Junta de Govern Local 2009-04-24

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 17/08/2024
E.g., 17/08/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 24/04/2009

núm. 11/09

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 24 D’ABRIL DE 2009

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova l’acta de la sessió ordinària del dia 3 d’abril i de la sessió extraordinària del dia 8 d’abril de 2009.

2. Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. A favor de la interconnexió, de l’A-68 amb el sud de les terres de l’Ebre.

MANIFESTAR:

Primer: La seva comuna voluntat de donar suport a la interconnexió, per Gandesa i Benifallet, de l’autovia A-68 amb l’Eix de l’Ebre desdoblat, com a via natural per a complementar la projectada connexió de l’Aragó amb el mar Mediterrani.

Segon: La seva intenció de fer valer, unilateral o col·lectivament, aquesta posició comú tant davant de la Generalitat de Catalunya, així com les altres administracions i instàncies que puguin, de qualsevol manera, coadjuvar que s’emprenguin les gestions adients per a que així sigui.

4. Moció de l’Alcaldia. A favor de l’opció catalana de l’autovia A-68, de sortida de l’Aragó al mar.

MANIFESTAR:

Primer: La seva comuna voluntat de donar suport al desdoblament de la CN-420, competència del Ministeri de Foment, com a via natural per a materialitzar la projectada connexió de l’Aragó amb el mar Mediterrani, per considerar-la la millor alternativa per a tots els territoris que travessaria aquesta autovia, i per a les seves gents, constituint així un element decisiu de dinamització territorial.

Segon: La seva intenció de fer valer, unilateral o col·lectivament, aquesta posició comú davant el Ministeri de Foment i davant les altres administracions i instàncies que puguin, de qualsevol manera, coadjuvar a la decisió per aquesta alternativa del govern de l’estat.

5. Moció de l’Alcaldia. Canvi de titular de les parades 34-35-36 del Mercat Central.

S’acorda:

Primer: Estimar la sol·licitud formulada i per tant autoritzar el traspàs de les parades núm. 34, 35 i 36 del Mercat Central, en favor de la Sra. Maria Juana Oller Garcia, amb les següents condicions:

Segon: S’haurà d’ingressar a la Recaptació municipal la quantitat de dos mil nou-cents un mil euros amb quaranta-cinc cèntims (2.901,45.-€), en els següents terminis:

- Si aquesta resolució es notifica entre els dies 1 i 15 del mes, el termini de pagament finalitzarà el dia 20 del mes següent.

- Si la notificació es realitza entre els dies 16 i darrer del mes, el termini de pagament finalitzarà el dia 5 del segon mes següent.

Una vegada transcorreguts els terminis assenyalats per al pagament en període voluntari, sense haver-se efectuat l’ingrés, s’iniciarà el procediment de constrenyiment, amb els recàrrecs, interessos de demora i costes del procediment que procedeixin.

Tercer: La nova titular haurà de continuar destinant les parades en qüestió a l’activitat de carnisseria, la qual s’haurà de desenvolupar amb estricte compliment del que disposen el Reglament de Mercats Municipals de Reus i la resta de normativa vigent aplicable.

Quart: La ubicació de l’esmentada parada, podrà ser modificada per l’Ajuntament sense dret a cap indemnització per part de la Sra. Maria Juana Oller Garcia en el cas que sobrevinguin circumstàncies tècniques o d’interès públic, que pel bon funcionament del mercat, així ho aconsellin.

Cinquè: Finalment la nova adjudicatària haurà de constituir, en el termini de 30 dies a comptar des del següent a la notificació de la resolució que autoritzi el traspàs, una fiança per l’import de quatre mil quatre-cents noranta-set euros amb seixanta-set cèntims (4.497,67€.)

L’esmentada garantia es podrà constituir per qualsevol dels mitjans previstos en l’article 84 de la llei 30/2007 de 30 d’octubre de contractes del Sector Públic.

6. Moció de l’Alcaldia. Conveni amb la URV i l'Ajuntament de Reus per a la redacció del Pla estratègic i Agenda 21 de Reus.

-A proposta de la presidència el tema queda sobre la mesa.

SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

7. Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de despeses.

S’acorda:

Primer: Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total de 3.807.449,52 € (tres milions vuit-cents set mil quatre-cents quaranta-nou euros amb cinquanta-dos cèntims), amb càrrec a les corresponents partides de l’exercici 2009, i procedir al seu pagament.

Segon: Aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits en el pressupost 2009 per import de 1.490.905,58 € (un milió quatre-cents noranta mil nou-cents cinc euros amb cinquanta-vuit cèntims) corresponent a despeses en concepte d’obres, subministraments i serveis d’exercicis anteriors incloses en la relació que consta a l’expedient, juntament amb l’informe d’intervenció, a l’emparament d’allò que disposa l’article 60.1 del Reial Decret 500/1990, de 20 d’abril i la base 20.3 de les Bases d’Execució del Pressupost, i procedir al seu pagament.

Tercer: Aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits en el pressupost 2009 per import de 106.495,59 € (cent sis mil quatre-cents noranta-cinc euros amb cinquanta-nou cèntims) corresponent a despeses en concepte d’obres, subministraments i serveis d’exercicis anteriors incloses en la relació que consta a l’expedient, juntament amb l’informe d’intervenció, a l’emparament d’allò que disposa l’ article 60.2 del Reial Decret 500/1990, de 20 d’abril i la base 20.3 de les Bases d’Execució del Pressupost, i procedir al seu pagament.

SERVEIS TERRITORIALS

8. Gestió Urbanística- Aprovació inicial de l’Estudi de detall de l’illa M-18 del Pla parcial del subsector 1 del sector H.9 “Aigüesverds II”, presentat per Med Aigüesverds, SL.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment l’Estudi de detall de l’illa M-18 del Pla parcial del subsector 1 del sector H.9 “Aigüesverds II”, presentat per Med Aigüesverds, SL.

Segon: Sotmetre’l a informació pública durant un termini de 20 dies perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents.

Tercer: Citar personalment al tràmit d’informació pública a les persones propietàries dels terrenys que hi son compresos.

SERVEIS PERSONALS

9. Participació i Ciutadania. Sol·licitud de subvenció al departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per la cooperació interadministrativa en matèria d’accions comunitàries per a l’any 2009.

S’acorda:

Primer: Aprovar els projectes d’actuacions comunitàries següents:

Programes d’actuacions comunitàries d’inclusió social als barris, d’àmbit veïnal:
- Pla de desenvolupament comunitari del barri St. Josep Obrer
- Pla de desenvolupament comunitari del barri Gaudí
- Equip comunitari nucli antic (dte. 1)
- Fem xarxa (dte. V)
- Inclusió social i convivència al barri

Programes d’intervenció i atenció a la comunitat gitana:
- Xarxa de participació a l’entorn ( St. Josep Obrer)

Segon: Aprovar la sol·licitud de subvenció al departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la cooperació interadministrativa en matèria d’actuacions comunitàries per a l’any 2.009, d’acord amb la convocatòria de l’ordre GAP/117/2009, de 18 de març.

La subvenció que es demana per a cadascun dels projectes és la que a continuació es detalla:

Programes d’actuacions comunitàries d’inclusió social als barris, d’àmbit veïnal:

PDC del barri St. Josep Obrer 59.167,68 €
PDC del barri Gaudí 80.365,48 €
Equip comunitari nucli antic (dte. 1) 57.700,00 €
Fem xarxa (dte. V) 12.000,00 €
Inclusió social i convivència al barri 11.919,42 €

Programes d’intervenció i atenció a la comunitat gitana:

Xarxa de participació a l’entorn ( St. Josep Obrer) 10.870,00 €

Tercer: Facultar al Molt Iltre. Sr. Alcalde i a la regidora delegada de l’Àrea de Participació i Ciutadania per tal, que qualsevol d’ells, indistintament, puguin formalitzar la subvenció i qualsevol altre document que esdevingui necessari per fer efectiu aquest acord.

10. Educació i Formació. Conveni entre l’Ajuntament de Reus, l’IMFE i el CEIP Ciutat de Reus per regular les actuacions a desenvolupar i l’ús de la cuina del CEIP esmentat.

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus, l’Institut Municipal de Formació i Empresa “Mas Carandell” i el CEIP Ciutat de Reus pel qual es regula, d’una banda, el règim de les actuacions a desenvolupar en les instal·lacions i equipaments existents a la cuina del CEIP esmentat per impartir-hi accions formatives, i d’altra banda, el règim pel qual es produeix l’ús d’aquest espai. Tot l’esmentat en els termes que es determinen en el conveni referit.

Segon: Facultar la regidora delegada d’Educació i Formació, Sra. Misericòrdia Dosaiguas Pérez, per a la signatura del conveni i per adoptar les mesures i resolucions necessàries per a la plena eficàcia del present conveni.

Tercer: Donar trasllat del present acord a l’Institut Municipal de Formació i Empresa “Mas Carandell” i al CEIP Ciutat de Reus, als efectes escaients.

11. Política Lingüística. Bases del premi d’idees per promoure l’ús del català.

S’acorda:

Primer: Aprovar les bases que han de regir el Premi d’Idees per promoure l’Ús del Català.

Segon: Aprovar la convocatòria dels VIII Premis d’Idees per promoure l’Ús del Català.

Tercer: Sotmetre les bases al tràmit d’informació pública, publicitat i difusió adequats a les bases i a la convocatòria esmentats ens els punts anteriors, en els termes previstos al Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.

12. Serveis Socials. Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Camp, Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Consell Comarcal del Priorat, Ajuntament de Reus, Ajuntament de Cambrils i la Fundació Privada Assistència i Gestió Integral (AGI) per gestionar el servei d’acolliment residencial d’urgències per a les dones víctimes de violència de gènere per a l’any 2009.

S’acorda:

Primer: Aprovar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp, Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Consell Comarcal del Priorat, l’Ajuntament de Cambrils i la Fundació privada “Assistència i Gestió Integral”(AGI), en virtut del qual aquesta Fundació oferirà i gestionarà el servei d’acolliment residència d’urgència i acollirà temporalment a les dones, soles i/o amb fill, víctimes de la violència de gènere.

Segon: Aprovar la despesa de sis mil nou-cents noranta-nou euros amb noranta-vuit cèntims(6.999,98€).

13. Joventut. Aprovació bases per el BANG, concurs de còmic per a joves.

S’acorda:

Primer: Aprovar les bases que han de regir el “ BANG, Concurs de Còmic per a joves.”

Segon: Sotmetre les bases al tràmit d’informació pública en els termes previstos al Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.

Tercer: Facultar a la regidora delegada de l’Àrea de Cultura, Sra. Empar Pont i Albert, per tal que efectuï la pertinent convocatòria i adopti qualsevol altra resolució necessària per a l’aplicació efectiva d’aquestes bases.

14. Joventut. Aprovació bases per al concurs de música per a joves.

S’acorda:

Primer: Aprovar les bases que han de regir el “Concurs de Música per a joves.”

Segon: Sotmetre les bases al tràmit d’informació pública en els termes previstos al Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals.

Tercer: facultar a la regidora delegada de l’Àrea de Cultura, Sra. Empar Pont i Albert, per tal que efectuï la pertinent convocatòria i adopti qualsevol altra resolució necessària per a l’aplicació efectiva d’aquestes bases.”
La presidenta cedeix la paraula al secretari de la sessió, el qual en absència del regidor delegat de Joventut, i a indicació seva, exposa breument el contingut d’aquest punt de l’ordre del dia.

15. Esport i Lleure. Aprovació de les bases que han de regir la concessió de subvencions atorgades per l’Ajuntament de Reus a entitats esportives que desenvolupen la seva activitat a la ciutat.

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment les bases que han de regir la concessió de subvencions atorgades per l’Ajuntament de Reus a entitats esportives que desenvolupen la seva activitat a la ciutat.

Segon: Sotmetre les bases anteriors al tràmit d’informació pública en la forma reglamentàriament prevista. En cas que no es formulin al·legacions o reclamacions en l’esmentat tràmit, les bases restaran definitivament aprovades.

Tercer: Facultar a la regidora delegada de l’Àrea d’Educació i Formació, per tal que efectuï les pertinents convocatòries d’aquestes bases i adopti qualsevol altra resolució necessària per a l’aplicació efectiva d’aquestes bases.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS. No n’hi ha.

Reus, 28 d’abril de 2009

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.