Junta de Govern Local 2009-01-30

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 18/07/2024
E.g., 18/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 30/01/2009

núm. 02/09

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 30 DE GENER DE 2009

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió de data 23 de gener de 2009.

2. Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Contracte d'arrendament amb INNOVA relatiu a l'immoble destinat a l'EBM "El Lligabosc" situat al c/Apel·les Mestre, 39.

S’acorda:

Primer: Aprovar el contracte d’arrendament entre l’empresa municipal INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, S.L, en qualitat d’arrendadora i aquest Ajuntament, en qualitat d’arrendatari, de la finca urbana situada al carrer Apel·les Mestres, núm. 39, de Reus que es destina a acollir l’escola bressol municipal “El Lligabosc”.

Segon: La durada d’aquest contracte s’estableix en 20 anys, a comptar des del dia 1 de gener de 2009, i la renda a satisfer es xifra en 69.744,03 euros anuals, IVA inclòs.

Tercer: Condicionar el present acord a l’existència de consignació pressupostària.

Quart: Facultar al Molt Il·lustre Sr. Alcalde, Lluís Miquel Pérez Segura, per a la signatura del contracte referenciat.

SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

4. Contractació i Patrimoni.- Aprovar el plec de clàusules administratives particulars i tècniques que haurà de regir la contractació, mitjançant procediment obert, subjecte a regulació harmonitzada, del servei de manteniment de parcs i jardins de la Zona Est, al terme municipal de Reus i convocar la licitació amb caràcter ordinari.

S’acorda:

Primer: Aprovar el plec de clàusules administratives particulars i tècniques, que ha de regir la contractació, mitjançant procediment obert, amb contracte harmonitzat, del servei de manteniment de parcs i jardins a la zona est, al terme municipal de Reus per un import total de licitació de 3.213.555,98€ (IVA Inclòs).

Segon: Procedir a publicar la present licitació en els butlletins oficials corresponents i en el perfil del contractant a l’empara de l’article 143 de la LCSP , amb caràcter ordinari.

5. Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de despeses.

S’acorda:

Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total d’ 1.947.185,85 € (un milió nou-cents quaranta-set mil cent vuitanta-cinc euros amb vuitanta-cinc cèntims), amb càrrec a les corresponents partides de l’exercici 2008, d’acord amb la base 40 de les Bases d’Execució del Pressupost i procedir al seu pagament.

SERVEIS TERRITORIALS

6. Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord del pis 3er. 2ona. del C/ Sant Benet, núm. 1, afectat per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme.

S’acorda:

Primer: Aprovar en la seva integritat el Conveni de reallotjament i d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord del pis 3er. 2ona. de l’immoble núm. 1 del C/ Sant Benet, afectat per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Eixamplament del C/ Sant Benet, subscrit en data 11.12.08, amb el amb el Sr. ALBERTO REQUENA FRUTOS, i que importa la quantitat total de 2.000’- Euros, i la constitució d’un dret d’arrendament sobre el pis 2on. 1era. de l’immoble núm. 3 escala B del Passeig Mata, conegut com a “Casa dels Mestres”, per un termini de cinc anys, amb possibilitat de pròrroga en els termes que consten a la clàusula segona del contracte d’arrendament de data 11.12.08 existent a l’expedient.

Segon: L’ordre de pagament que derivarà de la present resolució, s’haurà d’emetre amb caràcter de “a justificar”. Ateses les característiques de la mateixa, el pagament s’emetrà directament a nom del tercer beneficiari del dret de crèdit contra l’Ajuntament i, per tant, la justificació diferida es farà per part del responsable del servei una vegada lliurats els fons mitjançant la documentació acreditativa de l’operació jurídica corresponent.

7. Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord dels pisos 2on 1era i 1er. 1era. del C/ Sant Benet, núm. 1, afectats per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme.

S’acorda:

Primer: Aprovar en la seva integritat el Conveni de reallotjament i d’extinció del dret d’arrendament de mutu acord dels pisos 2on. 1era i 1er. 1era. de l’immoble núm. 1 del C/ Sant Benet, afectats per l’execució del PAU 14 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Eixamplament del C/ Sant Benet, subscrit en data 11.12.08, amb el amb el Sr. Claudi Freixes Aixalà, i que importa la quantitat total de 2.000’- Euros, i la constitució d’un dret d’arrendament sobre el pis 1er. 1era de l’immoble núm. 3 escala B del Passeig Mata, conegut com a “Casa dels Mestres”, per un termini de cinc anys, amb possibilitat de pròrroga en els termes que consten a la clàusula segona del contracte d’arrendament de data 11.12.08 existent a l’expedient.

Segon: L’ordre de pagament que derivarà de la present resolució, s’haurà d’emetre amb caràcter de “a justificar”. Ateses les característiques de la mateixa, el pagament s’emetrà directament a nom del tercer beneficiari del dret de crèdit contra l’Ajuntament i, per tant, la justificació diferida es farà per part del responsable del servei una vegada lliurats els fons mitjançant la documentació acreditativa de l’operació jurídica corresponent.

8. Gestió Urbanística. Aprovació definitiva del Projecte d’urbanització de les àrees 5.20 “Van Leer a la Ctra. de Constantí” i 5.21 “Tecnolama a la Ctra. de Constantí”.

S’acorda:

Primer: Aprovar definitivament el Projecte d’urbanització de les àrees 5.20 “Van Leer a la Ctra. de Constantí” i 5.21 “Tecnolama a la Ctra. de Constantí”, presentat per Tecnolama, SA.

Segon: Requerir als interessats perquè, en el termini de tres mesos a comptar des de la data de notificació d’aquest acord, assegurin l’obligació d’urbanitzar, mitjançant la constitució de la garantia corresponent per l’import del 12% del valor de les obres d’urbanització, amb advertiment que la seva formalització es requisit previ per a la publicació de l’acord d’aprovació definitiva al Butlletí Oficial de la Província i condició d’eficàcia de la seva executivitat.

9. Gestió Urbanística. Aprovació definitiva del Projecte d’urbanització del Pla parcial urbanístic del sector C.2.b) “Ctra. d’Alcolea”.

S’acorda:

Aprovar definitivament el Projecte d’urbanització del Pla parcial urbanístic del sector C.2.b) “Ctra. d’Alcolea”, promogut per la Junta de Compensació.

10. Gestió Urbanística. Compareixença en el recurs contenciós administratiu núm. 430/2008, interposat pel senyor José Antonio Díaz Rodríguez contra la resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de data 19.06.2008, d’aprovació definitiva de la modificació puntual de la Revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus relativa a una illa del Barri dels Poetes.

S’acorda:

Primer: Comparèixer davant la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el recurs contenciós administratiu núm. 430/2008, interposat pel senyor José Antonio Díaz Rodríguez contra la resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de data 19.06.2008, d’aprovació definitiva de la modificació puntual de la Revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus relativa a una illa del Barri dels Poetes.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al procurador Sr. Àngel Quemada Ruiz i encarregar la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixas.

SERVEIS PERSONALS

11. Serveis Socials. Modificació de les bases per a l’atorgament d’ajuts per al Servei d’Ajuda a Domicili.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment la modificació dels articles 2, 3, 5 i 7 de les Bases per a l'atorgament d'ajuts per al Servei d'Ajuda a domicili, que restarà en els termes que seguidament s’expressen:

Apartat 2.- Destinataris.

Podran ser destinataris d'aquests ajuts les persones que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

Requisits per poder sol·licitar l'ajut

- Residir i estar empadronat/da en el municipi de Reus.

- Trobar-se, per motius físics, psíquics o socials, en situació de manca d'autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana.

- Aquest servei també es pot prestar a persones i/o famílies que estiguin acollides en qualsevol recurs municipal, quan des de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament es consideri necessari.

- Acreditar la renda anual d'acord amb el barem que es determini en la convocatòria corresponent.

- Les sol·licituds seran signades per l'eventual beneficiari/a o pel seu representant legal, i hauran d'anar acompanyades de la documentació necessària per acreditar la seva situació econòmica i social..

- S'haurà de tenir en compte qualsevol ajut o subvenció que pel mateix concepte, o conceptes similars pugui rebre el beneficiari del SAD i modificar, si cal, el barem aplicable. (Si l'ajut és pel mateix concepte haurà d'aportar la quantitat sencera que rebi. Si l'ajut és per conceptes similars es computarà com a màxim el 75% de la quantitat rebuda)

- L’usuari/a que tingui concedit l'ajut haurà d'abonar la diferència entre el preu del SAD i l'ajut concedit. La diferència l'abonarà directament a l'empresa prestadora del servei.

Apartat 3.- Sol·licituds

Formalització de les sol·licituds

Per acollir-se a l'ajut del SAD, el beneficiari haurà de formalitzar la corresponent sol·licitud.

Documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud.

- DNI i/o passaport del/la sol·licitant.

- Justificants d' ingressos de l’usuari/a del Server d'Ajuda a Domicili.

- Informe(s) mèdic(s) i/o socials que acreditin la situació física / psíquica i social de l’ usuari/a que justifiquin la necessitat del servei.

- Últim rebut acreditatiu del pagament de l'Impost sobre béns immobles, si s'és titular de l'habitatge, o rebut del lloguer, si se n'és l'arrendatari. Si es viu en l'esmentat immoble en un règim diferent dels expressats, s'hauran d'aportar els documents que resultin pertinents per acreditar que efectivament s'està vivint en l'esmentat habitatge.

- En el cas de persones separades, sentència judicial i/o conveni regulador on consti la prestació per aliments atorgada al/s fill/s.

- En el cas de persones tutelades, situació econòmica del tutelat i béns administrats pel tutor.

- Certificat de dipòsits bancaris.

- Qualsevol altra documentació que es consideri necessària per valorar la necessitat del servei i la situació econòmica.

Apartat 5.- Valoració de les peticions i criteris per a l'atorgament dels ajuts individuals.

La valoració dels ajuts es farà en funció del barem previst a les respectives convocatòries.

Efectuades les valoracions, aquestes es trametran juntament amb les sol·licituds a la Comissió d'adjudicació d'ajuts individuals de la Regidoria de Serveis Socials. Aquesta Comissió estarà presidida per la regidora de Serveis Socials i formada per un mínim de tres tècnics/tècniques de la Regidoria de Serveis Socials nomenats/des per resolució de l'Alcaldia o del regidor/a que tingui delegades les competències.

L'esmentada comissió elaborarà la corresponent proposta de resolució en relació a la concessió dels ajuts. Aquests ajuts seran concedits mitjançant resolució de l'Alcaldia o del regidor/a que tingui delegades les competències.

La resolució de la concessió s'haurà d'efectuar en un termini màxim de tres mesos a comptar des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. La manca de resolució en l'esmentat termini legitima als sol·licitants a entendre desestimada per silenci administratiu la sol·licitud efectuada.

En tot cas, l'atorgament de les ajudes resta subjecta a l'existència de disponibilitat pressupostària per a l'anualitat corresponent.

Apartat 7.-Obligacions dels beneficiaris/es

- Atorgada l'ajuda, els beneficiaris/es estan obligats/des a:
Informar de qualsevol canvi que es produeixi tan en la prestació dels serveis com en la seva situació personal, social o econòmica.

- Abonar a l'empresa prestadora del servei la quantitat, que d'acord amb el barem establert, els hi pertoqui i que prèviament ja s'haurà pactat amb el beneficiari o representant legal.

- Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que realitzi l'Ajuntament.

Segon: Sotmetre l’expedient al tràmit d’informació pública d’acord al que estableix l’article 124 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.

En cas de no haver-hi cap reclamació o suggeriment en el tràmit d’informació pública, l’acord d’aprovació inicial de la modificació de les bases esdevindrà definitiu.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS. No n’hi ha.

Reus, 2 de febrer de 2009

El secretari general accidental

Fernando Grugués Cabré

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.