Notes de premsa

Inauguració d’una nova fase de la “V Verda”, a l’entorn del convent de les Clarisses

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/07/2024

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, acompanyada d’altres membres de la corporació municipal, ha inaugurat aquest dijous, 25 de juliol la nova zona verda a l’entorn del convent de les Clarisses. L’actuació significa la segona fase d’execució de la “V Verda”, la xarxa d’espais verda que ressegueix els afores de la ciutat i que sobre el mapa traça la forma d'una V baixa.

La intervenció s'ha consensuat amb el promotor privat per adequar el nou espai verd i integrar-lo en la infraestructura de la “V Verda”. La renaturalització i recuperació de l'espai dota a la zona d'un nou pulmó verd i una zona d'esbarjo per al gaudi de tothom, integrada en aquesta trama que posa en valor el paisatge del terme, tenint en compte els seus trets d'identitat com són les rieres i els barrancs i els vestigis de l'espai agrícola.

En total l'espai són 22.000 m2 de zona verda que ressegueixen el traçat de la carretera T-11 entre els carrers de Vilafortuny i de Llorenç Milans del Bosch. L’enjardinament ha comptat amb la conservació de la majoria de l’arbrat existent i plantant-ne de nous.

La construcció de la nova zona verda ha anat a càrrec del promotor privat i és la part que quedava pendent d’executar del projecte d’obres d'urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial del subsector 2 del sector F.2 «Camí dels Morts». Proposta privada ha estat consensuada amb les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat i de Via Pública per millorar la proposta inicial.

Així, la nova zona verda disposa d’una de les àrees d'esbarjo per gossos més grans de la ciutat (4.100m2), una zona de jocs infantils que s’ha ampliar respecte la proposta originals (505m2), així com mobiliari urbà com bans i zones d’estada, una font i papereres de recollida selectiva.

En el decurs de l'acte, l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha manifestat que amb actuacions com aquesta "Reus fa una aposta clara per ser una ciutat més verda i amb espais pensats per gaudir de l'aire lliure, per a activitats saludables, per al joc, i també per a la relació social". Per la seva banda, el regidor de l'àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha destacat que  "la ciutat guanya un espai verd i de benestar per a les persones i els animals que contribueix a la salut del planeta protegint i posant en valor el patrimoni natural".  

Riera de l’Abeurada, primera fase de la V Verda
L’actuació representa la segona fase d’execució de la V Verda. La primera van ser les obres d’urbanització i recuperació paisatgística de la riera de l’Abeurada. L’obra va comptar amb un ajut del Ministeri de Sanitat, la Federación Española de Municipios y Províncias i la Red Española de Ciudades Saludables en la convocatòria 2022 per a la realització d'accions destinades a la promoció d’estils de vida saludables en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons europeus Next Generation

V Verda
El projecte 'V Verda' va néixer el 2008 amb un estudi realitzat pel Centre de Recerca i Projectes de Paisatge del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, encarregat per l'Ajuntament de Reus. Aquest estudi ha estat recuperat amb l’objectiu d’impulsar-lo i portar-lo a terme mitjançant accions concretes que posin en valor el paisatge del terme, tenint en compte els seus trets d'identitat com són les rieres i els barrancs i els vestigis de l'espai agrícola.

L'anomenada 'V Verda' és una xarxa d'espais lliures aprofitant l’estructura hidrològica, les infraestructures viàries, la xarxa de camins, elements patrimonials que sobre el mapa traça la forma d'una V baixa.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.