Junta de Govern Local 2008-03-07

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 18/07/2024
E.g., 18/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/03/2008

CTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 7 DE MARÇ DE 2008

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió de data 22 de febrer de 2008.

2.- Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Pròrroga del conveni amb l'ACA per a l'atribució de fons corresponent a les despeses dels sistemes públics de sanejament per l'any 2008.

S’acorda:

Primer: Aprovar la formalització de la segona pròrroga al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i l’Agència Catalana de l’Aigua, amb vigència per a l’any 2008, per a la determinació de les condicions en què es duu a terme el càlcul de les despeses indirectes de gestió dels sistemes públics de sanejament detallats i l’atribució de recursos econòmics necessaris per aquest concepte.

Segon: Facultar al regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient, Sr. Ernest Paris Just, per a la signatura de l’esmentat document.

4. Moció de l’Alcaldia. Proposar representants dels ens locals en el Consell Social de la URV.

S’acorda:

Primer: Proposar la designació del Sr. Josep Poblet Tous, president de la Diputació de Tarragona, com a representant dels ens locals en el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili.

Segon: Comunicar el present acord a la Diputació de Tarragona i al Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili, als efectes escaients.

5. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a la societat RELLSA de la coordinació dels programes i activitats d'educació i lleure per als exercicis 2008 i 2009.

S’acorda:

Primer: Aprovar l’encàrrec a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA (RELLSA) de les tasques de coordinació dels projectes educatius vinculats a l’entorn escolar i dels projectes educatius de ciutat impulsats i desenvolupats per l’Àrea d’Educació i Formació, i molt especialment els corresponents als projectes corresponents al Parc de Nadal, els casals d’estiu i els Plans educatius d’entorn.

L’esmentat encàrrec s’efectua pel període comprès entre els dies 10 de març de 2008 i 9 de març de 2009, ambdós inclosos.

Segon: Aquest encàrrec s’aprova per l’import màxim de 48.770’51 euros (IVA inclòs) repartit en dues anualitats, d’acord amb la proposta i pressupost presentat per RELLSA, dels quals s’imputarà a l’exercici 2008 la quantitat de 39.685’14 euros, a càrrec de la partida pressupostària de l’Àrea d’Educació i Formació núm. 42210-227. L’import corresponent a l’any 2009 resta condicionat a l’existència de consignació pressupostària per a la citada anualitat.

Tercer: Facultar la regidora delegada de l’Àrea d’Educació i Formació per a la formalització dels documents que siguin necessaris per fer efectius aquests acords.

6. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a INNOVA de l'estudi de la millor fórmula per a la construcció del Monument a la Sardana.

S’acorda:

Encarregar a l’empresa municipal INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL l’anàlisi de la millor fórmula per a l’execució dels següent projecte:

Àmbit de Serveis Territorials:
Construcció del Monument a la Sardana.

COMISSIÓ DE SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

7. Contractació i Patrimoni. Adjudicar les obres de pavimentació i serveis dels carrers Güell i Mercader, Santa Paula, Gornals i Sant Lluís, i les obres de pavimentació i serveis dels carrers Güell i Mercader i Santa Paula, trams situats a l’oest del carrer Jovellanos, (dins del Barri del Carme).

S’acorda:

Primer: Adjudicar a l'empresa AFIMER OBRA PÚBLICA, SL, el projecte de pavimentació i serveis dels carrers Güell i Mercader, Santa Paula, Gornals i Sant Lluís, , i el projecte de pavimentació i serveis dels carrers Güell i Mercader i Santa Paula, trams situats a l’oest del carrer Jovellanos (dins del Barri del Carme), per un import de 521.788,10 euros (IVA inclòs).

En aquest import s’inclou l’estudi de seguretat i salut, que s’havia pressupostat junt amb l’obra, d’acord amb el que disposa l’art 4 del RD 1627/97, de 24 d’octubre, regulador de les condicions mínimes de seguretat i salut a les obres de construcció.

L'empresa adjudicatària haurà de dipositar, a la Caixa Municipal, en el termini de 15 dies naturals a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d’aquest Acord, una garantia definitiva per import de 20.871,52 euros, tal i com estableixen els articles 36 i 41 del TRLCAP.

El contractista haurà de presentar en el termini de 15 dies naturals, a comptar des de la notificació d’aquest acord el pla de seguretat, per la seva oportuna aprovació, abans de l’inici de les obres.

Segon: Formalitzar el contracte administratiu en un termini de 30 dies naturals, al Departament de Contractació i Patrimoni, a l'empara dels articles 54 i 76 del TRLCAP, a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d’aquest Acord.

Tercer: Acorda la devolució de la garantia provisional als licitadors no adjudicataris, en els termes previstos a l’article 65 del RD 1098/2001, de 12 d’octubre, pel qual s’aprova el reglament que desenvolupa la llei de contractes de les administracions públiques.

Quart: Atorgar els recursos legals oportuns.

8. Contractació i Patrimoni.- Aprovació de l’ampliació del servei de manteniment de parcs i jardins (Zona Oest) del terme municipal de Reus.

S’acorda:

Primer: Aprovar l’ampliació del servei de manteniment de parcs i jardins (Zona Oest) del terme municipal de Reus, adjudicat a l’UTE (Sistemas Globales del Medio Ambiente SAU – Q Verd XXI Jardiners SL.), per un import de 60.067,00,- euros (IVA inclòs).

L’empresa adjudicatària haurà de dipositar en la Caixa Municipal, en el termini de 15 dies naturals a partir de la notificació d’aquest acord, la garantia definitiva complementària per import de 2.402,68 euros, tal i com estableixen els arts. 36 i 41 del TRLCAP.

Segon: Formalitzar la modificació del contracte administratiu en el termini de 30 dies naturals al Departament de Contractació i Patrimoni, a l’empara dels articles 54 i 76 del TRLCAP, a comptar des del següent a la recepció de la notificació d’aquest acord.
Tercer: Atorgar els recursos legals oportuns.

COMISSIÓ DE SERVEIS TERRITORIALS

9. Gestió Urbanística. Recepció de les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 5.1 “Ctra. Vella de l’Aleixar”.

S’acorda:

Primer: Rebre provisionalment les obres d’urbanització, instal·lacions i dotacions de l’àrea 5.1 “Ctra. Vella de l’Aleixar” corresponents a l’encreuament de la línia de FECSA amb la Ctra. d’Alcolea del Pinar, la coronació del muret de l’eix F i la vorera N. de l’eix A, i definitivament la resta de les obres que van ser objecte de recepció provisional en data 8 de juliol de 2005.

Segon: Retornar les fiances d’imports 60.000€ i 35.000,00€, dipositades per respondre de l’execució de les esmentades obres d’urbanització per PROMOCIONS J. MENA HIDALGO, SL i per PROMOCIONS I NAUS INDUSTRIALS, SA, respectivament, mitjançant avals de BANCAJA 00539072-0169519, el primer, i de BBVA 0182000426720, el segon, sempre i quan siguin dipositada prèviament una nova fiança d’import 4.000,00€, corresponent al 4% de l’obra rebuda provisionalment mitjançant aquest acord.

Tercer: Facultar el regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Sr. Jordi Bergadà i Masquef, per subscriure l’acta de recepció definitiva i demés documents necessaris per fer efectiu aquest acord.

10. Gestió Urbanística. Aprovació inicial del Projecte d’urbanització de l’àrea 4.71 “Masia Crusells”.

“Vist el Projecte d’urbanització de l’àrea 4.71 “Masia Crusells”, presentat en data 17 de gener de 2008 per MASIA CRUSELLS DE HERMANOS MIGUEL BREA, SL, i vistos els informes tècnics i jurídics emesos al respecte.

A proposta de la Comissió Informativa de Serveis Territorials; de conformitat amb el que disposa l’article 87.6 en relació a l’article 113.2 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’urbanisme; i en ús de les atribucions delegades per l’alcalde per Decret de data 19 de juny de 2007, s’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el Projecte d’urbanització de l’àrea 4.71 “Masia Crusells”, promogut per MASIA CRUSELLS DE HERMANOS MIGUEL BREA, SL, condicionat a la presentació d’un text refós, per triplicat exemplar, que reculli les determinacions resultants dels informes emesos pel tècnic del Servei d’Enginyeria i pel tècnic de Jardineria d’aquest Ajuntament, en dates 14 i 18 de febrer de 2008 respectivament, els quals s’adjunten com a fonament d’aquest acord.

Segon: Sotmetre-ho a informació pública per un termini d’un mes perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents i concedir audiència a les persones interessades, amb citació personal.

Tercer: Sol·licitar informe als organismes públics afectats i establir un termini d’un mes perquè les empreses de subministrament de serveis afectades es pronunciïn sobre l’esmentat projecte d’urbanització.

11. Gestió Urbanística. Aprovació inicial del Projecte d’urbanització de l’àrea 4.12 “Forques Velles” (C).

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el Projecte d’urbanització de l’àrea 4.12 “Forques Velles” (C), promogut per EDIFICIS RESIDENCIALS 2000, SL.

Segon: Sotmetre-ho a informació pública per un termini d’un mes perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents i concedir audiència a les persones interessades, amb citació personal.

Tercer: Sol·licitar informe als organismes públics afectats i establir un termini d’un mes perquè les empreses de subministrament de serveis afectades es pronunciïn sobre l’esmentat projecte d’urbanització.

12. Gestió Urbanística. Aprovació definitiva del Projecte de reparcel·lació voluntària del Pla de millora urbana “ASM i altres al camí de la Pedrera del Coubi”.

S’acorda:

Aprovar definitivament el Projecte de reparcel·lació voluntària del Pla de millora urbana “ASM i altres al camí de la Pedrera del Coubi”, formalitzat en escriptura pública atorgada per LAMSAB 2004, SL davant el notari senyor Pedro Soler Dorda el 13 de febrer de 2008 (protocol núm. 268).

13. Patrimoni del Sòl. Ratificació del Decret de data 16.01.08 núm. 29, relatiu al contracte d’arrendament del pis entresol 1era. de l’escala A de l’immoble núm. 3 del Passeig Mata, conegut com a “Casa dels Mestres”.

S’acorda:

Ratificar en la seva integritat el Decret de Data 16 de gener de 2008 núm. 29,en el qual es va resoldre arrendar el pis situat a l’entresol 1era. de l’escala A de l’immoble núm. 3 del Passeig Mata, conegut com a “Casa dels Mestres”, a la Sra. Maria Teresa Guinjoan Siré.

14. Patrimoni del Sòl. Posar a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, una porció de 4.444’75 m2. de superfície del solar de propietat municipal, situat al c/. Jaume Vidal i Alcover núm. 6, per a la instal·lació d’un IES amb caràcter provisional.

S’acorda:

Primer: Posar a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per a la ubicació en mòduls prefabricats, i mentre no estigui construït l’edifici definitiu de l’IES, una porció de 4.444’75 m2. de superfície del solar de propietat municipal, situat al c/. Jaume Vidal i Alcover núm. 6, descrit en el paràgraf primer d’aquest acord.

Segon: Constatar que el terreny és apte per el seu destí com equipament escolar i comptarà amb abastament d’aigua, evacuació d’aigües, subministrament d’energia elèctrica amb la potència suficient per a l’execució de l’obra i el posterior correcte funcionament de l’equipament escolar, trobant-se el vial de situació completament urbanitzat.

Tercer: Assumir el compromís d’eliminar qualsevol obstacle que pugui impedir l’execució de les obres, assumint també, els costos de la construcció dels guals i de les entrades al recinte del centre.

Quart: El Departament d’Educació podrà dur a terme la instal·lació de mòduls prefabricats objecte d’aquesta cessió, per sí mateix, o per terceres persones.

Cinquè: Facultar a l’Alcaldia i al Regidor Delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, per a que qualsevol d’ambdós indistintament, pugui en nom i representació de la Corporació, subscriure els documents que siguin necessaris per la plena efectivitat d’aquest acord.

15. Patrimoni del Sòl. Autorització de l’aportació dels solars situats al c/. Tàrrega núms. 30 i 32, a la mercantil NAVENAU S.L.

S’acorda:

Autoritzar al Sr. Josep Àngel Gassó Garreta (DNI 39.632.154-A) perquè aporti a la mercantil NAVENAU S.L. societat unipersonal, NIF B-43588425, els solars situats al c/. Tàrrega 30 i 32, finques registrals 34.394 i 34.396 respectivament. La mercantil NAVENAU S.L. restarà subrogada en tots els drets i obligacions que segons el concurs de venda corresponien al Sr. Josep Àngel Gassó Garreta”

16. Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord dels pisos 1r. 2a. i 2n. 2a. del C/ Sant Benet, núm. 1, afectats per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme.

S’acorda:

Aprovar en la seva integritat el Conveni d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord dels pisos 1r. 2a. i 2n. 2a. de l’immoble núm. 1 del C/ Sant Benet, afectats per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Eixamplament del C/ Sant Benet, subscrit en data 29.01.08 amb el Sr. RAMON LOPEZ CARRASCO, i que importa la quantitat total de 35.000,00 Euros.”

17. Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni de fixació de preu just de mutu acord de l’immoble situat al C/ Sor Lluïsa Estivill, núm. 3V, afectat per espais lliures/zona verda del PGOU.

S’acorda:

Aprovar en la seva integritat el Conveni de fixació de preu just de mutu acord per l’expropiació de l’immoble situat al C/ Sor Lluïsa Estivill, núm. 3V, afectat per espais lliures/zona verda del PGOU, subscrit en data 28.02.08 amb el Sr. Jordi Ferré Parisi, i que importa la quantitat total de 949.208,86 Euros.

18. Contractació i Patrimoni.- Desestimar les al·legacions i aprovar definitivament el projecte de connexió dels passejos Mas Abelló amb Sol i Ortega i pas sota la línia del ferrocarril al barri Sant Josep Obrer, i aprovar les obres complementaries del projecte .

S’acorda:

Primer: Desestimar les al·legacions presentades per la Sra. Rosa Rubio Bonil contra l’acord de la Junta de Govern Local de data 02.02.07 d’aprovació inicial del projecte de connexió dels passejos Mas Abelló amb Sol i Ortega i pas sota la línia del ferrocarril al barri Sant Josep Obrer i comunicar-li l’adopció del present acord.

Segon: Aprovar definitivament l’esmentat projecte, amb un pressupost contractual de 2.895.897,88 euros (IVA inclòs), import que inclou el pressupost de l’estudi de seguretat i salut de les obres de construcció.

Tercer: Publicar l’edicte d’aprovació definitiva en els Butlletins Oficials corresponents, de conformitat amb el que disposa l’article 38 del ROAS.
Quart: Aprovar les obres complementàries del projecte de connexió dels passejos Mas Abelló amb Sol i Ortega i pas sota la línia del ferrocarril al barri Sant Josep Obrer per un import de 552.160,00 € (IVA inclòs).

19. Contractació i Patrimoni.- Aprovació inicial del projecte de les obres de remodelació del carrer Pròsper de Bofarull.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el projecte de les obres de remodelació del carrer Pròsper de Bofarull, amb un pressupost contractual de 406.796,76 euros (IVA inclòs). En aquest import s’inclou el pressupost de l’estudi de seguretat i salut de les obres de construcció.

Segon: Sotmetre a tràmit d'informació al públic, d'acord amb l'article 235.2 del TRLMRLC, el projecte per un termini de 30 dies hàbils, als efectes del seu examen i presentació de reclamacions.

20. Salut Pública.- Imposició d’una sanció per infracció de la normativa sobre tinença d'animals potencialment perillosos.

S’acorda:

Primer: Imposar a la Sra. Eva Galera López com a responsable d’una infracció greu tipificada a l’article 7.3.e) de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, una sanció de 300,00 euros.

Segon: Atorgar els recursos legals procedents.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS. No n’hi ha.

Reus, 13 de març de 2008

El secretari general accidental

Fernando Grugués Cabré

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.