Notes de premsa

Comencen les activitats per a joves del Planet Estiu amb èxit absolut i amb més de 300 participants als tallers en una setmana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/07/2024
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus ha realitzat aquest matí un balanç positiu de l’inici de les activitats del PLANET ESTIU 2024. El plat fort de la primera setmana ha estat l’inici del Fil On amb el concert de la Belén Natalí al jardí de la Palma adequat per a l’ocasió en un petit racó creant un ambient acollidor per a concerts de petit format.

L’artista argentina establerta a Barcelona amb una exitosa carrera internacional en reggae i cultura sound system a Europa i Llatinoamèrica, ha presentat el seu nou projecte en l’àmbit del pop independent “Jacarandá” i ha captivat el públic que ha assistit al primer vespre del cicle musical i artístic Fil On proposat els dijous i divendres d’aquest mes de juliol a Reus.

Aquest mateix divendres dia 5 i també dins el Fil On, es farà el programa de ràdio en directe El dilema de La Nova Ràdio de Reus. A les 20:00 h el jardí de la Palma es convertirà en l’escenari des d’on s’enregistrarà el 4t programa d’ El dilema, pensat per joves i dirigit a gent jove. Humor, entrevistes, reptes, talents i molts dilemes en un programa en directe, amb públic i molta festa. En aquest programa avui es parlarà amb els responsables de @cheatmealhunters, un perfil d'Instagram sorgit a Reus, que recomana llocs on anar a menjar i que compta amb més de 33 mil seguidors i també hi participarà la Berta Mascaró, responsable del Punt jove d’atenció a les sexualitats del Casal de Joves Reus amb el consultori sexual de "La sexció". Finalment, hi haurà el Jaume Grau amb un nou monòleg.

Els tallers
Aquesta setmana ha començat el Planet Estiu amb 18 activitats de diferent tipus, amb un gran èxit de participació, activitats de matins de dilluns a divendres com lettering, rubik, impressions 3D o  automquillatge o activitats de tarda com cuina, fotografia digital, beisbol i futbol. Daniel Marcos, regidor de Joventut, ha explicat que “el que hem pogut veure és que som un referent indiscutible pels joves, que busquen entre la nostra oferta del Planet, aquelles activitats que els sedueixen i s’hi apunten”.

Destacar l’activitat amb gossos proposta de Link a dogs, una activitat on aprendre del món caní i millorar la capacitat d’interactuar amb aquests animals que és el segon any que es fa i que té molt d’èxit.

Per altra banda, destacar també el taller d’escriure un guió, per joves amants de l’escriptura que es fa conjuntament amb les Biblioteques de Reus on els joves aprenen i s’inicien en l’art d’escriure, i el de paper cut, una novetat d’aquest any que ha sorprès i ha encantat als joves que l’han realitzat. Amb llaunes de conserves, paper i pintures es recreen diorames i escenes «pop up» en miniatura que són autèntiques obres d’art molt originals.

Aquesta setmana s’han fet dos monogràfics: un taller de batucada, amb els percussionistes de Txarango i Stay Homas a l’escola Joan Rebull, al qual hi han participat uns 25 joves, i un taller de lettering per a joves majors de 18 anys, que s’han endinsat en aquest món de la cal·ligrafia feta art.

Avui divendres també ha tingut lloc la primera sortida a la platja a fer caiac i pàdel surf; una oportunitat per conèixer aquestes disciplines de mar a l’estiu i a la tarda també està previst l’experiència de l’Escape Room «La Mussara», amb les inscripcions esgotades.

En total aquesta setmana a les activitats hi han participat més de 310 joves, i durant les 4 setmanes següents, s’espera que més de 1.400 joves prenguin part als tallers i activitats programades amb inscripció, a banda dels concerts i espectacles del Fil On.

Les activitats han tingut molt d’èxit i prova d’això ha estat el ritme d’inscripcions. Les inscripcions es van obrir el 3 de juny i en 30 minuts s'havien omplert 350 places, en una hora 600 places i en tres hores 1.000 places ja estaven cobertes.

A hores d’ara queden poques activitats amb places lliures. Per a totes les persones que encara no s’hagin apuntat o desitgin fer alguna cosa diferent, hi ha possibilitats al taller d’escriptura a 4 mans, al taller de creació de continguts en xarxes socials per aprendre a fer reels i storys a Instagram, o també queden places a cal·listènia, skate i bmx , dansa lliure +18 , al curs de promotors de salut, en algun dels equips del torneig de 6 hores de futbol o, finalment, al tuppersex +18.

La programació de les 92 propostes d’activitats formatives, culturals, creatives, artístiques i de lleure  per joves s’han dissenyat conjuntament amb la regidoria de salut i esports dins el programa Planet Reus que, segons ha explicat el regidor Daniel Marcos, “que vol afavorir que els joves tinguin espais de relació i temps lliure segurs, saludables, de qualitat i divertits”.

El programa està subvencionat pel Pla Nacional sobre drogues del Ministeri de Sanitat.

Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers
Planet Estiu 2024 tallers

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.