Junta de Govern Local 2010-06-25

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 17/08/2024
E.g., 17/08/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/06/2010

núm. 16/10

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 25 DE JUNY DE 2010

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió de dia 11 de juny de 2010.

2. Informació de l’Alcaldia.

3. Moció de l’Alcaldia. Aprovació del plec de clàusules administratives i tècniques particulars per a la contractació de les obres de rehabilitació de la bòbila Sugranyes per a espai museístic.

S’acorda:

Primer: Iniciar la fase licitatòria relativa a la contractació de les obres referenciades.

Segon: Aprovar el plec de clàusules administratives particulars, que ha de regir la contractació, mitjançant procediment negociat amb publicitat i sense anuncis de licitació en butlletí oficials, amb caràcter ordinari, de les obres de rehabilitació de la Bòbila Sugranyes per a espai museístic amb un pressupost d’execució contractual de 665.342,90 € més l’IVA que li correspongui.

Tercer: Publicar l’anunci de licitació en el perfil del contractant de la pàgina web de l’Ajuntament de Reus, i enviar invitacions a un mínim de 5 empreses capacitades per a contractar.

SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

4. Gestió Econòmica i Pressupostària. Aprovació relació de despeses.

S’acorda:

Aprovar les despeses corresponents a obres, subministraments i serveis efectuats a l’Ajuntament, que es relacionen en llistat adjunt per un total de 2.001.514,80 € (dos milions mil cinc-cents quatorze euros amb vuitanta cèntims), amb càrrec a les corresponents partides de l’exercici 2010 i procedir al seu pagament.

SERVEIS TERRITORIALS

5. Gestió Urbanística. Aprovació definitiva de la modificació puntual del Projecte de reparcel·lació, modalitat de compensació bàsica, de l'Àrea 4.79 "Angullo".

S’acorda:

Aprovar definitivament la modificació puntual del Projecte de reparcel·lació, modalitat de compensació bàsica, de l'Àrea 4.79 "Angullo", formulada per ALARCA, SL.

6. Salut Pública. Imposició d’una sanció per infracció de la normativa sobre tinença d'animals potencialment perillosos.

S’acorda:

Primer.- Imposar al Sr. Jesus Sobrino Mora com a responsable d’una infracció greu tipificada a l’article 7.3.e) de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, una sanció de 300,00 euros.

Segon.- Atorgar els recursos legals procedents.

7. Gestió Ambiental. Conveni interadministratiu de col·laboració, projecte “Foment d’una gestió integrada i sostenible dels residus sòlids municipals al Magrib”

S’acorda:

Primer: Aprovar la celebració d’un conveni interadministratiu de col·laboració per a l’execució del projecte, “promoció d’una gestió integral i sostenible dels residus sòlids urbans en els països del Magreb”, el qual ha estat subvencionat per la Unió Europea a l’Ajuntament de Reus en virtut del contracte de subvenció núm. ENPI/2009/2003-417 amb la Unió Europea, amb un import de 455.175’93 €, corresponent al 78’99% del cost total estimat de l’acció.
Els socis que intervenen en la celebració d’aquest conveni juntament amb l’Ajuntament de Reus, com a parts signatàries d’aquest conveni són :

- CENTRE D'INIIATIVES I RECERQUES EUROPEES A LA MEDITERRÀNIA - CIREM-,
- CENTRE DE RECURSOS PER A LA PROTECCIÓ DE LA SALUT I EL MEDI –CR
- AJUNTAMENT DE BENI MELLAL (Marroc)
- AJUNTAMENT D’ SFAX (Tuníssia),
- AJUNTAMENT DE SETIF (Alger)
- UNIVERSITAT MOULAY SLIMANE a Beni Mellal,
- UNIVERSITAT DE SFAX,
- UNIVERSITAT DE SETIF
- INSTITUT SUPERIEUR D'ARCHITECTURE- LA CAMBRE a Brussel·les.

Segon: Aprovar les clàusules, així com també, els annexos del conveni interadministratiu de col·laboració.

Tercer: Delegar en favor del Regidor delegat de Medi Ambient, Sr. Ernest Paris i Just, la signatura del citat document.

8. Servei d’Aprovisionaments, Contractació i Patrimoni.- Aprovació definitiva del Projecte bàsic d’una instal·lació de producció d’energia elèctrica fotovoltaica en règim especial, connectada a la xarxa, sobre la coberta d’una Nau a construir en el Mercat del Camp.

S’acorda:

Primer: Aprovar definitivament el projecte bàsic d’una instal·lació de producció d’energia elèctrica fotovoltaica en règim especial, connectada a la xarxa, sobre la coberta d’una Nau a construir en el Mercat del Camp, amb un pressupost d’execució contractual total de 479.720,20 euros (IVA inclòs).

Segon: Publicar l’edicte d’aprovació definitiva en els Butlletins Oficials corresponents, de conformitat amb el que disposa l’article 38 del ROAS.

9. Patrimoni del Sòl. Aprovació del Conveni de reallotjament i d’extinció d’arrendament de mutu acord del primer pis de l’immoble situat al C/ Puríssima Concepció, núm. 6, afectat per equipaments a l’entorn del Centre de Lectura.

S’acorda:
Aprovar en la seva integritat el Convenis de reallotjament i d’extinció d’arrendament de mutu acord per l’expropiació del primer pis de l’immoble situat al C/ Puríssima Concepció, núm. 6, afectat per equipaments a l’entorn del Centre de Lectura del PGOU subscrit en data 17.05.10 amb el sr. Benito Ignacio Guerrero Romero i que importa la quantitat total de 2.000,00 euros.

10. Patrimoni del Sòl. Constitució d'un dret de superfície a favor de les empreses municipals GUPSA i INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, S.L. sobre part de la finca situada entre els carrers Sant Llorenç, Alt del Carme, Sant Pancraç i Sant Carles i Sant Josep.

S’acorda:

Primer: Deixar sense efecte la declaració de l’obra nova en construcció (certificació de data 10.06.09) realitzada i inscrita per l’Ajuntament, la qual es realitzarà de nou pels titulars del dret de superfície que es constitueix seguidament, realitzant-se tots el tràmits necessaris per l’efectivitat d’aquest acord, modificant-se en aquest aspecte l’addenda formalitzada el dia 2 de febrer de 2010, al conveni de col·laboració signat el dia 16 de desembre de 2008 entre INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL, GESTIÓ URBANÍSTICA PÚBLICA, SA i aquest Ajuntament per l’execució de les actuacions projectades en la part edificable de les illes “La Patacada” i “Els Rentadors” del PAU 2 BARRI DEL CARME.

Segon: Constituir un dret de superfície sobre l’immoble referit a la part expositiva d’aquest acord, Aquest dret es constitueix amb caràcter indivís a favor de les empreses municipals GESTIÓ URBANÍSTICA PÚBLICA, SA (GUPSA) I de INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, SL, les quals tindran una participació indivisa en el dret de 62’35 % i de 37’65 % respectivament. La finalitat d’aquest dret de superfície és donar compliment a les determinacions urbanístiques del PAU 2 del Barri del Carme, mitjançant l’execució del Projecte de la construcció de l’illa de la Patacada, que inclou l’edifici 1 –destinat a 46 habitatges de lloguer de protecció oficial, equipament en planta baixa (la qual esta formada per la planta baixa pròpiament dita i un soterrani) i soterranis -2 i -3 destinats a aparcament- i l’edifici 2 –destinat al Casal de les Dones i rehabilitació dels rentadors.

Tercer: Aquest dret de superfície es constitueix, amb subjecció amb els punts i condicions següents:

1. La duració serà de 55 anys i la construcció s'haurà de realitzar en el termini de 4 anys, ambdós terminis a comptar des de la data del present acord.
2. El dret de superfície és personal i susceptible de gravamen, possibilitat que s’autoritza expressament per l’Ajuntament mitjançant aquest acord.

3. Els edificis a construir estaran destinats –durant tota la vigència del dret de superfície- a habitatges protegits en règim de lloguer i a equipament (que són les determinacions urbanístiques del PAU 2 del Barri del Carme) de conformitat amb l’indicat a l’ordinal “SEGON” d’aquests acords.

4. Els edificis a construir serà el que resulta del Projecte de la construcció de l’illa de la Patacada, que inclou l’edifici 1 –destinat a 46 habitatges de lloguer de protecció oficial, equipament en planta baixa (la qual esta formada per la planta baixa pròpiament dita i un soterrani) i soterranis -2 i -3 destinats a aparcament- i l’edifici 2 –destinat al Casal de les Dones i rehabilitació dels rentadors. Aquest projecte es va aprovar definitivament mitjançant el decret núm. 1886 de data 29.05.2009, i posteriorment es va aprovar una rectificació del mateix mitjançant decrets nums. 4.092 i 4.348 de dates 04.12.09 i 18.12.09 respectivament, resolucions que habiliten per l’execució immediata i sense més requisits del Projecte, constatant-ne, en aquest sentit, com expressament vigent l’aprovació definitiva del projecte constructiu abans referit.

5. Els superficiàris hauran d’establir i constituir sobre l’edifici referit als punts 3 i 4, precedents, un règim de propietat horitzontal que desenvolupi aquest dret de superfície. En aquest règim de propietat horitzontal s’adjudicaran a GUPSA els habitatges i les plantes soterranies d’aparcament i a INNOVA la part de l’edifici destinat a Casal de les dones i l’equipament en planta baixa (la qual esta formada per la planta baixa pròpiament dita i un soterrani). En base als càlculs que resulten de les dades incorporades a l’expedient, correspondran a GUPSA un 62’35 % de les quotes i INNOVA un 37’65 %.

6. Les despeses de constitució del dret (notarials i registrals) que es devenguin aniran a càrrec de GUPSA i ’“INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS DE REUS, S.L.”, en proporció a la seva participació en l’indivís Les despeses fiscals que s'acreditin seran segons Llei. Als efectes pertinents s’indica que la valoració d’aquest dret de superfície és la quantitat de 2.217.355 €.

7.- Quan finalitzi el dret de superfície, la construcció revertirà gratuïtament a l'Ajuntament de Reus.

8.- Cas de no realitzar-se la construcció n’hi haurà prou amb l’acta notarial de constatació de fets, notificada en forma legal, perquè es produeixi la cancel·lació del dret, amb les corresponents inscripcions registrals.

9.- La contraprestació econòmica de la constitució d’aquest dret de superfície en el percentatge corresponent a INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS SL., serà de 834.834’16 €, IVA exclòs, a satisfer en el moment de la constitució del dret, sense que hi hagi cànons periòdics. GUPSA no satisfarà cap contraprestació ni cànon per afavorir el foment de la política de l’habitatge de protecció oficial en règim de lloguer. La contraprestació econòmica de 834.834’16 .- euros, impostos exclosos, a satisfer per part d’INNOVA GRUP D’EMPRESES MUNICIPALS SL s’abonarà ,per tot, abans de l’1 de desembre de 2010. D’acord amb l’establert a l’art. 14 de la Llei General Pressupostària, es podrà compensar anticipadament el deute a favor de l’Ajuntament amb els drets de crèdit que, a favor d’INNOVA, es generin durant l’exercici. Resten exclosos de ser compensats tots aquells drets de crèdit provinents d’encàrrecs d’obres, subministraments, serveis o qualsevol altre prestació que l’Ajuntament de Reus hagi encarregat a INNOVA. Tampoc seran compensables els ingressos de capital que es puguin traspassar a Innova i es trobin compromesos, cedits, pignorats o travats per qualsevol altre fórmula jurídica.

Quart: Facultar a l’Alcaldia i al Regidor delegat de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Sr. Jordi Bergadà i Masquef, perquè qualsevol d’ambdós indistintament pugui signar tots els documents necessaris per a la formalització i constitució d’aquest dret i execució d’aquests acords.

11. Patrimoni del Sòl. Inici de l’expedient administratiu d’expropiació forçosa dels béns i dret afectats per l’execució de la modificació puntual del PGOU, a la Zona VI-22 Niloga.

S’acorda:

Primer: Iniciar l’expedient d’expropiació forçosa i declarar la necessitat d’ocupació dels béns i drets afectats per l’execució de la modificació puntual del PGOU, a la Zona VI-22 Niloga.

Segon: Aprovar la relació definitiva de propietaris, béns i drets afectats per l’expropiació forçosa objecte d’aquest acord.

A continuació i d’acord amb l’establert a l’art. 17 i 20 de la Llei d’Expropiació Forçosa, s’especifica l’immoble afectat, el propietari, el domicili de notificacions i la naturalesa de l’afectació, la superfície afectada, les dades registrals i els altres drets afectats.

1.- C/ General Moragues, núm. 99 A (Ref. Cad. 1185307 CF4518E 0001 KB)

Propietaris: ________________________________

Domicili de notificacions: C/ Monestir de Santes Creus, 3, 2n. 1a.
43205 REUS

Naturalesa afectació i superfície afectada:
Terreny: 173 m (segons cadastre). És la totalitat de l’immoble.

Dades registrals: Registre de la Propietat núm. 2 de Reus, al Volum 630, Llibre 248, Foli 221, Finca registral núm. 16.057.

Altres drets afectats: Desconeguts.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS

No n’hi ha.

Reus, 26 de juliol de 2010

El secretari general,

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.