Notes de premsa

Es constitueix l’equip impulsor de Reus ciutat amfitriona dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove per als anys 2025 i 2026

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 3/07/2024
Reus serà la ciutat amfitriona dels Premis Atrapallibres
Llistat de llibres guanyadors del Premi Atrapallibres 2024

Reus serà la ciutat amfitriona dels Premis Protagonista Jove i Atrapallibres per als pròxims anys 2025 i 2026, tal com va quedar proclamat el dia 11 de juny passat a Manresa. 

Per tal d’assolir el màxim nombre de participants, s’ha organitzat un equip amb persones que representen diversos sectors i que, a partir d'ara, treballaran per fer diverses propostes de dinamització.

Els sectors representats són:

  • Escoles de primària
  • Instituts de secundària
  • Serveis Educatius de l’Ajuntament de Reus
  • Serveis Educatius de la Generalitat
  • Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus
  • Departament de Joventut de l'Ajuntament de Reus
  • Autors
  • Llibreries
  • Biblioteca del Centre de Lectura de Reus
  • Servei de Biblioteques de la Generalitat
  • Biblioteques Municipals de Reus

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recansens, i la regidora d'Educació, Pilar López, formen part també d'aquest grup motor.

Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove tenen l’objectiu de fomentar la lectura crítica en català entre els nois i noies de 9 a 16 anys. Cada participant ha de llegir tres llibres que ha seleccionat una comissió d’experts a nivell de tot Catalunya, i després valorar-los raonadament. De la suma dels punts de tots els jurats d’arreu dels Països Catalans, en surt un llibre guanyador per categoria. En la darrera edició es van aconseguir més de 14.000 participants, que ho van fer a títol personal o bé a través de les aules o clubs de lectura.

Per a l’edició de 2025 ja estan obertes les inscripcions fins al mes de desembre al web d’IbbyCAT, que és el principal impulsor del projecte i Reus té el repte d’aconseguir que augmentin el nombre de participants de les comarques del Camp de Tarragona.

Les Biblioteques Municipals de Reus van presentar la seva candidatura a ciutat amfitriona amb l’objectiu de fer un impuls al foment de la lectura que impliqués tota la ciutat, un primer pas molt important per al desenvolupament del Pla de Lectura Municipal.

Reus serà la ciutat amfitriona dels Premis Atrapallibres
Llistat de llibres guanyadors del Premi Atrapallibres 2024

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.