seus negocis a través del servei de Reempresa tenen l’oportunitat de recuperar la inversió, tant en matèria de treball com econòmic. Reempresa permet la continuïtat d’aquelles empreses que pateixen una manca de relleu i es converteixen en un símbol de garantia pel que fa al manteniment del teixit empresarial del territori. A més, amb els casos que ha gestionat Reempresa fins ara, s’ha constatat que tot i canviar de mans, una empresa pot seguir sent una referència en el seu entorn.
Dades de Reempresa a Catalunya
Des del 2011, Reempresa ha assolit més de 4.608 casos d’èxit a Catalunya, amb una inversió induïda total de 235,5 milions d’euros, salvaguardant més de 12.988 llocs de treball a tot el territori.
Reempresa
Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb el suport de l’Ajuntament de Reus.
L’objectiu de Reempresa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. En total, a Catalunya hi ha més de 80 punts d’atenció del programa.