Notes de premsa

La Woman in Tech 2024 posarà l’accent en el lideratge, la innovació i l’empoderament de les professionals TIC

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/10/2024
Cartell Jornada Women in Tech

El Clúster TIC Catalunya Sud i i2Cat, amb el suport de REDESSA i l’Ajuntament de Reus, impulsen una nova edició del Woman in Tech a Reus amb l’objectiu de fer visible i destacar el talent femení al sector tecnològic. Aquest 2024, destacades professionals TIC participaran en una sessió centrada en el lideratge, la innovació i l’empoderament.

Magda Salas, CEO de Blickers, start-up reusenca líder internacional en venda d’ulleres en línia, obrirà la sessió amb la ponència ‘De la tradició a la innovació’ i Cristina Montserrat, Public Sector Manager de Google Cloud, oferirà la ponència ‘Dones a Google: lideratge, suport i empoderament’. La Jornada comptarà amb la taula rodona ‘Inspirant a través del lideratge’ en la qual participaran: Nadia Contreras, CEO de Nemon; Glòria Arenas, Project Manager a Basetis; Susana Prado, directora d’Inetum a Catalunya i Iolanda Domingo, Senior Research a DST i2CAT.

Pablo Mazón, president del TIC Sud i CEO de Movertis, ha destacat que “la Jornada Woman in Tech busca posar el focus en les professionals TIC que amb el seu talent contribueixen a enfortir el sector TIC i, a la vegada, apropar aquesta realitat a les dones més joves per mostrar que aquest sector també és el seu”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha explicat que “la ciutat de Reus, com a segon municipi en ocupació TIC de Catalunya, treballa per fomentar el talent i les ocupacions tecnològiques i aquesta jornada ens permet centrar-nos en les vocacions femenines, ja que és un sector on la presència de la dona és encara minoritària”.

La Jornada Woman in Tech tindrà lloc el dijous 24 d’octubre a les 10:30 h al Foyer Marià Fortuny de firaReus i la participació està oberta a tothom, prèvia inscripció. La iniciativa, impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i i2Cat, és possible gràcies al suport de REDESSA i l’Ajuntament de Reus. A més, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Google, Inetum, NEMON, Blickers, Basetis, Grupo Castilla i Vermuts Miró.

La jornada s’emmarca dins el programa Woman in Tech que enguany inclou també un webinar de casos d’èxit i dos minibootcamps gratuïts dirigits a noies d’entre 12 i 16 anys interessades en aprendre programació de videojocs. La formació està dissenyada per potenciar el pensament lògic i la capacitat per resoldre problemes de les alumnes. El minibootcamp de Reus es farà al Tecnoparc els dies 9, 16 i 23 de novembre. Les inscripcions estan obertes i les places són limitades (inscripcions).

Pablo Mazón, president del TIC Sud i CEO de Movertis; Pilar López, regidora d'Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus i Marta Martorell, directora de l’àrea de tecnologies de la societat digital d’i2Cat, obriran la sessió. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de Rosa Paradell, directora de desenvolupament de negoci en innovació d’i2Cat; Lucia López, delegada del Govern a Tarragona; Sandra Ruiz, directora general de Societat Digital i Sandra Guaita, alcaldessa de Reus.

Sobre el Clúster TIC Catalunya Sud

El  Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment, el TIC Sud està format per prop d’un centenar d’empreses i institucions que agrupen al voltant de 20.000 professionals. 

Sobre REDESSA

REDESSA és l'empresa municipal de l'Ajuntament de Reus que treballa al costat d'empreses, emprenedors i emprenedores, start-ups i spin-offs, per ajudar-les a fer créixer els seus projectes. Gestiona quatre centres d’empreses (REDESSA Tecno, REDESSA Cepid, REDESSA Viver i REDESSA Innovació), naus i sòl industrial. Els seus centres d'empreses ofereixen serveis adaptats, creen comunitat i promouen la col·laboració i l'intercanvi de coneixement. Aquest ecosistema aplega unes 150 empreses que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals es dediquen al sector tecnològic.

Cartell Jornada Women in Tech
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.