Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Fins al 26 de octubre de 2024

La Nit de les Religions

La Nit de les Religions

Reus, 24-26 d'octubre de 2024

Des del dijous 24 fins al dissabte 26 d'octubre, Reus celebrarà, per primera vegada, La Nit de les Religions, un esdeveniment organitzat per l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (Audir) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus. S'hi han programat 13 activitats organitzades per 11 comunitats religioses i entitats espirituals de Reus: budistes, cristianes catòliques, evangèliques-protestants i ortodoxes, musulmanes, interreligioses i d'espiritualitat laica o no religiosa. L'objectiu és establir un diàleg entre les diferents creences i conviccions que hi ha a la ciutat i donar-les a conèixer.

Dijous 24 d'octubre:

ACTE D'OBERTURA: Ponència inaugural de Neus Forcano, directora de Justícia i Pau: Dones i religions. Concert de Burruezo & Nur Camerata: La música de les tres cultures. Parlaments institucionals a càrrec de Ramon Bassas Segura, director General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Anabel Martínez Serrano, regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i d'Habitatge; i Arnau Oliveres, codirector d'Audir. Acte conduït per Alba Cartanyà, periodista. 19 h. Casal de les Dones (pl. de la Patacada, 9).

 Divendres 25 d'octubre:

MESQUITA AN-NOUR : Descobreix l'islam. Portes obertes de la mesquita i presentació de la comunitat. 18 h. C. de Mas del Carpa s/n.

IPUE-ESGLÉSIA PENTECOSTAL UNIDA A EUROPA DE REUS: La importància de l'oració en comunitat. Portes obertes i presentació de la comunitat. Després de la presentació es convidarà els assistents a assistir a la pràctica del culte. 19.30 h. C. del Morell, 13.

PARRÒQUIA DE SANT BERNAT CALVÓ: Malabars i fe. En el marc de la celebració de Sant Bernat Calvó, espectacle de malabars i testimoniatge de fe a càrrec de Paul Ponce & Co, la sisena generació d'una família d'artistes. 20 h. Pl. de Gabriel Ferrater i Soler, 1A.

Dissabte 26 d'octubre:

PARRÒQUIA ORTODOXA ROMANESA: Divina litúrgia de Sant Joan Crisòstom. Celebració de l'ofici litúrgic central de l'Església Ortodoxa. El 26 d'octubre es commemora un dels màrtirs més importants de la història del cristianisme, Sant Demetri de Tessalònica. 10 h. C. de Güell i Mercader, 15.

SANGHA ACTIVA (BUDISME TIBETÀ): Porta la meditació al teu dia a dia. Taller de portes obertes. Activitat amb inscripció prèvia. 11.30 h. Inscripcions a [email protected]

BIBLIOTEQUES MUNICIPALS: Dibuixar et pot salvar la vida: L'aigua, un símbol universal. Activitat recomanada per a totes les edats que s'engloba en el marc del Festival Big Draw, organitzat per les Biblioteques Municipals de Reus. 11 h. Biblioteca Central Xavier Amorós (C. de l'Escorxador, 1).

GRUP DE DIÀLEG INTERRELIGIÓS I INTERCONVICCIONAL: L'aigua, un símbol universal. Taula rodona sobre el simbolisme de l'aigua des de l'òptica de diferents tradicions espirituals i de saviesa. Amb Narcís de Batlle, pastor de l'Església Evangèlica; Meriem Ould-Otmane, de la comunitat musulmana, Emília Monserrat, espiritualitat laica, i Anton Soler, metge i activista mediambiental. 12 h. Biblioteca Central Xavier Amorós (C. de l'Escorxador, 1).

MESQUITA AS-SUNNA: Portes obertes. Visita a les instal·lacions de la mesquita i explicació de les activitats de l'entitat. 17.15 h. C. de la Tolerància, 14.

COMUNITAT MUSULMANA PER AL DIÀLEG I LA CONVIVÈNCIA: Pot ser la religió una eina útil per al foment de la convivència? Portes obertes, conferència i espai de diàleg. S'oferirà un tast de te i pastes als assistents. 18 h. C. de la Costa Brava, 11.

ESGLÉSIA ANGLICANA DE LA NATIVITAT: L'ubuntu aplicat a la justícia restaurativa i a l'abolicionisme penal. Taula rodona sobre el concepte d'ubuntu amb presència d'expresidiaris. Es finalitzarà la sessió amb una breu pregària. 18.30 h. C. Baix del Carme, 10.

ESPIRITUALITAT NO RELIGIOSA: Explora la realitat a través de la meditació. Pràctica d'interiorització i reconnexió per calmar l'agitació, descobrir la pau interior i obrir-se al món des d'un estat d'harmonia. 19 h. Prana, centre de ioga (Raval de Santa Anna, 41, 1r).

PRIORAL DE SANT PERE: Conèixer l'espiritualitat cristiana. Presentació de l'espiritualitat cristiana a través de la música d'orgue, el cant gregorià i la lectio divina. 20 h. Pl. de Sant Pere, 1.

PREU

Gratuït i obert a tothom amb aforament limitat



ON

Casal de les Dones

Plaça de la Patacada, 9

Com arribar-hi


QUAN

Del 24/10/2024 al 26/10/2024


MÉS INFORMACIÓ

Audir

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

VI Mes de la Salut MentalE
Altres

VI Mes de la Salut Mental

Posa't a la meva pellACTIVITATS programades durant el mes d'octubre:Del dimecres 2 al dimarts 15TEATRE BARTRINA (plaça del Teatre, 1)VIII Psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus.Dijous 1010.30 h. BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS...

Taller de cuina, showcooking i música en directeE
Altres

Taller de cuina, showcooking i música en directe

Amb motiu dels seus 75 anys, el Mercat Central es vesteix de festa. Gaudeix dels tallers i activitats que organitza per compartir amb tots els clients, paradistes, treballadors, venedors, proveïdors, veïns… totes les persones que fan el mercat cada dia.11:00 h Taller "Cuinar per a un i menjar...

On: Mercat Central

Quan: Dijous 17 a les 11:00 h

Cicle Aquí hi ha feina!E
Altres

Cicle Aquí hi ha feina!

En el marc del Cicle Aquí hi ha feina!, de trobades amb empreses del territori, a través d'aquesta sessió presencial podràs conèixer de primera mà les oportunitats laborals de l'àmbit professional de la construcció, un dels sectors estratègics de Reus: ofertes de treball, perfils...

On: Mas Carandell

Quan: Dimarts 22 a les 12:00 h

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.