Notes de premsa
Inauguració de l'exposició inèdita «Murs» del fotògraf Roger Grasas a l'Espai Mil Nou, el 24 de gener
L'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus col·laboren amb l'Espai Mil Nou per portar a Reus l'exposició «Murs» del fotògraf Roger Grasas. El muntatge és un projecte produït per l'Institut de les Desigualtats amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una exposició itinerària per diferents ciutats arreu de Catalunya que s’estrena a Reus. La inauguració és aquest divendres, 24 de gener, a les 19.30h.
Amb una mirada evocadora i reflexiva, Roger Grasas documenta diferents geografies de la frontera, posant l’accent en les històries de les persones migrants. El projecte «Murs» demostra que l'anomenada crisi dels refugiats és, en realitat, una crisi dels valors fonamentals de les societats del Nord Global.
La mostra es podrà visitar a l'Espai Mil Nou (carrer de Sant Llorenç, 32) fins al 20 de febrer de dimarts a divendres de 18 a 20 h i dissabtes d'11 a 13 h. L'entrada és gratuïta.
L'Espai Mil Nou, va començar a funcionar al novembre de l'any 2023, impulsat per Elena Pedrell, amb la voluntat de mostrar i conservar l'obra artística de Carles Amill i la promoció d'altres artistes.
Roger Grasas
Roger Grasas, nascut a Barcelona l'any 1970, és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, té un postgrau en Estètica i Teoria de l'Art de la Universitat Autònoma de Barcelona i s'ha graduat en Fotografia a la Universitat Politècnica de Catalunya.
Va començar la seva carrera professional com a foto-reporter cobrint encàrrecs per a organitzacions no governamentals i fundacions internacionals.
Com a col·laborador de publicacions nacionals i internacionals, el viatge traça el fil argumental dels seus treballs, convertint el territori en nucli del seu discurs.
A cavall entre el llenguatge documental i la fotografia d'autor, l'obra de Roger Grasas aborda el rol que la tecnologia i el postcapitalisme representen dins d'un món globalitzat.
La connexió entre espai i història i conceptes com la diferència o la hiperrealitat són també llocs comuns en projectes com «Atenea», «Min Turab», «Hotel dolç hotel» o «Ha Aretz».
La seva obra ha estat exposada en centres d'art i galeries d'Espanya, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia, Estats Units, Mèxic, Austràlia, Indonèsia i els Emirats Àrabs, entre altres països.
En 2018, publica amb l’editorial RM els seus projectes «Atenea» i «Min Turab» i, en 2019, estrena el documental «Joan Fontcuberta: the remains of photography», escrit per ell i codirigit amb Carles Prats.
Recentment, ha publicat el foto-llibre "Ubuntu" juntament amb l'associació Medicus Mundi. En l'àmbit acadèmic, combina la direcció del Postgrau en Fotografia Documental de l'IDEP Barcelona- Escola Superior d'Imatge i Disseny amb la docència en l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.