Notes de premsa

Presenten el projecte de recuperació de la beguda Plim

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 22/04/2025
Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim
Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim
Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim

La terrassa del Gaudí Centre ha servit aquest dimarts al matí per presentar el projecte de recuperació de la beguda Plim, una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions de Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat; Matías Olesti, propietari de la marca Plim, i Gerard Llauradó, per part de REUSPLIM, SL. 

El nou Plim és una beguda refrescant amb gust a combinat de fruites, saludable i sense sucre. Com diu l'eslogan que el va fer famós, Fantasia de fruites, és una experiència que transporta al consumidor a una explosió de sabors afruitats. Segons han explicat els impulsors del projecte de recuperació del Plim, és "una beguda de Reus, nascuda el 1928, homenatge al passat, amb la mirada posada al futur, que busca recuperar el lloc que es mereix en els cors i els paladars de tothom qui el vulgui tastar".

Tal com s'ha explicat, enguany es vol tornar a comercialitzar el Plim, gràcies a un acord entre Matías Olesti i la nova empresa REUSPLIM, SL. Es tracta d'un Plim renovat, amb suc de llimona ecològic i en formats més sostenibles, com ampolles de vidre i llauna. 

La campanya: Volem que tornis, Plim!
El projecte de recuperació consisteix en una campanya de col·laboració en la que es podrà comprar producte i elements de promoció a través de la pàgina web plim.cat. Aquesta campanya començarà aquest dimecres, Diada de Sant Jordi, i s'allargarà fins al 31 de maig. Segons s'ha explicat, "esperem que amb aquestes compres per avançat, la ciutadania ajudi a donar suport econòmic per poder encarar el projecte durant els primers mesos".

L'acte de presentació al públic de la nova beguda es farà el dia 31 de maig a les 19:00 h, als jardins de l'Estació Enològica de Reus. 

La història del Plim
El Plim va néixer a Reus l'any 1928 de la mà de l'empresa Gili S.A., coneguda popularment com "La Gili". Aquesta fàbrica, fundada el 1858 per Joan Gili i Boloix, es va convertir en una de les més destacades del sector de refrescos a la província de Tarragona. A més de produir gasosa i licors, l'empresa va decidir crear una beguda dolça i refrescant: així va néixer el Plim.

D’on ve el nom de Plim?
Segons explica la tradició oral, el nom de la beguda va néixer d’una resposta tan espontània com original. Quan l’empresa va començar a fabricar-la, algú va preguntar a un dels comercials quin nom li poden posar? Amb un toc d’enginy i sense dubtar-ho, va dir: "A mi, Plim...!".

L’evolució d’un clàssic
El 1995, després de separar-se de La Casera, Gili S.A. va llançar una nova línia de productes amb set sabors diferents: cafè, bitter sense alcohol, tònica, cola, taronja, llimona i aigua carbonatada. Malgrat l'ambició del projecte, la forta competència d'altres marques d’abast mundial va provocar que aquests nous sabors acabessin desapareixent del mercat. Avui dia, aquestes antigues ampolles de vidre s'han convertit en peces de col·leccionisme.

Matias Olesti: L’home que va salvar el Plim
L'any 2000, Facilcar S.L., del grup SEHRS, va adquirir el fons de comerç de "La Gili". No obstant això, Matias Olesti, un dels socis i director general, va decidir lluitar per mantenir viu el Plim. Amb un profund amor pel producte i per Reus, va comprar la marca, comprometent-se a continuar-ne la producció encara que no fos rendible. Aquesta nova etapa va suposar un canvi important: la producció va passar a mans de l'empresa Sanmy, i la distribució va quedar en mans del Grup SEHRS. Tot i l'esforç d'Olesti, la reducció de la inversió en màrqueting i la pèrdua de control sobre tota la cadena de valor van afectar les vendes.

El Masclet: El Plim fet tradició
A partir del 2001, el Plim es va convertir en un element essencial de les festes majors de Reus. Naixia el Masclet, un combinat de vermut negre de Reus i Plim, que es va instaurar com la beguda oficial de les festes, una tradició que simbolitza l'arrelament d'aquesta beguda a la ciutat.

La polèmica que va apagar el Plim
L'any 2014, una disputa legal entre Matias Olesti i Sanmy va posar fi a la producció del Plim. Sanmy, que fabricava la beguda en nom del propietari de la marca, va deixar de pagar els cànons acordats. Després de mesos de litigi, Sanmy va deixar de produir el Plim i va llançar una beguda molt similar sota una altra marca.

La reacció dels reusencs no es va fer esperar. El moviment #SalvemPlim es va estendre per les xarxes socials; malgrat aquesta mobilització popular, el Plim va desaparèixer del mercat l'any 2014.

El retorn
El 2025, gràcies a un nou acord entre Matías Olesti i la nova empresa REUSPLIM, S.L., el refresc pot tornar amb el seu esperit original, respectant el sabor clàssic que el va fer famós.

Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim
Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim
Presentació del projecte de recuperació de la beguda Plim

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.