Junta de Govern Local 2007-07-13

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 19/07/2024
E.g., 19/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 13/07/2007

CTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 13 DE JULIOL DE 2007

1.- Informació de l’Alcaldia.

2.- Moció de l’Alcaldia. Constitució Comissió de delimitació territorial.

S’acorda:

Primer: Constituir la Comissió de Delimitació d’aquest Ajuntament, la qual estarà integrada per:

L’alcalde que delega en el regidor Sr. Eduard Ortiz Castellón
El regidor Sr. Jordi Bergadá Masquef
El regidor Sr. Ernest Paris Just
El secretari general de la Corporació
El tècnic Sr. Josep Lluís Montserrat Solé

Segon: Comunicar l’anterior acord al departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, segons estableix l’article 34 del repetit Reglament.

3.- Moció de l’Alcaldia. Celebració de conveni entre l'Ajuntament de Reus, AREMSA i CRM per la gestió de l'"ESPAI D'AIGUA".

S’acorda:

Primer: Encarregar al Consorci Centre de Recursos per a la Protecció de la Salut i el Medi Ambient la gestió de l'espai d'interpretació del cicle integral de l'aigua (EA) al local situat a la Plaça Antoni Sabater Esteva, xamfrà amb Anselm Clavé de Reus.

Segon: Aprovar la celebració d'un conveni interadministratiu de col·laboració entre l'AJUNTAMENT DE REUS, AIGÜES DE REUS, EMPRESA MUNICIPAL, SA i el Consorci Centre de Recursos per a la Protecció de la Salut i el Medi Ambient per la gestió de l'espai d'interpretació del cicle integral de l'aigua, anomenat, ESPAI D'AIGUA (EA) al local situat a la Plaça Antoni Sabater Esteva, xamfrà amb Anselm Clavé de Reus.

Tercer: Facultar al tinent d'alcalde delegat de Medi Ambient, el senyor Ernest París i Just, pe la signatura d'aquest conveni.”
COMISSIÓ DE SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

4.- Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de despeses.

S’acorda:

Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total de 2.361.646,45 € (dos milions tres-cents seixanta-un mil sis-cents quaranta-sis euros amb quaranta-cinc cèntims).

COMISSIÓ DE SERVEIS TERRITORIALS

5.- Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni de fixació de preu just de mutu acord corresponent a la reposició de la tanca de l’immoble núm. 9 del C/ Bonaventura Carles Aribau.

S’acorda:

Aprovar en la seva integritat el Conveni de fixació de preu just de mutu acord per la reposició de la tanca de l’immoble situat al C/ Bonaventura Carles Aribau, núm. 9, subscrit en data 18.05.07 amb els Srs. Francisco i Josep Màdico Bosch, i que importa la quantitat total de 976,36 euros.

6.- Patrimoni del Sòl. Modificació de la relació definitiva de propietaris, béns i drets afectats per sistema viari del PGOU, a executar mitjançant el Projecte de pavimentació i serveis del Pg. Mare de Déu dels Desemparats.

S’acorda:

Primer: Modificar la relació definitiva de propietaris, béns i drets afectats per sistema viari del PGOU, a executar mitjançant el Projecte de pavimentació i serveis del Pg. Mare de Déu dels Desemparats, en el sentit que una superfície de 13,58 m que es van incloure (acord de la Junta de Govern Local de data 09.06.06) a la superfície afectada de l’immoble núm. 12 del Pg. del Molinet, passen a incloures a la superfície afectada de l’immoble núm. 10 del Pg. Mare de Déu dels Desemparats.

A continuació i d’acord amb l’establert a l’art. 17 de la Llei d’Expropiació Forçosa, s’especifica l’immoble afectat, el propietari, el domicili de notificacions i la naturalesa de l’afectació, la superfície afectada, les dades registrals i els altres drets afectats.
3 bis.- Pg. Mare de Déu dels Desemparats, núm. 10 (Ref. Cad. 2072429 CF4527C 0001 XS)

Propietari (nua propietat): Alberto Bernardo Renart Roig

Domicili de notificacions: Pg. Mare de Déu dels Desemparats, núm. 10
43204 Reus

Naturalesa afectació i superfície afectada:
Terreny: 13,58 m de superfície

Dades registrals: Registre de la Propietat núm. 1 de Reus, al Volum 613, Llibre 293, fulls 99 i 100, finca registral 7.628.

Altres drets afectats: Usdefruit vitalici a favor de la Sra. Maria Torrell Alberich.

Segon: Tramitar la corresponent peça separada per la fixació del preu just.

7.- Patrimoni del Sòl. Acceptació de l’Acord del Jurat d'Expropiació de Catalunya de data 19.04.07, fixant el preu just dels béns i drets afectats per zona verda del PGOU a executar mitjançant el Projecte de pavimentació i serveis del Pg. Mare de Déu de Misericòrdia, a l’immoble núm. 2 del Pg. Mare de Déu de Misericòrdia.

S’acorda:

Primer: Accetar en la seva integritat l’acord del Jurat d'Expropiació de Catalunya de data 19.04.07 fixant el preu just dels béns i drets afectats per zona verda del PGOU a executar mitjançant el Projecte de pavimentació i serveis del Pg. mare de Déu de Misericòrdia, Pg. Mare de Déu de Misericòrdia, núm. 2, propietat de la mercantil BELLESA CORPORAL, SA, i que importa la quantitat total de 29.265,13 Euros.

Segon: Pagar el preu just fixat pel Jurat, abans referit, junt amb els interessos legals produïts en la fixació del preu just, (344,77 €, segons els càlculs existents a l’expedient) a la mercantil BELLESA CORPORAL, SA (NIF A-61478749, amb domicili social al C/ Pallars, núm. 101, 4rt. 1a. 08018 BARCELONA), la qual percebrà la quantitat total de 29.609,90 Euros.

8.- Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni de fixació de preu just de mutu acord de l’immoble situat al C/ Sant Benet, núm. 17, afectat per l’execució del PAU 13 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Creació de la Pl. del Bisbe Grau.
S’acorda:

Aprovar en la seva integritat el Conveni de fixació de preu just de mutu acord per l’expropiació de l’immoble situat al C/ Sant Benet, núm. 17, afectat per l’execució del PAU 13 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Creació de la Pl. del Bisbe Grau, subscrit en data 04.07.07 amb els Srs. Francisco Prats Verge i Maria del Carmen Rodriguez Martinez, i que importa la quantitat total de 225.000,00 Euros.

9.- Patrimoni del Sòl. Permuta de dues finques de propietat municipal amb dues finques propietat de l’Institut Català del Sòl.

S’acorda:

Primer: Permutar les dues finques de propietat municipal situades al C/ Mercè Rodoreda, núm. 4 i a l’Av. de Salou, núm. 68 per les dues finques propietat de l’Institut Català del Sòl situades al C/ Mas del Tallapedra, núm. 3V i al C/ Mas de l’Abelló, núm. 6V.

La finalitat d’aquesta permuta és la indicada al paràgraf primer de la part expositiva d’aquest acord.

Aquesta permuta es fa amb subjecció als següents pactes:

El preu de les finques municipals ha quedat fixat en la quantitat total de 3.188.740,50 Euros, impostos exclosos; d’aquesta quantitat, 1.594.370,25 € corresponen a la finca situada al C/ Mercè Rodoreda, núm. 4 i els restants 1.594.370,25 € a la finca situada a l’Av. de Salou, núm. 68.

El preu just de les finques propietat de l’Institut Català del Sòl ha quedat fixat en la quantitat total de 3.188.740,50 Euros, impostos exclosos; d’aquesta quantitat, 1.594.370,25 € corresponen a la finca situada al C/ Mas del Tallapedra, núm. 3V i els restants 1.594.370,25 € a la finca situada al C/ Mas de l’Abelló, núm. 6V

Segon: Formalitzar aquesta permuta mitjançant document públic.

Tercer: Facultar al Molt Il.ltre Sr. Alcalde, Sr. Lluís Miquel Pérez i Segura, i al Regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Sr. Jordi Bergadà i Masquef, perquè qualsevol d’ambdós, indistintament, formalitzi la permuta esmentada i subscrigui els documents que siguin necessaris per a la ple efectivitat d’aquest Acord.

10.- Patrimoni del Sòl. Ratificació del Decret de l’Alcaldia núm. 649 de data 22.06.07, compareixent com a part demandada al recurs contenciós administratiu núm. 209/2007, del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, interposat pels Srs. Juan Zaragoza Mercadé i Maria Dolores Martí Miquel.

S’acorda:

Ratificar el Decret de l’Alcaldia núm. 649 de data 22.06.07, en el qual es va resoldre:

“Primer: Comparèixer com a part demandada en el recurs contenciós administratiu 209/2007 del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, interposat pels Srs. JUAN ZARAGOZA MERCADE i MARIA DOLORES MARTÍ MIQUEL contra l’acord de la Junta de Govern Local de data 16.03.07, que desestima el recurs de reposició interposat contra l’acord de la Junta de Govern Local de data 12.01.07, d’aprovació definitiva del Projecte de Taxació conjunta del PAU 16 al Barri del Carme, Àrea del Passatge del C/ Sant Benet.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al Procurador Sr. Antoni Elías Arcalís, i la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixa.

Tercer: Remetre al Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona l’expedient administratiu.

Quart: Notificar aquest Acord a la resta d’afectats per l’execució del PAU 16 del Barri del Carme (Srs. M. Mercedes Bargalló Padrell, M. Dolores Plana Solé, Jacinto Plana Pons, Dolores Solé Andreu i la mercantil Cero Punto Cerrajeros, SL), part interessada a l’expedient, per tal que puguin comparèixer i personar-se al recurs en el termini de nou dies, a comptar a partir del següent al de la notificació d’aquest Acord, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, al recurs ordinari núm. 209/2007.

11.- Patrimoni del Sòl. Acceptació de l’Acord del Jurat d'Expropiació de Catalunya de data 08.05.07, fixant el preu just dels béns i drets afectats per l’execució del PAU 16 del Barri del Carme, Passatge del C/ Sant Benet, a l’immoble núm. 31 del Raval Martí Folguera (propietat).

S’acorda:

Primer: Acceptar en la seva integritat l’acord del Jurat d'Expropiació de Catalunya de data 08.05.07 fixant el preu just dels béns i drets afectats per l’execució del PAU 16 del Barri del Carme, Pg. del C/ Sant Benet, de l’immoble núm. 31 del Raval Martí Folguera, propietat de la Sra. M. Mercedes Bargalló Padrell, i que importa la quantitat total de 533.754,81 Euros.

Segon: Pagar el preu just fixat pel Jurat, abans referit, junt amb els interessos legals produïts en la fixació del preu just, (2.193,51 €, segons els càlculs existents a l’expedient) a la Sra. M. Mercedes Bargalló Padrell (DNI 39.751.800-A, amb domicili a la Pl. Pastoreta, núm. 2, 4rt. 1a. 43205 REUS), la qual percebrà la quantitat total de 535.948,32 Euros.

12.- Patrimoni del Sòl. Aprovació de la fixació del preu just per l’expropiació dels béns i drets afectats per sistema viari del PGOU a l’immoble situat al C/ Lleó XIII, núm. 13A.

S’acorda:

Primer: Acordar l’expropiació de la resta de l’immoble situat al C/ Lleó XIII, núm. 13A, no afectada pels PGOU.

Segon: Tenir per fixat el preu just de l’expropiació de referència, que, de conformitat amb la petició dels propietaris particulars, queda fixat en la quantitat total de 6.564,48 Euros.

Tercer: Pagar aquest preu just als Srs. José Antonio Sánchez Reina i Maria Rodríguez Reina (per la seva societat a guanys).

13.- Patrimoni del Sòl. Desestimació de la reclamació de propietat d’una part del sobrant de via pública, a l’antic carreró dels Franciscans.

S’acorda:

Desestimar la reclamació de la propietat de la part esmentada de l’antic Carreró dels Franciscans formulada pel Sr. Julio Pardo Rodríguez-Solano, pels motius indicats al paràgraf tercer de la part expositiva d’aquest acord.

14.- Patrimoni del Sòl. Aprovació de les actes de cessió de terrenys a compte de les cessions obligatòries del Sector d’urbanitzable anomenat E-2 CAMI DE VALLS, del PGOU.

S’acorda:

Aprovar en la seva integritat les Actes de cessió de terrenys, abans referides, a compte de les cessions obligatòries i gratuïtes del Sector d’urbanitzable anomenat E-2 CAMI DE VALLS. Aquestes cessions són les següents:

SITUACIÓ REFERÈNCIA CADASTRAL SUPERFÍCIE
Camí de Valls, 80 2284115 CF4528C 0001 OY 238,18 m
Camí de Valls, 80 2284115 CF4528C 0001 OY 211,43 m
Camí de Valls, 92 2284109 CF4528C 0001 TY 7.155,99 m
Av. Marià Fortuny, 61 I 2284120 CF4528C 0001 RY 90,44 m
Camí de Valls, 78 2284116 CF4528C 0001 KY 785,81 m
TOTAL__ 8.481,85 m

15.- Gestió Urbanística. Recepció provisional d’una part de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial del sector A.6 “Granja Vila”.

S’acorda:

Primer: Rebre provisionalment les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del sector A.6 “Granja Vila” corresponents a la nova escomesa per al subministrament d’energia elèctrica a la zona, les quals juntament amb les obres rebudes provisionalment en data 20 d’octubre de 2006 completen la totalitat de les obres.

Segon: Retornar les fiances d’imports 28.886,35 €, 30.509,17 € i 25.640,69 €, dipositades respectivament, per ESTRUCTURAS BAIX CAMP, SL, GEPAVI 2004, SL i José Àngel Gassó Garreta, mitjançant avals 9340.03.0683675.70 –La Caixa-, 9340.03.0684902-94 –La Caixa- i 416945 –Banc de Sabadell, SA-, per respondre de l’execució de les esmentades obres d’urbanització, sempre i quan sigui dipositada prèviament una nova fiança d’import 67.740,24 €, corresponent al 4% de l’obra rebuda provisionalment.

16.- Gestió Urbanística. Recepció provisional d’una part de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial urbanístic del sector A.9.a) “Barranc Martí o del Cementiri”.

S’acorda:

Primer: Rebre provisionalment les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions del Pla parcial urbanístic del sector A.9.a) “Barranc Martí o del Cementiri”, a excepció de les vorades, el fanal doblegat pendent de substituir i la jardineria.

Segon: Retornar les fiances d’imports 99.573,71€ i 730.207,20 €, dipositades per SIDECO, SA en dates 19.04.2005 i 02.11.2005, mitjançant avals de CAM 125394 i de BBVA 0182000358595, respectivament, per respondre de l’execució de les esmentades obres d’urbanització, sempre i quan siguin dipositades prèviament noves fiances d’imports 60.000,00 € i 30.791,24 €, corresponents, respectivament, al 100% de l’obra pendent d’execució i al 4% de l’obra rebuda provisionalment mitjançant aquest acord.

17.- Gestió Urbanística. Recepció provisional d’una part de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 4.19 “Sala Reus”.

S’acorda:

Primer: Rebre provisionalment les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 4.19 “Sala Reus” corresponents a la instal·lació de recollida d’aigües pluvials, les quals juntament amb les obres rebudes provisionalment en data 23 de març de 2007 completen la totalitat de les obres.

Segon: Retornar la fiança d’import 2.500,00 €, dipositada en data 25.04.2007 per FOMENT IMMOBILIARI RAVAL SANTA ANNA, SL, mitjançant aval de “La Caixa” núm. 934003082019318, per respondre de l’execució de les esmentades obres d’urbanització.

18.- Gestió Urbanística. Recepció definitiva de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 4.44 “Eixamplament c/ Verge Maria” (D).

S’acorda:

Primer: Rebre definitivament les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 4.44 “Eixamplament c/ Verge Maria” (D).

Segon: Retornar la fiança d’import 6.341,57 €, dipositada en data 09.03.2006 per ACCIONA INMOBILIARIA, SLU, mitjançant aval de B.Valencia núm. 6002028, per respondre del 4% de les esmentades obres d’urbanització, i la d’import 1.585,40 € dipositada el 17.07.2003 per NECSO ENTRECANALES CUBIERTAS, SA per aval BSCH núm. 1500-69761, per a la realització d'assaigs de control de qualitat de les esmentades obres, si bé compensant, si s’escau, les quantitats que es trobin pendents de pagament.

Tercer: Facultar el regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Sr. Jordi Bergadà i Masquef, per subscriure l’acta de recepció definitiva i demés documents necessaris per fer efectiu aquest acord.

19.- Gestió Urbanística. Aprovació definitiva dels Estatuts i de les Bases d’Actuació de la Junta de Compensació del polígon II del sector A.8 “Roureda”.

S’acorda:

Primer: Aprovar definitivament els Estatuts i de les Bases d’Actuació de la Junta de Compensació del polígon II del sector A.8 “Roureda”, presentats per RESIDENCIAL FÀBRICA NOVA, SA.

Segon: Designar com a representant de l’Ajuntament dins l’òrgan rector de la Junta de Compensació el regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, senyor Jordi Bergada i Masquef.

20.- Gestió Urbanística. Ratificació del Decret de l’Alcaldia núm. 375, de data 23 de maig de 2007, sobre compareixença en el recurs contenciós administrati
núm. 241/2007.

S’acorda:

Ratificar el Decret de l’Alcaldia núm. 375, de data 23 de maig de 2007, mitjançant el qual es va resoldre el següent:

“Primer: Comparèixer davant la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el recurs contenciós administratiu núm. 241/2007, interposat pel senyor Joan Marsal Huguet contra l’acord adoptat pel Ple d’aquest Ajuntament en sessió de data 26.01.2007, mitjançant el qual es va aprovar definitivament el Pla parcial urbanístic del subsector 2 del sector H.9 “Aigüesverds II”.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al procurador Sr. Àngel Quemada Ruiz i encarregar la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixas.

Tercer: Donar compte al Ple d’aquesta resolució per a la seva ratificació.”

ASSUMPTES SOBREVINGUTS. No n’hi ha.

I, no havent-hi més assumptes a tractar, s’aixeca la sessió a les 13 hores, de la qual s’estén aquesta acta que firma l’alcalde, amb mi el secretari general que certifico.

Reus, 19 de juliol de 2007

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.