Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Fins al 10 de setembre de 2024 FINALITZADA!

Setmana per la prevenció de la conducta suÏcida

Setmana per la prevenció de la conducta suÏcida

Alcem la veu contra l'estigma.

Lectura del manifest “Alcem la veu per combatre l’estigma”

El dia 10 de setembre es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. Les  Entitats de Reus i representants de l'Ajuntament es trobaran a la plaça del Mercadal, per  alçar la veu per combatre l'estigma de la conducta suïcida.  

L’Ajuntament de Reus i l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) us convidem a acompanyar-nos de nou a  les Jornades per la Prevenció del Suïcidi a Reus, que tindran lloc del 10 al 14 de setembre. Aquest any posem en relleu la perspectiva de gènere per identificar les diferències i particularitats de les dones en la conducta suïcida, escoltarem la veu i les experiències de les supervivents al suïcidi i seguirem reivindicant un imaginari col·lectiu sobre aquesta realitat lluny d’estereotips i prejudicis. 

 _______________________

Altres activitats de la setmana: 

Dijous, 12 de setembre 2024 · 18:00 h  Biblioteca Xavier Amorós

"Què queda després del suïcidi? Relats de supervivents"   

Les vivències i històries dels familiars supervivents al suïcidi tenen veu i lletres. Amb Dolors López autora de “Te nombro” i Miguel Lara i Rosa Burguera autors d'“Una puta merda”  comparteixen les seves experiències d'afrontament i supervivència després de la mort per suïcidi d'un ésser estimat.  Mostra musical a càrrec de Miguel Lara i Rosa Burguera

  Informació i inscripcions

__________________________________

Divendres, 13 setembre 2024 · 17:30 h    Centre Cívic Llevant

La conducta suïcida des d’una perspectiva de gènere

Què pot aportar la perspectiva de gènere a la comprensió de la conducta suïcida en les dones?  Una reflexió sobre la perspectiva de gènere, els determinants de salut relacionats amb el gènere, comprendre alguns aspectes diferencials de la conducta suïcida en dones, factors de risc generals i possibles estratègies preventives. A càrrec de Marcela Mezzatesta Gava. Psiquiatra especialitzada en la infància i l'adolescència. Màster en psicoteràpia a la xarxa pública de salut mental (UB) i Doctoranda al programa interuniversitari d'Estudis de Gènere (UVICC-UAB-UB-URV). Ha treballat com a psiquiatra referent de l'Espai Ariadna, recurs residencial especialitzat en l'atenció a dones i els seus fills i filles, supervivents de violència de gènere, i amb consum problemàtic de substàncies. Treballa a la Unitat d'Autisme (UnimTEA) i a la Unitat d'Identitat de Gènere de l'Hospital Sant Joan de Déu. Participa de diversos estudis de recerca relacionats amb l'aplicació de la perspectiva de gènere a la salut mental.

Trencant l'estigma envers la ideació autolítica durant l'etapa perinatal. La realitat de la ideació autolítica i la conducta suïcida durant l'etapa perinatal (especialment embaràs,  postpart i en cas de pèrdua perinatal).  Aquesta és una de les etapes més idealitzades de la vida d'una dona, i se'ns fa difícil considerar els problemes de salut mental. Coneixerem quina és la prevalença d'aquest fenomen i les seves particularitats en l'abordatge.   A càrrec de: Cristina García Gibert. Psicòloga Clínica especialista en l'etapa perinatal a l'equip de CSMA Cerdanyola Ripollet i ASSIR (Parc Sanitari Sant Joan de Déu);  Docent al Màster Salut Mental Comunitària de la Universitat de Barcelona i a altres formacions relacionades amb la formació per residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria de Salut Mental. Ha participat i participa de recerca envers la Psicologia Perinatal. 

 Informació i inscripcions

____________________________________

Dissabte 14 de setembre 2024  11:00 h   Biblioteca Xavier Amorós

Jornada cultural “Veus i vida 

DIR PER GUARIR. Recital de poesia escènica.  per ADRIANA BERTRAN ANÍA.  Poeta i rapsoda, és campiona d’Espanya de Poetry Slam i subcampiona d’Europa 2018. Adriana Bertran Anía (Barcelona, 1985) va estudiar filologia hispànica i anglesa, i també direcció teatral i interpretació. A part de ser una slammer de gran rellevància a Espanya i Europa, també s’ha dedicat a la crítica literària, a l’escriptura dramàtica i a l’educació de la llengua castellana. Com a performer poètica, el 2018 va guanyar la competició espanyola de Poetry Slam i ha estat subcampiona a escala europea. També ha publicat Viaje de Vuelta (2018), un doble poemari sobre l’apoderament individual i col·lectiu. Els seus poemes exploren el rol de les emocions en l’opressió a través d’una proposta escènica intensa.

CURTMETRATGE I COL·LOQUI.   Projecció de dos curtmetratges: Abril se fue en noviembre de  Rosa Cabrera (direcció i guió), una producció de Cuarto Febrero Films, i  Silencis que ploren.  de Gener B. Lanzo (direcció i guió). 

El Col·loqui serà  moderat per Laura Horcajo de l'Associació Catalana per a la prevenció del suïcidi 

Informació i inscripcions

 


ON

Plaça del Mercadal

Plaça del Mercadal 43201

Com arribar-hi


QUAN

el 10/09/2024

a les 18:00h


MÉS INFORMACIÓ

Escola oberta de salut

LOCALITZACIÓ

Plaça del Mercadal

Plaça del Mercadal

Plaça del Mercadal, 43201

Et pot interessar...

El llegat artístic de Marià Fortuny. Vigència i modernitatE
Conferència

El llegat artístic de Marià Fortuny. Vigència i modernitat

Tret d'inici de la commemoració oficial del 150è aniversari de la mort de Marià Fortuny Marsal (Reus, 1838 - Roma, 1874). Una efemèride emmarcada dins les commemoracions decretades per la Generalitat per al 2024, però que s’allargarà fins al 2025 amb un seguit d’actes, exposicions i debats...

On: Centre Cultural El Castell

Quan: Dimarts 08 a les 19:00 h

Conferència

"Josep Maria Cañellas, l'ombra del fotògraf"

Les fotografies de JMC, com signava a les seves obres Josep Maria Cañellas, continuen essent font d'investigació, donat que les tècniques fotogràfiques emprades per l'autor sorprenen amb les seves fotografies instantànies de la vida quotidiana al carrer, que assenten les bases de la fotografia...

On: Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Quan: Dijous 24 a les 19:00 h

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.