Junta de Govern Local 2008-12-12

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 18/07/2024
E.g., 18/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 12/12/2008

núm. 31/08

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 12 DE DESEMBRE DE 2008

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió de data 28 de novembre de 2008.

2. Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a REDESSA gestió i execució de part de l’edifici de Bioempreses al TECNOPARC.

S’acorda:

Primer: Encarregar a REDESSA la gestió del projecte, de les obres, instal·lacions i posta en marxa de l’immoble denominat “Centre per a Bioempreses” el qual forma part del conjunt constructiu del CTNS, acceptant en el que no s’oposi a aquests acords el contingut dels convenis específics subscrits entre REDESSA i la Universitat Rovira i Virgili en l’àmbit del Centre Tecnològic de la Nutrició i la Salut en dates 11 de març de 2007, 28 de març i 9 de juny de 2008 .

Segon: Aquest encàrrec s’haurà de desenvolupar en tot moment amb íntima relació amb el mateix Ajuntament de Reus, titular del servei, les directrius del qual seran vinculants per a la societat REDESSA.

Tercer: La Corporació Municipal aportarà a REDESSA, com a transferència de capital, la quantitat de dos milions set-cents mil euros (2.700.000’00), quantitat que inclou les amortitzacions dels préstecs atorgats a la societat Tecnoparc SA, actuant en benefici de REDESSA, per part del Ministerio de Educación y Ciencia (SecretarÍa de Estado de Universidades e Investigación), en data 19 de desembre de 2006 per a la construcció d’un centre per a Bioempreses.

Les esmentades aportacions es faran en el període comprés entre l’any 2008 i l’any 2021, segons les quantitats i anualitats fixades en el següent quadre i per tot el dia 31 de desembre de cada any:

ANY IMPORT ANUAL
2008 675000,00
2009 440000,00
2010 535416,67
2011 95416,67
2012 95416,67
2013 95416,67
2014 95416,67
2015 95416,67
2016 95416,67
2017 95416,67
2018 95416,67
2019 95416,67
2020 95416,67
2021 95416,63
2700000,00

La periodificació de les quantitats esmentades podrà ser modificada en funció de les amortitzacions o devolucions dels préstecs que es puguin determinar.

Per qüestions de celeritat s’acorda procedir a l’aportació de la quantitat de 675.000’00 euros corresponents a l’exercici de 2008, en el moment que les disponibilitats pressupostàries de l’Ajuntament de Reus així ho permetin i amb càrrec al pressupost de 2008.

Quart: D’acord amb el que diu l’article 174.5 de la Llei d’Hisendes Locals, aprovar el compromís plurianual de despesa, iniciada en aquest exercici i que es formalitzarà mitjançant transferències de capital, segons les quantitats establertes en el quadre annex.

Cinquè: Aprovar el conveni a subscriure entre l’Ajuntament de Reus i REDESSA en aplicació dels anteriors acords facultant a l’Alcaldia per tal de subscriure els documents necessaris per a la plena efectivitat dels mateixos i per al seu desenvolupament i interpretació.

4. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a AMERSAM gestió pàrquing dissuasori a les instal·lacions de la Fira Provisional a l’Avinguda del Comerç.

-Aquest tema s’ha retirat de l’ordre del dia.

5. Moció de l’Alcaldia. Pla de reposicions i millores i noves inversions 2009-2013 del sistema de sanejament de Reus.

S’acorda:

Primer: Aprovar la proposta del Pla de reposicions, millores i noves inversions al sistema de Sanejament de Reus per al període comprès entre els anys 2009 a 2013, ambdós inclosos, elaborat per l’empresa Gestió Ambiental i Abastament, SA.

Segon: Remetre aquest Pla a l’Agència Catalana de l’Aigua, als efectes pertinents.

6. Moció de l’Alcaldia. Sol·licitud d'atorgament de fons al Sistema de sanejament de Reus per l'any 2009.

S’acorda:

Primer: Sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya la quantitat de 3.657.645,78 (tres milions sis-cents cinquanta set mil sis-cents quaranta cinc euros amb setanta vuit cèntims, als quals cal afegir l’IVA, en concepte de despeses d’explotació, manteniment i conservació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Reus i del sobrecost per tractament de fangs per a l’exercici 2009, d’acord amb el detall s’especifica en el l’Informe elabora per GESTIÓ AMBIENTAL I ABASTAMENT SA.

Segon: Remetre a l’Agència Catalana de l’Aigua el present acord.

7. Moció de l’Alcaldia. Donar compte de la concessió de subvencions per a la promoció de l'ocupació i l'activitat empresarial, (2n semestre 2008).

S’acorda:

Donar compte a la Junta de Govern Local, de les subvencions atorgades per mitjà de Decrets de data 9 de desembre de 2008, els quals ascendeixen a 5.205, 39 i 14.999,00 euros respectivament, i els quals s’adjunten a l’expedient.

8. Moció de l’Alcaldia. Encarregar a INNOVA, SL l’execució del Centre Cívic de la Patacada i del Casal de la Dona, la rehabilitació dels antics rentadors annexos al Casal, la construcció de les escales del refugi i encarregar a GUPSA la construcció d’habitatges socials i aparcaments a l’àrea “La Patacada”. Aprovació del conveni de col·laboració.

S’acorda:

Primer: Encarregar a l’empresa municipal INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL i a la seva filial GESTIÓ URBANÍSTICA PÚBLICA, SA, l’execució, al seu càrrec, de les actuacions (AU08-150-A-2 i AU08-150-B-1) recollides en el projecte sobre la part edificable de l’àmbit del Polígon d’actuació urbanística anomenat PAU 2 “Illes de la Patacada i dels Rentadors” resultant de la modificació puntual de la revisió del PGOU pel que afecta al Barri del Carme, de tal manera que s’encarrega a:

INNOVA SL: L’execució del Centre Cívic de la Patacada i del Casal de la Dona, la rehabilitació dels antics rentadors annexos al Casal, la construcció de les escales del refugi i la urbanització de l' entorn, i a

GUPSA: La construcció dels habitatges socials i dels aparcaments de l’Illa “La Patacada”.

Segon: Autoritzar a ambdues empreses municipals per tal que el conjunt d’aquestes obres siguin licitades i adjudicades per part de GUPSA, sense perjudici que INNOVA, SL promourà i, per tant, suportarà els costos derivats de les obres de construcció del Centre Cívic de la Patacada i del Casal de la Dona, les escales del refugi, de la rehabilitació dels antics rentadors annexos al Casal, i de la urbanització de l' entorn, sent a càrrec de GUPSA aquells costos associats a la promoció i construcció dels habitatges socials i els aparcaments projectats a l’edifici 1 de l’Illa “La Patacada”.

Així mateix, INNOVA, SL i GUPSA també es faran càrrec de les despeses associades a aquest encàrrec que comprenen, sense que la relació sigui limitativa sinó merament enunciativa: els costos de redacció de projecte, direcció facultativa, coordinació de seguretat i salut i declaració d’obra nova de tot el conjunt projectat, de divisió horitzontal de l’edifici 1 i de constitució dels corresponents drets reals de superfície.

Tercer: Aprovar el conveni de col·laboració entre aquest Ajuntament i les empreses municipals INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL i GESTIÓ URBANÍSTICA PÚBLICA, SA en el qual, entre d’altres extrems, es preveu la constitució, per part d’aquest Ajuntament, d’un dret de superfície a favor de cadascuna de les societats esmentades, onerós en el cas de INNOVA, SL i gratuït per a GUPSA, per tal que puguin executar els encàrrecs efectuats, així com la cessió a l’Ajuntament per part d’INNOVA SL, en règim de lloguer, de l’edifici 2 i dels baixos de l’Illa “La Patacada” un cop feta la recepció provisional de les obres.

Quart: Correspondrà a l'Ajuntament la superior direcció, control i supervisió dels treballs que s'encarreguen.

Cinquè: L’efectivitat dels anteriors acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.

9. Moció de l’Alcaldia. Encarregar a l’EPEL INNOVA l’acondicionament del Parc del Pelayo. Aprovació del conveni de col·laboració.

S’acorda:

Primer: Encarregar a l’ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL LOCAL INNOVA l’execució de la següent actuació: Condicionament del Parc del Pelayo.

Segon: Aprovar el conveni de col·laboració amb l’ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL LOCAL INNOVA relatiu a l’execució de l’actuació a que fa referència l’acord anterior.

Tercer: Correspondrà a l'Ajuntament superior direcció, control i supervisió dels treballs que s’encarreguen.

Quart: L’efectivitat dels anteriors acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.

10. Moció de l’Alcaldia. Subrogació de l’EPEL INNOVA en l’encàrrec efectuat a INNOVA SL relatiu a la supervisió, control i coordinació de les activitats i accions a la via pública. Modificació d’aquest encàrrec i del conveni de col·laboració formalitzat.

S’acorda:

Primer: Deixar sense efectes l’encàrrec efectuat a l’empresa municipal INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL respecte a la supervisió, control i coordinació d’aquelles activitats sobre la via pública i altres béns municipals que l’Ajuntament li vagi encomanant, efectuant-se l’esmentat encàrrec a l’Entitat Pública Empresarial Local INNOVA, la qual resta subrogada en els drets i obligacions assumits per l’esmentada societat.

Segon: Modificar l’àmbit de l’encàrrec efectuat ja a l’ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL LOCAL INNOVA, segons s’estableix en l’acord PRIMER anterior, en el sentit que correspondrà a aquesta entitat, per compte de l’Ajuntament, la direcció, coordinació i supervisió de totes les actuacions i accions que s’emprenguin des de la Regidoria Delegada de l’Àrea de Via Pública i en general de totes les actuacions i accions que es portin a terme a la via pública. Aquestes activitats de direcció, coordinació i supervisió també les realitzarà L’EPEL INNOVA respecte a les actuacions i accions en altres béns municipals quan l’Ajuntament li encarregui expressament. L’EPEL INNOVA podrà, en tot moment, efectuar els requeriments necessaris i donar les ordres, instruccions i recomanacions pertinents pel compliment de les actuacions que se li encarreguen.

Tercer: Deixar sense efecte el conveni de col·laboració formalitzat amb INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL formalitzat amb aquest Ajuntament el dia 17 de desembre de 2007.

Quart: Aprovar un nou conveni de col·laboració amb l’EPEL INNOVA relatiu a les actuacions a que fa referència l’acord SEGON, anterior.

Cinquè: La vigència dels anteriors acords començarà el dia 1 de gener de 2009 i finalitzarà el dia 31 de desembre de 2010, podent-se prorrogar previ acord de les parts.

Sisè: Correspondrà a l’Ajuntament la superior direcció, control i supervisió dels treballs que s’encarreguen.

Setè: L’efectivitat dels anteriors acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.

Vuitè: Facultar al Molt Il·lustre Sr. Alcalde, per a la signatura de tots els documents i l’adopció de les resolucions que siguin pertinents pel compliment i execució dels anteriors acords.

11. Moció de l’Alcaldia. Encarregar a l’EPEL INNOVA les tasques de suport administratiu a la gestió de sancions per infraccions de circulació, així com de suport tècnic en la senyalització viària de la ciutat. Aprovació del conveni de col·laboració.

-Aquest tema ha quedat sobre la taula.

12. Moció de l’Alcaldia. Aprovació del nou Pla econòmic financer per a l’execució de les actuacions previstes en el Projecte d’intervenció integral al Barri del Carme, que ha estat reelaborat per a la seva adequació i adaptació a les noves anualitats 2009 i 2010.

S’acorda:

Primer: Aprovar el nou pla econòmic financer per a l’execució de les actuacions previstes en el Projecte d’intervenció integral al Barri del Carme, que ha estat reelaborat per a la seva adequació i adaptació a les noves anualitats 2009 i 2010.

Segon: Habilitar el crèdit pressupostari corresponent al finançament municipal del projecte.

Tercer: Comunicar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya la present resolució.

13. Moció de l’Alcaldia. Modificació dels convenis formalitzats amb la URV relatius a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura. Deixar sense efectes l’encàrrec efectuat a INNOVA, SL per la construcció de la fase 1A d’aquesta Escola.

S’acorda:

Primer: Modificar el conveni de col·laboració formalitzat entre aquest Ajuntament i la Universitat Rovira i Virgili el dia 3 del passat mes d’octubre en el sentit que correspondrà a l’Ajuntament de Reus, a més d’altres actuacions, contractar directament o per mitjà de qualsevol de les seves entitats instrumentals, la redacció del projecte executiu de la FASE 1A de la nova seu dels estudis d’arquitectura al Campus Bellisens de Reus que ha estat pressupostat en un import màxim de 119.897,78.- euros IVA inclòs), la qual cosa determina que la quantitat màxima que assumirà aquest Ajuntament es xifri en un import màxim de 481.780.- euros (IVA inclòs)

Així mateix correspondrà a aquest Ajuntament licitar i contractar, directament o per mitjà de qualsevol de les seves entitats instrumentals, els serveis d’arquitectura necessaris per a la redacció de diferents documents arquitectònics complementaris, i fer-se càrrec inicialment dels costos inherents als mateixos que, actualment, es troben pendents de determinar.

Per la seva part la Universitat Rovira i Virgili s’encarregarà, entre d’altres actuacions, de licitar, contractar i supervisar els treballs d’execució i direcció facultativa de les esmentades obres corresponents la FASE 1A de l’edifici destinat a acollir els estudis d’Arquitectura Tècnica Superior de la Universitat Rovira i Virgili al Campus de Bellissens de Reus i es farà càrrec de tots els costos associats als mateixos i, també, del seu posterior equipament.

De conformitat amb les modificacions esmentades, actualment ja no es preveuen cessions de dret de superfície ni la formalització de cap contracte d’arrendament entre les parts.

Segon: Deixar sense efecte els pactes convinguts en anteriors convenis en tot allò que contradiguin aquests darrers acords.

En l’àmbit d’aquest nou conveni es preveu que en el cas que el Pla d’Inversions Universitàries que el Govern de la Generalitat aprovi a partir de l’any 2013, inclogués els costos de redacció dels estudis i projectes del Campus Bellisens anteriorment referits, i el seu import fos lliurat per part del Departament a la Universitat Rovira i Virgili, aquesta retornarà a l’Ajuntament de Reus la inversió avançada.

Tercer: Deixar sense efecte l’encàrrec efectuat a l’empresa municipal INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL relatiu a l’execució i posada a disposició de la Universitat , de la fase 1A de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura.

Quart: Facultar al Molt Il·lustre Sr. Alcalde, Sr. Lluís Miquel Pérez Segura, alcalde-president de l‘Excm. Ajuntament de Reus per tal de formalitzar els documents públics i privats, així com per la realització d’aquells actes que siguin necessaris per a l’execució i efectivitat dels anteriors acords i del nou text del conveni, per la seva interpretació i per la seva modificació, donant-ne compte a aquesta Junta de Govern Local.

Cinquè: L’efectivitat dels anterior acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.“

SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

14. Contractació i Patrimoni. Aprovació de la revisió de les tarifes de l’aparcament públic soterrani de la Plaça Prim i establir el nou cànon anual.

S’acorda:

Primer: Aprovar la revisió de tarifes sol·licitada per l’empresa INTERPARKING HISPANIA SA, concessionària del servei d’aparcament de vehicles soterrani a la Plaça Prim, amb efectes 1 de juny de 2008, la qual inclou uns imports en concepte d’adequació addicional i transitòria no integrats en el procediment de revisió, a fi de mantenir l’equilibri econòmic de la concessió, quedant el mateix sotmès a les modificacions que s’acreditin en els futurs expedients de revisió de preus, moment en el que l’Ajuntament analitzarà la seva procedència, manteniment i quantificació, sent el seu detall:
Modalitat Tarifa Tarifa Adequació Tarifa IVA TOTAL
actual Revisada 2008 resultant 16%
PARQUING 1,1913310 1,1925395 0,0720282 1,2645676 0,2023308 1,4668984
Tarifa 1 minut 0,0198555 0,0198757 0,0210761 0,0033722 0,0244483
PUPIL.LATGE 141,772674 141,8451817 8,6434383 150,488620 24,0781792 174,5667992

El coeficient de revisió determinat per la fórmula polinòmica establerta al plec de condicions és Kt=1,631634
Increment vers tarifes actuals: 6,1476%.

Segon: En aplicació del contingut
de la base vuitena de l’oferta econòmica formulada per la concessionària a l’expedient d’adjudicació, s’estableix un nou cànon anual per a l’any 2009 per un import de nou mil dos cents noranta-un euros amb cinquanta-nou cèntims (9.291,59 euros), fins a nova revisió de tarifes, corresponent ingressar per a l’any 2008 un cànon de nou mil dos cents cinquanta-set euros amb quaranta-vuit cèntims (9.257,48 euros), revisat amb efectes 01.07.08.

15. Recursos Humans. Actualització de la prima de la pòlissa d’assistència sanitària del personal al servei de la Corporació, per a l’any 2009.

S'acorda:

Primer: Aprovar l'actualització de la prima en 41,86 € per persona i mes acordada per a l’any 2009 i corresponent a la pòlissa d’assistència sanitària subscrita entre l’Ajuntament de Reus i la societat ADESLAS.

Segon: Els efectes d’aquest acord seran de 1r. de gener de 2009.

Tercer: Facultar al regidor delegat de l'Àrea de Recursos Generals i Hisenda, Sr. Carles Salas Martí per tal que pugui signar tots els documents que siguin necessaris per a l’efectivitat d’aquest acord.

16. Recursos Generals i Hisenda. Pla d'actuació per a episodis de contaminació accidental del riu Ebre.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el Pla d’actuació per a episodis de contaminació accidental del riu Ebre, associats a les tasques de descontaminació de l’embassament de Flix.

Segon: Aprovar l’informe tècnic municipal de data 20/11/08 i remetre una còpia a la Generalitat de Catalunya, en el qual es posa de relleu la necessitat que, la Generalitat realitzi determinades actuacions complementaria i, faciliti diferents recursos a l’ajuntament, perquè el pla municipal que s’aprova, sigui realment efectiu en cas que s’activi, davant un episodi de contaminació de l’aigua del riu Ebre.

Tercer: Sotmetre l’expedient als tràmits d’informació pública i audiència i publicació en els butlletins oficials corresponents. En cas de no haver-hi cap reclamació o suggeriment en el termini de 20 dies naturals, l’acord inicial esdevindrà definitiu.

Quart: Donar compte i remetre una còpia a la Generalitat de Catalunya, del Pla d’actuació per a episodis de contaminació accidental del riu Ebre, associats a les tasques de descontaminació de l’embassament de Flix, a efectes de la seva homologació.

17. Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de despeses.

S’acorda:

Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total de 2.779.761,46 € (dos milions set-cents setanta-nou mil set-cents seixanta-un euros amb quaranta-sis cèntims), amb càrrec a les corresponents partides de l’exercici 2008, i procedir al seu pagament.

SERVEIS TERRITORIALS

18. Patrimoni del Sòl. Constitució d'un dret de superfície a favor de la mercantil INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, S.L. sobre una superfície de 1.320 m2. de la finca situada al c/. Figueres núm. 2.

S'acorda:

Primer: constituir, un dret de superfície sobre la porció de 1.320 m2. de superfície de la finca núm. 2 del c/ Figueres, a favor de la mercantil INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS S.L., amb NIF B-43673839 amb domicili a Reus -43201- Pl. Mercadal núm. 1, amb destí a la construcció d’un edifici per ampliar l’escola bressol municipal “La Ginesta”.

Segon: Aquest dret de superfície es constitueix, amb subjecció als punts i condicions següents:

1. La duració del dret serà de 55 anys i la construcció s’haurà de realitzar en el termini de 5 anys, ambdós terminis a comptar des de l’atorgament de l’escriptura pública de constitució.

2. L’edifici a construir estarà destinat –durant tot el temps de duració del dret- a l’ampliació de l’escola bressol municipal “La Ginesta”. Aquest edifici esta descrit i detallat al “Projecte d’ampliació de l’escola municipal bressol La Ginesta” redactat per l’Arquitecte Camilo Aldo Galleti i núm. de visat 2007601555.

3.- Les despeses de constitució del dret (notarials i registrals) que es devenguin aniran a càrrec de la mercantil INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS S.L. Les despeses fiscals que s'acreditin, IVA inclòs, seran segons Llei.

4.- Quan finalitzi el dret de superfície la construcció realitzada revertirà gratuïtament a l’Ajuntament de Reus.

5.- Com a contraprestació econòmica de la constitució d’aquest dret la mercantil INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS S.L pagarà a l’Ajuntament de Reus la quantitat de 154.443’- €.

Les despeses fiscals derivades del pagament d’aquest cànon seran segons Llei .

6. L’edifici a construir haurà de respectar les prescripcions constructives del PGOU.

7.- Cas de no realitzar-se la construcció n’hi haurà prou amb l’acta notarial de constatació de fets, notificada en forma legal, perquè es produeixi la cancel·lació del dret, amb les corresponents inscripcions registrals.

Tercer: Facultar el Molt Il·lustre Sr. Alcalde i el Regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme per la signatura de l'escriptura pública de formalització i constitució.

SERVEIS PERSONALS

19. Educació i Formació. Modificació de l’acord de la Junta de Govern Local de data 17 de juliol de 2008 relatiu a l’addenda al conveni amb el Departament d'Educació de la Generalitat per al desenvolupament dels Plans Educatius d'Entorn del curs 2008/2009.

S’acorda:

Primer: Modificar el primer punt de l’acord adoptat per la Junta de Govern local en la reunió duta a terme el dia 17 de juliol de 2008, pel qual s’aprovà l’addenda al conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus per al desenvolupament conjunt del Pla Educatiu d’Entorn per al curs acadèmic 2008/2009. a resultes de la nova addenda proposada pel Departament d’Educació. En virtut d’aquesta nova addenda al conveni, el Departament d’Educació de la Generalitat aportarà a l’Ajuntament de Reus la quantitat total de tres-cents cinquanta-un mil quatre-cents vint-i-nou (351.429) euros.

Segon: La resta de punts inclosos en l’esmentat acord de la Junta de Govern local de data 17 de juliol de 2008 no són objecte de modificació.

Tercer: Donar trasllat d’aquest acord al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

20. Cultura. Adhesió xarxa Barcelona-Catalunya Film Comission

S’acorda:

Primer: Aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a la xarxa Barcelona – Catalunya Film Comission, eina que permetrà promoure la ciutat com a espai per al rodatge de pel·lícules i altres productes audiovisuals.

Segon: Acceptar les previsions del document “Bases per a les relacions entre els membres de la xarxa Barcelona – Catalunya Film Comission”, en els termes que consta a l’expedient.

Tercer: Facultar a la regidora delegada de l’Àrea de Cultura per tal que formalitzi els documents i prengui les resolucions oportunes per tal de fer efectius aquests acords, en la mesura que corresponguin a la seva àrea.

Quart: Notificar aquest acord als responsables del Barcelona – Catalunya Film Comission, i donar-ne trasllat a les àrees municipals de Promoció i de Via Pública i al Patronat Municipal de Turisme i Comerç.

21. Educació i Formació. Conveni amb el Departament d'Educació per a la creació de l'EBM l'Olivera

S’acorda:

Aprovar la formalització d’un conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a la creació de l’escola bressol municipal l’Olivera, ubicada al carrer Puig i Ferrater, número 6, de Reus, amb un nombre de 7 grups i 114 places.

22. Educació i Formació. Conveni amb el Departament d'Educació per a la creació de l'EBM El Marfull.

S’acorda:

Aprovar la formalització d’un conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a la creació de l’escola bressol municipal El Marfull, ubicada a la plaça Abat Oliba, número 35, amb un nombre de 8 grups i 115 places.

23. Addenda al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i ADIGSA, Empresa Pública de la Generalitat de Catalunya.

S’acorda:

Primer: Aprovar la formalització d’una addenda del conveni que van subscriure l’Ajuntament de Reus i ADIGSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, per al desenvolupament de forma conjunta del “Projecte de Suport a les juntes administradores d’escales i comunitats, assessorament i mediació”, en virtut del qual es prorroga el projecte esmentat des del dia 1 de gener de 2009 fins al 30 de juny de 2009, ambdós inclosos.

Segon: Aprovar l’aportació de l’Ajuntament de Reus per tal de fer front a les despeses derivades del projecte fins el 30 de juny de 2009, que s’abonarà amb càrrec al pressupost corresponent a l’any 2009, i a tal efecte, habilitar el crèdit suficient en l’esmentat exercici pressupostari per dur a terme aquesta aportació.

Quart: Facultar al Molt Il·lustre Sr. Alcalde per tal que formalitzi l’esmentada addenda i qualsevol altre document que esdevingui necessari per fer efectius aquests acords.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS.

24. Moció de l’Alcaldia. Alienació de béns patrimonials municipals a favor de GUPSA.

24. a

S’acorda:

Primer: La venda de forma directa de la finca urbana, solar al terme municipal de Reus, situat a l’Av. dels Mercaders, núm. 4, integrant del patrimoni municipal del sòl i l’habitatge de l’Ajuntament de Reus, de referència catastral 7453802 CF4575C 0001 QZ amb un preu de 4.174.734,00 € IVA exclòs, lliure de càrregues (llevat de les servituds que consten al títol de propietat existent a l’expedient que, pel seu contingut, no afecten al seu destí), gravàmens i arrendataris, mitjançant contracte de compra venda a la societat GUPSA, i transferir amb la propietat del terreny les obligacions establertes per la legislació urbanística en relació als béns del patrimoni públic del sòl i l’habitatge i els ingressos obtinguts per la seva alienació o gestió a la societat GUPSA, per tal de que sigui aquesta societat qui doni compliment a les finalitats establertes en la legislació urbanística.

Segon: La destinació final dels béns, el termini màxim de construcció, l’import de la venda i els altres aspectes i condicionants que resultin necessaris seran els que es determinin en els acords concrets d’alienació, havent de constar en el document públic d’alienació de conformitat amb l’establert en l’article 161 del Text Refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya.

Tercer: La societat GUPSA podrà, mitjançant un concurs públic i de conformitat amb el règim i condicionats establerts en la legislació urbanística per als béns integrants del patrimoni públic de sòl i l’habitatge, alienar a tercers els béns que siguin objecte d’alienació directa. Els recursos que obtingui la societat els haurà de destinar a les finalitats establertes per la legislació urbanística.

Quart: Els ingressos que obtingui l’Ajuntament es destinaran a alguna de les finalitats de l’article 153.4 del Text Refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya, com són entre altres, preveure, posar en marxa i desplegar, tècnicament i econòmicament, l’expansió de les poblacions i la millora de la qualitat de vida.

Cinquè: L’Ajuntament i la societat GUPSA, conjuntament, desenvoluparan els procediments necessaris per tal de portar a terme aquest acord.

24. b

S’acorda:

Primer: La venda de forma directa d’una quota indivisa del 33% de la finca urbana, solar al terme municipal de Reus, situat al C/ Maria Aurèlia Capmany, núm. 12, propietat de l’Ajuntament de Reus, de referència catastral 2068501 CF4526G 0001 UI amb un preu –la quota indivisa del 33%- de 3.423.796,20 € IVA exclòs, lliure de càrregues, gravàmens (llevat de l’afecció al pagament del compte de liquidació) i arrendataris, mitjançant contracte de compra venda a la societat GUPSA, i transferir amb la propietat del terreny les obligacions establertes per la legislació urbanística en relació als béns del patrimoni públic del sòl i l’habitatge i els ingressos obtinguts per la seva alienació o gestió a la societat GUPSA, per tal de que sigui aquesta societat qui doni compliment a les finalitats establertes en la legislació urbanística.

Segon: La destinació final dels béns, el termini màxim de construcció, l’import de la venda i els altres aspectes i condicionants que resultin necessaris seran els que es determinin en els acords concrets d’alienació, havent de constar en el document públic d’alienació de conformitat amb l’establert en l’article 161 del Text Refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya.

Tercer: La societat GUPSA podrà, mitjançant un concurs públic i de conformitat amb el règim i condicionats establerts en la legislació urbanística per als béns integrants del patrimoni públic de sòl i l’habitatge, alienar a tercers els béns que siguin objecte d’alienació directa. Els recursos que obtingui la societat els haurà de destinar a les finalitats establertes per la legislació urbanística.

Quart: Els ingressos que obtingui l’Ajuntament es destinaran a alguna de les finalitats de l’article 153.4 del Text Refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya, com són entre altres, preveure, posar en marxa i desplegar, tècnicament i econòmicament, l’expansió de les poblacions i la millora de la qualitat de vida.

Cinquè: L’Ajuntament i la societat GUPSA, conjuntament, desenvoluparan els procediments necessaris per tal de portar a terme aquest acord.

Reus, 15 de desembre de 2008

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.