Junta de Govern Local 2008-08-29

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 17/08/2024
E.g., 17/08/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 29/08/2008

CTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 29 D’AGOST DE 2008

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió de data 1 d’agost de 2008.

2.- Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a la Fundació IMFE Mas Carandell de la gestió dels tallers d’aprenentatge per alumnes i famílies, en el marc dels Plans Educatius d’Entorn 2008-2009.

S’acorda:

Primer: Encarregar a la Fundació IMFE Mas Carandell la gestió de les accions corresponents a la gestió dels tallers d’aprenentatge per a alumnes i famílies, en els termes que s’indiquen a continuació i, així mateix, al conveni que regula les relacions entre ambdós ens respecte al present encàrrec, que també s’aprova.

Aquest encàrrec s’efectua per al període comprès entre el 15 de setembre de 2008 i el 31 de juliol de 2009, ambdós inclosos.

Les principals tasques que implica l’encàrrec de la gestió dels tallers d’aprenentatge per a alumnes i famílies són:

Realització dels tallers als centres educatius, en coordinació amb els responsables de dinamització de zona del PEE i sota les directrius de l’Àrea d’Educació i Formació.
Realitzar l’acompanyament de l’alumne per afavorir el reforç dels hàbils escolars
Executar la planificació dels continguts dels tallers i el seguiment de l’alumnat
Facilitar la integració entre l’alumnat del grup
Donar a conèixer als alumnes els propis recursos del centre educatiu
Facilitar l’accés de l’alumnat als recursos que ofereix l’entorn immediat (biblioteques, ludoteques, centres de lleure)
Consensuar amb el professorat del centre les línies d’intervenció per millorar els resultats educatius de l’alumnat
Motivar la participació de les famílies en la vida del centre, i el seu coneixement dels recursos educatius i socials de l’entorn immediat.

Aquesta és la planificació de tallers previstos per al curs 2008-2009,a partir de les programacions acordades amb els centres educatius i les entitats integrades en el Pla Educatiu d’Entorn. Aquesta programació pot experimentar modificacions al llarg del curs, donat que la pròpia dinàmica del Pla Educatiu d’Entorn implica adaptar, en la mesura del possible, les accions a les necessitats dels centres i dels alumnes participants.

Per dur a terme l’encàrrec, la Fundació IMFE Mas Carandell posarà a disposició del Pla Educatiu d’Entorn les persones que calgui, que actuaran com a monitors dels tallers d’aprenentatge. Aquests monitors dependran laboral i funcionalment de la Fundació Mas Carandell, però es coordinaran i treballaran conjuntament amb el LIC de cada zona i amb el professorat dels centres educatius. Aquest treball de gestió dels tallers d’aprenentatge es realitzarà sota les directrius de l’Àrea d’Educació i Formació, amb la col·laboració del Departament d’Educació.

Aquest acord es pot veure afectat, si es redefineix el servei, si s’hagués de substituir el personal assignat a l’activitat, i en funció de la qualificació necessària per dur-la a terme que, podrà ésser objecte d’una revisió pressupostària, que haurà de rebre l’aprovació d’ambdues parts.

Segon: L’esmentat encàrrec té un pressupost de 97.356,06 € (IVA inclòs), que s’imputa als exercicis pressupostaris i a l’edició del Pla Educatiu d’Entorn que seguidament s’indiquen:

Detall del pressupost: Exercici 2008 Exercici 2009
PEE curs 2008-2009 24418,56 € 72937,50 €

Donada la dinàmica del Pla Educatiu d’Entorn, aquest pressupost per a la gestió dels tallers d’aprenentatge pot experimentar modificacions en funció de la detecció de noves necessitats o l’adaptació de la programació prevista a noves realitats. Les modificacions del pressupost s’ajustaran a la programació dels tallers d’aprenentatge i no poden superar el 30% d’increment respecte de la partida aprovada.

Tercer: Condicionar l’eficàcia del present acord a la formalització, amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de l’addenda al conveni de col·laboració per al curs 2008-2009, que fou aprovat per la Junta de Govern Local el dia 17 de juliol de 2008, i que suposarà una aportació provinent del Departament d’Educació de 366.679,00 €, i condicionar-lo en conseqüència a l’existència de consignació pressupostària en relació al pressupost corresponent a l’exercici 2008, i habilitar el crèdit suficient en el pressupost de l’any 2009.

Quart: Facultar el Molt Il·lustre Sr. Alcalde i a la Regidora delegada de l’Àrea d’Educació i Formació, Sra. Misericòrdia Dosaiguas Pérez, per tal que, qualsevol d’ells, indistintament, formalitzin el conveni indicat a l’acord primer i qualsevol altre document necessari per fer efectiu l’esmentat encàrrec. Així mateix, i per tal d’atendre eventuals modificacions o ampliacions en l’encàrrec inicialment efectuat, facultar les mateixes persones per aprovar, mitjançant resolució, aquestes eventuals variacions en l’encàrrec sempre i quan aquestes no suposin un increment superior al 30 per cent del pressupost global inicialment previst.

4. Moció de l’Alcaldia. Acord de col·laboració de diversos Ajuntaments i entitats per al desenvolupament de la Xarxa Tècnica per a la Igualtat d’Oportunitats (XTIOP).

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i els Ajuntaments de Tarragona, de Valls (a través del seu organisme autònom Casa Caritat) i de Roda de Barà, la Creu Roja de Tarragona, la –Fundació Innovació per l’Acció Social FIAS, la Fundació Privada ECOM, la Fundació Inform i CERC@, S.C.C.L., per tal de dotar-se d’una Xarxa Tècnica per a la igualtat d’oportunitats i, en conseqüència, disposar d’un espai per a l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques en matèria d'igualtat d'oportunitats en l'àmbit del desenvolupament local, des d'una perspectiva de gènere i de gestió de la diversitat, i assolir que aquesta tasca impacti en l'entorn socioeconòmic de cada una de les entitats que la composen.

Segon: Facultar al Molt Il·ltre. Sr. Alcalde i al regidor adjunt a l’Alcaldia de Coordinació de Polítiques Socials i Transversals, Sr. Josep Eduard Ortiz Castellón, per a la signatura del conveni aprovat en el primer punt del present acord, i per dur a terme tots els actes tendents al desenvolupament de les accions de col·laboració que se’n derivin.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS. No n’hi ha.

Reus, 4 de setembre de 2008

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.