Junta de Govern Local 2007-01-12

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 19/07/2024
E.g., 19/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 12/01/2007

CTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 12 DE GENER DE 2007

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió del 15 de desembre de 2006.

2.- Informació de l’Alcaldia

3.- Assessoria Jurídica. Aprovació del conveni amb la URV pel desenvolupament dels treballs preparatoris per a la redacció del projecte per a la construcció de l’ETS d'Arquitectura.

S’acorda:

Primer: Aprovar la formalització d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la Universitat Rovira i Virgili que possibiliti la construcció de l’edifici que acollirà l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura al Campus de Bellisens de Reus; en virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament assumeix el compromís d’encarregar el desenvolupament dels estudis previs de les fases 1 i 2 i la redacció de l’avantprojecte de les fases 1a i 1b de l’edifici referenciat. El conjunt d’actuacions assumides per aquest Ajuntament en el conveni aprovat es duran a terme a través de la societat instrumentat Innova Grup d’Empreses Municipals de Reus, SL.

Segon: Notificar el present acord a la Universitat Rovira i Virgili i a la societat Innova Grup d’Empreses Municipals de Reus, SL.

4.- Assessoria Jurídica. Aprovació el nou conveni amb INNOVA per a l’execució del projecte del Centre d’Art Cal Massó.

S’acorda:

Primer: Deixar sense efecte el conveni formalitzat el dia 28 de febrer de 2006 entre aquest Ajuntament, l’Institut Municipal de Museus de Reus i l’empresa INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL, relatiu a l’execució de la 1a fase del Projecte del “Centre d’Art Cal Massó”.

Segon: Aprovar el nou conveni entre aquest Ajuntament i la societat municipal “INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, S.L.” en relació a l’execució del Projecte del “Centre d’Art Cal Massó”.

COMISSIÓ DE SERVEIS TERRITORIALS

5.- Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni de fixació de preu just de mutu acord de l’immoble situat al Passatge del Molinet, núm. 5, afectat per espais lliures i sistema viari dins de la Zona Ciutat Jardí (Barri Sant Josep Obrer).

S’acorda:

Aprovar en la seva integritat el Conveni de fixació de preu just de mutu acord per l’expropiació de l’immoble núm. 5 del Passatge del Molinet, afectat per espais lliures i sistema viari dins de la Zona Ciutat Jardí (Barri Sant Josep Obrer), subscrit en data 20.09.06 amb la mercantil FINANZAUTO Y SERVICIOS S.A., i que importa la quantitat total de 95.000,00 Euros.

6.- Patrimoni del Sòl. Recurs potestatiu de reposició contra l’acord de la Junta de Govern Local de data 22.09.06, en relació a l’expedient d’obres de pavimentació i serveis al passatge Mare de Deu de Misericòrdia.

S’acorda:

Desestimar el recurs potestatiu de reposició interposat contra l’acord de la Junta de Govern Local de data 22.09.06, per la mercantil BELLESA CORPORAL, SA en data 17.11.06, núm. 34889 del Registre General d’Entrada, pels motius indicats al paràgraf segon de la part expositiva d’aquest acord, i al no haver-se al·legat cap fonament fàctic ni jurídic que modifiqui l’acord adoptat.”

- La proposta s’aprova per assentiment.

7.- Patrimoni del Sòl. Desestimació de la petició de suspensió de l’acord de la Junta de Govern Local de data 06.10.06, relatiu a l’inici de l’expedient administratiu d’expropiació forçosa dels béns i drets afectats per l’execució del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Àrea del passatge del C/ Sant Benet, que s’executa pel sistema d’expropiació.

S’acorda:

Desestimar la petició de suspensió de l’acord de la Junta de Govern de data 06.10.06, d’aprovació de la relació definitiva de propietaris, béns i drets afectats per l’execució del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Àrea del passatge del C/ Sant Benet, pels motius indicats al paràgraf sisè de la part expositiva d’aquest Acord.

8.- Patrimoni del Sòl. Aprovació definitiva del Projecte de taxació conjunt de les finques objecte d’expropiació forçosa incloses dins del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Àrea del passatge del C/ Sant Benet, que s’executa pel sistema d’expropiació.

S’acorda:

Primer: Rectificar l’error material comès a la caràtula del full d’apreuament de l’immoble situat al Raval Martí Folguera, núm. 33-35, en el sentit que la superfície afectada no és la totalitat de l’immoble, sinó que són 49 m_ de superfície de la PB destinada a garatge i 3 PP –vivenda- de 34 m_ de superfície cadascuna, superfícies totes que estan construïdes, tal i com s’ha dit, tot de conformitat amb el que consta a l’acord de la Junta de Govern Local de data 06.10.06 i al Projecte de Taxació conjunta.

Segon: Desestimar les al·legacions formulades per la Sra. M. Mercedes Bargalló Padrell pels motius indicats a la part expositiva –paràgraf cinquè- d’aquest acord.

Tercer: Desestimar les al·legacions formulades per la Sra. Dolors Plana Solé pels motius indicats a la part expositiva –paràgraf sisè- d’aquest acord.

Quart: Desestimar les al·legacions formulades pels Srs. Juan Zaragoza Mercadé i M. Dolores Martí Miquel pels motius indicats a la part expositiva –paràgraf setè- d’aquest acord.

Cinquè: Aprovar definitivament el Projecte de taxació conjunta de les finques objecte d’expropiació forçosa incloses dins de l’àmbit del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Àrea del passatge del C/ Sant Benet, que s’executa per sistema d’expropiació.

Sisè: Notificar aquest acord, de conformitat amb l’establert a l’art. 107 del D.Leg. 1/2005, de 26 de juliol i Llei 30/92, de 26 de novembre.

9.- Contractació i Patrimoni.- Aprovació inicial del projecte bàsic de restauració de les façanes i de millora dels sistemes de seguretat activa i passiva de l’edifici del Mercat Central.

“Atès que existeix escrit de data 12.09.06, de l’empresa municipal APARCAMENTS I MERCATS DE REUS,S.A. MUNICIPAL, sobre la necessitat d'iniciar la tramitació de l’aprovació del projecte bàsic de restauració de les façanes i de millora dels sistemes de seguretat activa i passiva de l’edifici del Mercat Central, amb un pressupost contractual de 144.113,76 euros (IVA inclòs).

Atès que és necessari procedir a l'aprovació inicial del projecte, a l'empara de l'article 235.2 b) del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (en endavant, TRLMRLC) i els articles 37 i 38 del Decret 179/95, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals (en endavant, ROAS).

Vistos els articles 12 i 13 del ROAS, a proposta de la Comissió Informativa de Serveis Territorials de data 12.01.07 i en virtut de les competències delegades en aquest òrgan de govern, que resulten del Decret de l’Alcaldia de data 17.06.03, s’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el projecte bàsic de restauració de les façanes i de millora dels sistemes de seguretat activa i passiva de l’edifici del Mercat Central, amb un pressupost contractual de 144.113,76 euros (IVA inclòs).

Segon: Sotmetre a tràmit d'informació al públic, d'acord amb l'article 235.2 del TRLMRLC, el projecte per un termini de 30 dies hàbils, als efectes del seu examen i presentació de reclamacions.

En cas que no es presentin al·legacions, el projecte esdevindrà definitivament aprovat.

10.- Contractació i Patrimoni.- Aprovació inicial del projecte de la cruïlla Ctra. Salou amb l’Av. Universitat i de la mitjanera i vorera nord-est des del C/Manuel Hugué fins l’Av. Universitat.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el projecte de la cruïlla Ctra. Salou amb l’Av. Universitat i de la mitjanera i vorera nord-est des del C/Manuel Hugué fins l’Av. Universitat, amb un pressupost de 979.629,25 euros (IVA inclòs). En aquest import s’inclou el pressupost de l’estudi de seguretat i salut de les obres de construcció.

Segon: Sotmetre a tràmit d'informació al públic, d'acord amb l'article 235.2 del TRLMRLC, el projecte per un termini de 30 dies hàbils, als efectes del seu examen i presentació de reclamacions.

En cas que no es presentin al·legacions, el projecte esdevindrà definitivament aprovat.

11.- Gestió Urbanística. Recepció definitiva de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial del sector F.1 “Mas Anglès”, promogudes per HANSA URBANA, SA.

S’acorda:

Primer: Rebre definitivament les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial del sector F.1 “Mas Anglès”.

Segon: Retornar la fiança d’import 30.736,62 €, dipositada en data 30 de desembre de 2005 per HANSA URBANA, SA, mitjançant aval de Banc de Sabadell núm. 427476, per respondre del 4% de les esmentades obres d’urbanització, i la d’import 7.677,47 € ingressada el 23 d’octubre de 2003 per a la realització d'assaigs de control de qualitat de les esmentades obres, si bé compensant, si s’escau, les quantitats que es trobin pendents de pagament.

Tercer: Facultar el Tinent d’Alcalde Delegat d’Arquitectura i Urbanisme, Sr. Jordi Bergadà i Masquef, per subscriure l’acta de recepció definitiva i demés documents necessaris per fer efectiu aquest acord.

12.- Gestió Urbanística. Compareixença en el recurs contenciós administratiu núm. 683/2006, interposat pel senyor Bonaventura Llauradó Llauradó contra la desestimació presumpta del recurs d’alçada interposat contra els acords de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona d’aprovació definitiva de la Modificació puntual de la revisió del Pla General pel que afecta al Barri del Carme de Reus.

S’acorda:

Primer: Comparèixer davant la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el recurs contenciós administratiu núm. 683/2006, interposat pel senyor Bonaventura Llauradó Llauradó contra els acords de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona de dates 22.06.2005 i 27.10.2005, d’aprovació definitiva de la Modificació puntual de la revisió del Pla General pel que afecta al Barri del Carme de Reus.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al procurador Sr. Àngel Quemada Ruiz i encarregar la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixas.

13.- Gestió urbanística. Compareixença en el recurs contenciós administratiu núm. 672/2006, interposat per La Muralla de Balaguer, SL contra la desestimació presumpta del recurs d’alçada interposat contra els acords de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona d’aprovació definitiva de la Modificació puntual de la revisió del Pla General pel que afecta al Barri del Carme de Reus.

S’acorda:

Primer: Comparèixer davant la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el recurs contenciós administratiu núm. 672/2006, interposat per La Muralla de Balaguer, SL contra els acords de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona de dates 22.06.2005 i 27.10.2005, d’aprovació definitiva de la Modificació puntual de la revisió del Pla General pel que afecta al Barri del Carme de Reus.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al procurador Sr. Àngel Quemada Ruiz i encarregar la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixas.

14.- Gestió Urbanística. Aprovació inicial del Pla parcial urbanístic del sector H.11 “Bellisens Oest”, promogut per IOSA INMUEBLES, SL.

S’aprova:

Primer: Aprovar inicialment el Pla parcial urbanístic del sector H.11 “Bellisens Oest”, promogut per IOSA INMUEBLES, SL, condicionat a les determinacions resultants dels informes, que s’annexen a com a fonament d’aquest acord, emesos per l’arquitecte cap del Servei d’Urbanisme, de data 20 de desembre de 2006, i a les resultants de l’informe emès en data 27 de desembre de 2006 pels Serveis Tècnics de Medi Ambient d’aquest Ajuntament, en la seva totalitat pel que fa als punts 1 a 8 ambdós inclosos i pel que fa al punt núm. 9 “Sobre l’informe ambiental”:

- Cal tenir en consideració la petjada acústica produïda per l’aeroport, ja que classificarà zones d’habitatges amb una sensibilitat acústica moderada “B”
- S’hauran de realitzar, conjuntament amb les obres d’urbanització del sector, les instal·lacions necessàries per al correcte desenvolupament de la xarxa de recollida pneumàtica.
- S’haurà de preveure la connexió de la xarxa de reg a la canonada de la Comunitat de Regants del Molinet.
- S’hauria d’estudiar la possibilitat d’instal·lar un sistema de “District Heating” (aigua calenta i calefacció centralitzada) per tal de millorar l’eficiència energètica en la zona residencial.

Pel que fa a les mesures de protecció dels masos situats dins l’àmbit del sector, s’estarà al que fixa el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, històricoartístic i natural de la ciutat de Reus.

Segon: Sotmetre-ho a informació pública durant el termini d’un mes, perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents.

Tercer: Sol·licitar informe als organismes sectorials afectats.

Quart: Sol·licitar a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona l’informe previst a l’article 85.1 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol.

15.- Oficina d’Habitatge: Addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, relatiu a l’Oficina d’Habitatge.

S’acorda:

Aprovar la proposta d’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, relatiu a l’Oficina d’Habitatge situada en aquest municipi, que s’adjunta com annex a aquest acord.

COMISSIÓ DE SERVEIS GENERALS

16.- Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de factures.

S’acorda:

Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total de 943.951,48 € (nou-cents quaranta-tres mil nou-cents cinquanta-un amb quaranta-vuit cèntims), amb càrrec a les corresponents partides de l’exercici 2006, d’acord amb la base 40 de les Bases d’Execució del Pressupost.

Reus, 16 de gener de 2007

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.