Junta de Govern Local 2009-02-13

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 18/07/2024
E.g., 18/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 13/02/2009

núm. 03/09

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 13 DE FEBRER DE 2009

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió de data 30 de gener de 2009.

2. Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Conveni amb la Diputació de Tarragona per al projecte Xarxa Local d'Agents d'Igualtat.

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de cooperació entre aquest Ajuntament i la Diputació de Tarragona per a regular la participació en el programa de cooperació i assistència tècnica per al desplegament de la Xarxa d’Agents Locals d’Igualtat.

Segon: L’Agent Local d’Igualtat aportada per la Diputació de Tarragona a l’Ajuntament en virtut d’aquest conveni desenvoluparia les seves tasques físicament des de l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, que haurà de posar a la seva disposició un espai adient, sens perjudici de la coordinació i cooperació amb la resta d’àrees i ens de l’organització municipal.

Tercer: Facultar al Molt Il·lustre Sr. Alcalde, Sr. Lluís Miquel Pérez i Segura, per tal que qualsevol formalitzi el citat conveni i qualsevol altre document per al desenvolupament d’aquesta cooperació.

Quart: Notificar aquest acord a l’Organisme Autònom Desenvolupament local de la Diputació de Tarragona i a l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, als efectes pertinents.

4. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a la societat RELLSA de les activitats de la regidoria de l'esport.

S’acorda:

Primer: Encarregar a la societat de capital íntegrament municipal Reus Esport i Lleure SA, la gestió i el desenvolupament de diferents programes i projectes de la regidoria delegada d’Esport i Lleure, per a l’any 2009, per un import total màxim de 561.945 € IVA inclòs.

Segon: Aprovar el conveni de col·laboració entre aquest Ajuntament i el citat ens instrumental municipal que estableix els termes i les condicions bàsiques de l’encàrrec formulat en el punt anterior del present acord.

El pagament a la societat municipal Reus Esport i Lleure SA es farà, prèvia presentació de la corresponent factura, amb les periodificacions i els imports que es determinin en el conveni.

Tercer: Facultar el Molt Il·lustre Sr. Alcalde, Sr. Lluís Miquel Pérez Segura, per tal que formalitzi qualsevol document que esdevingui necessari per fer efectius aquests acords.

5. Moció de l’Alcaldia. Conveni amb RELLSA per les subvencions a l'explotació 2009.

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la societat de capital íntegrament municipal Reus Esport i Lleure SA, pel qual es regulen els termes en què el primer aportarà al citat ens instrumental municipal, en el decurs de l’any 2009, en concepte de subvenció a l’explotació amb la finalitat de contribuir al finançament de la prestació dels serveis i de la gestió de les instal·lacions que s’esmenten en la clàusula següent, i a compte d’aquesta subvenció a l’explotació i de la liquidació que en resulti, la quantitat total màxima d’un milió cinc-cents seixanta-vuit mil cinc-cents seixanta-quatre euros (1.568.564 €).

Aquesta aportació global es durà a terme d’acord amb les periodificacions i els imports que es determinin en el conveni.

Segon: Facultar el Molt Il·lustre Sr. Alcalde, Sr. Lluís Miquel Pérez Segura, per tal que formalitzi qualsevol document que esdevingui necessari per fer efectiu aquest acord.

6. Moció de l’Alcaldia. Pròrroga dels convenis amb l'ACA per al 2009 per al càlcul i l'atribució de fons corresponent a les despeses indirectes de gestió dels sistemes de sanejament.

S’acorda:

Primer: Aprovar la formalització de la pròrroga per a l’any 2009 al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i l’Agència Catalana de l’Aigua per a la determinació de les condicions en què es duu a terme el càlcul de les despeses indirectes de gestió dels sistemes públics de sanejament detallats i l’atribució de recursos econòmics necessaris per aquest concepte.

Segon: Facultar el Molt Il·lustre Sr. Alcalde i al regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient, Sr. Ernest Paris Just, per tal que qualsevol d’ells, indistintament, formalitzin l’esmentat conveni i qualsevol altre document que esdevingui necessari per fer efectiu l’acord anterior.

Tercer: Notificar el present acord a l’Agència Catalana de l’Aigua i a les societats GESTIÓ AMBIENTAL I ABASTAMENT, S.A. (GAIASA) i AIGÜES DE REUS EMPRESA MUNICIPAL, S.A. (AREMSA).

7. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a l’EPEL INNOVA de la contractació dels agents tècnics que intervenen en l’edificació i altres actuacions complementàries relatives a distints projectes del Fons Estatal d’Inversió Local. Aprovació del conveni amb l’EPEL INNOVA per la realització i gestió del servei de manteniment, conservació i reparació d’edificis i instal·lacions dels centres educatius municipals.

7. A)

S’acorda:

Primer: Encarregar a l’ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL LOCAL INNOVA, la contractació del Tècnic Director d’obra, tècnic director de l’execució de l’obra, enginyer d’instal·lacions, coordinador de seguretat i salut, control de qualitat i legalització d’instal·lacions, si s’escau, pel que fa als següents projectes finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local:

Centre Cívic Llevant
Centre Cívic Mestral
Rehabilitació del Mas Vilanova
Actuacions de millora al CEIP Rosa Sensat
Actuacions de millora al CEIP Ciutat de Reus
Actuacions de millora al CEIP Pompeu Fabra
Actuacions de millora al CEIP Joan Rebull

Segon: Es faculta a l’Alcaldia per tal d’aprovar la despesa corresponent a cadascun dels contractes en base a la justificació documental que haurà d’acompanyar la respectiva factura.

Tercer: L’Ajuntament abonarà a l’EPEL INNOVA l’import de les factures presentades per aquesta, un cop conformades, i en el termini màxim de 30 dies a comptar des de la data de la seva presentació.

Quart: Correspondrà a l’Ajuntament la superior direcció, control i supervisió dels treballs que s’encarreguen.

Cinquè: L’efectivitat dels anteriors acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.

B)

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de col·laboració amb l’ENTITAT PÚBLICA EMPRESARIAL LOCAL INNOVA relatiu a la realització i gestió del servei de manteniment, conservació i reparació d’edificis i instal·lacions del conjunt de les escoles d’educació infantil i primària públiques i de les escoles bressol municipals de la ciutat de Reus.

Segon: Correspondrà a l’Ajuntament la superior direcció, control i supervisió dels treballs encarregats.

Tercer: L’efectivitat dels anteriors acords resta condicionada a l’existència de consignació pressupostària.

SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

8. Assessoria Jurídica. Modificació de les bases reguladores de les subvencions municipals pel foment de les iniciatives per a la rehabilitació del patrimoni del paisatge urbà de Reus.

S’acorda:

Primer: Aprovar la modificació de les bases reguladores de les subvencions municipals pel foment de les iniciatives per a la rehabilitació del patrimoni i la millora dels paisatge urbà de Reus.

Segon: Sotmetre les bases al tràmit d’informació pública en la forma reglamentàriament establerta, entenent-se definitivament aprovades en el cas que no es formulin al·legacions ni reclamacions.

SERVEIS TERRITORIALS

9. Gestió Urbanística. Aprovació inicial del Projecte d’urbanització de l’àrea 4.80 “Mercedaris”.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el Projecte d’urbanització de l’àrea 4.80 “Mercedaris”, presentat per TAGE CENTRE PROMOCIONS IMMOBILIÀRIES, SL, condicionat a les prescripcions resultants dels informes emesos pel tècnic de Jardineria, pel tècnic d’Enllumenat i per l’arquitecte de Planejament i projectes urbans, de dates 30.10.2008, 14.01.2009 i 11.02.2009, respectivament, els quals s’annexen com a fonament d’aquest acord, i les determinacions que es detallen a continuació, resultants de l’informe del cap del Servei d’Enginyeria de 10.09.2008:

Subministrament elèctric BT i MT:

El document no incorpora un estudi detallat de la dotació assignada a cada parcel·la.
En particular sembla oblidar-se d’afegir una previsió per al Santuari i la dotació corresponent a l’equipament públic. En conseqüència, el nombre de CT serà probablement insuficient.
El pressupost no s’ajusta a l’estudi econòmic d’ENDESA ja que manca incloure tot el que és per compte del sol·licitant.

Gas
El pressupost de desplaçament de la canonada d’alta pressió afectada no és el recollit al pressupost del projecte.
Falta gas a la parcel·la d’equipaments.

Comunicacions:
L’armari d’interconnexió no es pot col·locar dins del jardí ni a la cantonada entre carretera i c/ Bernat Metge. No és un problema de pas de vianants sinó de no destorbar una possible remodelació futura de la cruïlla.

Aigua potable:
Manquen els dos certificats d’AREMSA
La distribució d’hidrants no és suficient. Manca un hidrant per donar cobertura al solar d’EP.

Sanejament:
Manquen els dos certificats d’AREMSA.

Questions formals:
El projecte no està visat.

Segón: Sotmetre-ho a informació pública per un termini d’un mes perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents i concedir audiència a les persones interessades, amb citació personal.

Tercer: Sol·licitar informe als organismes públics afectats i establir un termini d’un mes perquè les empreses de subministrament de serveis afectats es pronunciïn sobre l’esmentat projecte d’urbanització.

10. Patrimoni del Sòl. Aprovació de la proforma de Conveni d’autorització d’ocupació de la superfície expropiada de l’immoble núm. 33-35 del Raval Martí Folguera.

S'acorda:

Primer: Aprovar en la seva integritat la proforma de Conveni d’autorització d’ocupació de la superfície expropiada de l’immoble núm. 33-35 del Raval Martí Folguera, propietat de les Sres. M. Dolors Plana Solé i M. Dolores Solé Andreu (propietària la primera i usdefruit vitalici la segona). Aquest Conveni implica el pagament addicional de la quantitat de 15.973,15 Euros (en concepte de valoració del sòl del diferencial de superfície de les tres plantes pis i l’ocupació màxima teòrica permesa), quantitat que s’ha d’afegir a les que resultes de l’acord de la Junta de Govern Local de data 11.01.08.

Segon: Pagar el preu just objecte d’aquest expedient (import aprovat per acord de la Junta de Govern en data 11.01.08 més l’import resultant d’aquest acord) a les Sres. M. Dolors Plana Solé i M. Dolores Solé Andreu, les quals percebran la quantitat total de 219.194,55 Euros (203.221,40 + 15.973,15), segons el següent detall:

Nom DNI Domicili Import

M. Dolors Plana Solé
39.821.987-V Camí Mas d’en Bosch, s/n
Apartat de correus 133
43850 CAMBRILS
197275,10 €
M. Dolors Solé Andreu
39.821.987-V Rv. Martí Folguera, 33-35, 1r. 1a.
43204 REUS
21919,45 €

Tercer: L’ordre de pagament que derivarà de la present resolució, s’haurà d’emetre amb caràcter de “a justificar”. Ateses les característiques de la mateixa, el pagament s’emetrà directament a nom del tercer beneficiari del dret de crèdit contra l’Ajuntament i, per tant, la justificació diferida es farà per part del responsable del servei una vegada lliurats els fons mitjançant la documentació acreditativa de l’operació jurídica corresponent.

Quart: Encarregar a la Intervenció municipal l’habilitació de la consignació pressupostària necessària pel pagament de la quantitat de 15.973,15 Euros, corresponent a l’addicional de la valoració del sòl abans referida.

11. Salut Pública. Imposició d'una sanció per no tenir contractada la corresponent assegurança de responsabilitat civil, que es requereix per a la tinença d'un gos considerat potencialment perillós.

S’acorda:

Primer: Imposar al Sr. Diego Garcia Martinez com a responsable d’una infracció greu tipificada a l’article 7.3.b) de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, la sanció de 1.000,00 euros.

Segon: Requerir al Sr. Diego Garcia Martinez per tal de que en el termini de 10 dies a partir de l’endemà, de la recepció de la notificació, aporti copia de la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil. En el cas que no compleixi amb aquest requeriment se l’adverteix que de conformitat amb l'article 10.2 de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, es podrà procedir al comís de l’animal, essent les despeses que s’ocasionin al seu compte.

Tercer: Atorgar els recursos legals procedents.

12. Contractació i Patrimoni. Aprovació inicial del projecte de remodelació dels carrers Sant Magí, Sant Roc, Sant Llibori i del Molí.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el projecte de les obres de remodelació dels carrers Sant Magí, Sant Roc, Sant LLibori i del Molí, amb un pressupost total de 746.602,84 euros (IVA inclòs) En aquest import s’inclou el pressupost de l’estudi de seguretat i salut de les obres de construcció.

Segon: Sotmetre a tràmit d'informació al públic, d'acord amb l'article 235.2 del TRLMRLC, el projecte per un termini de 30 dies hàbils, als efectes del seu examen i presentació de reclamacions.

En cas que no es presentin al·legacions, el projecte esdevindrà definitivament aprovat.

Reus, 17 de febrer de 2009

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.