Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus obrirà un canal d'alertes anònimes com a mesura contra la corrupció

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 19/07/2024
Ple de l'Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus obrirà un canal d'alertes pel tal que tant la ciutadania com els empleats municipals puguin informat amb total garantia d'anonimat de possibles infraccions normatives per part de l'administració local. L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha donat compte al ple de l'Ajuntament d'aquest divendres, 19 de juliol, del decret d'alcaldia amb el qual s'aprova el marc de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

L'Ajuntament de Reus treballa ara en el desplegament tècnic i configuració de la solució tecnològica del sistema, basada en el servei del «canal d’alertes» del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya.

La implantació d’aquest canal d'informació comporta l’aprovació d’un procediment que regularà la tramitació interna de la informacions, l’aprovació d’una política que garanteixi els estàndards de seguretat i confidencialitat i la designació d’un responsable del sistema. Els dos documents també s'han aprovat amb el mateix decret de l'Alcaldia.

 La creació del canal d'alertes s'emmarca en la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, que transposa la Directiva 2019/1937 relativa a la protecció de les persones que informen sobre infraccions del dret de la Unió Europea. En virtut d’aquesta llei, les entitats del sector públic estan obligades a implantar un sistema intern d’informació que permeti comunicar informacions sobre accions o omissions que puguin constituir alguna de les infraccions incloses en la pròpia norma.

Ple de l'Ajuntament de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.