Economia del territori
L'agroindústria, el comerç i el turisme són els sectors estratègics pel seu pes en l'economia de la ciutat.
La tradició de gran productor i de centre de distribució agroalimentària ha evolucionat cap al disseny, desenvolupant i producció d'aliments innovadors i amb propietats beneficioses per a la salut dels consumidors. En el camp de la innovació alimentària i la salut, Reus lidera grups de recerca ubicats a la facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. A més, ha contribuït a la captació d'empreses d'alt valor afegit i a la realització de projectes d'innovació.
Reus és també la ciutat amb més tradició comercial del Camp de Tarragona, històricament referent internacional en el comerç de l'aiguardent, els fruits secs, especialment l'avellana i l'ametlla, els vins i l'oli. El lideratge comercial s'ha mantingut al llarg de la història, fins al punt que avui la capacitat d'atracció comercial de Reus arriba a 660.000 habitants.