Notes de premsa

El concert de clavicèmbal i violí posa punt final a les activitats divulgatives de primavera al Cementiri General de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 19/06/2024
Concert cloenda Primavera al Cementiri

El concert a càrrec del Marc Torres (clavicèmbal) i Josep M Ferrando (violí) posarà punt i final demà, 20 de juny a les 19h, a la segona edició del cicle Primavera al Cementiri General de Reus, una iniciativa que s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural d'aquest equipament funerari, un espai significatiu per a la ciutat i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen.

En aquest cas, en l'espai anomenat Sala El Bosquet, Torres i Ferrando interpretaran obres de Claudio Monteverdi, Luzzasco Luzzaschi, Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, Felix Mendelssohn, Edvard Grieg i Astor Piazzolla.

Les activitats que s'han programat enguany han inclòs una xerrada/reflexió sobre la Memòria de la Mort, la presentació d'un llibre recentment publicat amb el tema del dol perinatal con a fil conductor, una xerrada sobre diferents aspectes de la riquesa natural d'aquest espai i la convocatòria de demà.

Cal recordar que el proper dia 30 es portarà a terme la darrera visita diürna inclosa també en aquesta programació especial realitzada entre els mesos d'abril i juny de 2024. El Cementiri General de Reus ha estat guardonat recentment com a Millor Cementiri de l'Estat Espanyol per part de la revista Adiós i ha rebut també dues distincions més pel 'monument' de les Fosses històriques i per les activitats de portes obertes que s'hi celebren anualment com aquestes incloses en el cicle Primavera al Cementiri.

Primavera musical

JOSEP MARIA FERRANDO SANCHEZ, violí.

Nascut a Vila-seca, inicià els seus estudis de violí al Consevatori Professional de Música local on obtingué el Títol Profesional i el Premi Extraordinari de Grau Mitjà de violí. L’_any 2000 obtingué el Grau Superior sota el mestratge d’Evelio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu amb les màximes qualificacions, rebent els Premis d’Honor de les especialitats de Violí i Música de Cambra de la seva promoció.

El mateix any va ser acceptat per Guildhall School of Music & Drama de Londres on va realitzar un Màster en Interpretació Musical i un Postgrau (AIS) amb el professor Krzysztof Smietana. També ha rebut classes de violí impartides per Evgeny Gratch, David Takeno i Igor Oistrakh, i ha participat en classes magistrals a càrrec d’Àngel Soler, Florestian Piano Trio, Krzysztof Smietana, James Gibbs, Ronan O’Hora, Dame Thea King, David Dolan i Gordon Back, entre d’altres.

Ha actuat com a solista amb les orquestres Camera Musicae, Orquestra de Cerdanyola del Vallès, Orquestra de l’Empordà, Orquestra de Cambra del Garraf, Orquestra Camerata XXI i Orquestra de Vila-seca.

Ha estat membre del Quartet Alart i ha realitzat diversos enregistraments per cases discogràfiques, Radio Nacional de Espanya i Catalunya Música. Actualment és professor de violí i de música de cambra al Conservatori de Vila-seca.

MARC TORRES SANZ, clavicèmbal.

Nascut a Riudoms, comença a estudiar a l’Escola de Música local, traslladant-se després al Conservatori de Vila-seca, on rep classes de M. Buxó, A. Cabrera i C. Tieles i fins assolir el Títol Professional de piano. Títol Superior de Piano i Solfeig al Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha rebut classes de transport i correpetició d’A.Branch, i de música de cambra d’E.Tieles i A.Soler, entre altres.

És acompanyant habitual de solistes, cors i orquestres, amb el piano o amb altres instruments de teclat, com ara l’orgue i el clavicèmbal. Ha tocat, entre altres, amb el Cor Sant Esteve de Vila- seca, el Cor Ciutat de Tarragona, els violinistes E. Tieles i A. Melnikov, el contrabaixista W.Güttler, l’Orquestra Camerata XXI o l’Ensemble Vila-seca, havent actuat arreu de les nostres comarques. Actualment, és professor d’Acompanyament al Conservatori de Vila-seca.

Les activitats que s'han programat enguany han inclòs una xerrada/reflexió sobre la Memòria de la Mort, la presentació d'un llibre recentment publicat amb el tema del dol perinatal con a fil conductor, una xerrada sobre diferents aspectes de la riquesa natural d'aquest espai i la convocatòria de demà.

 

 

 

Concert cloenda Primavera al Cementiri
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.