Junta de Govern Local 2010-12-10

Cerca extractes dels Acords adoptats per la Junta de Govern

E.g., 18/07/2024
E.g., 18/07/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 10/12/2010

Acta núm. 34/10

EXTRACTE DE L’ACTA DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL D’AQUEST AJUNTAMENT DEL DIA 10 DE DESEMBRE DE 2010

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova l’acta de la sessió del dia 3 de desembre de 2010.

2. Informació de l’Alcaldia

3. Moció de l’Alcaldia. Encàrrec a EPEL INNOVA la construcció de l'escola Reus 21 i aprovació del corresponent conveni.

S’acorda:

Primer: Encarregar a l’Entitat Pública Empresarial Local INNOVA el conjunt d’actuacions necessàries per a la construcció d’una escola de dues línies, denominada Reus 21, en els termes previstos en el present acord i en el conveni que seguidament s’aprova.

Segon: Aprovar el conveni de col·laboració entre aquest Ajuntament i l’Entitat Pública Empresarial Local INNOVA, pel qual es determinen les condicions de l’encàrrec efectuat en el punt anterior del present acord.

Tercer: L’import màxim del present encàrrec és de 5.437.713’25 euros; a l’efecte, s’haurà d’habilitar el crèdit pressupostari corresponent per a fer front als compromisos econòmics assumits per l’Ajuntament en virtut del conveni a que fa referència l’acord SEGON anterior per als exercicis econòmics a partir dels quals aquest import global s’hagi de fer efectiu.

En el supòsit que el cost global de les actuacions a desenvolupar en virtut del present encàrrec fos superior a l’import màxim previst en aquesta clàusula, ambdues parts hauran d’establir els acords pertinents per assumir aquest sobrecost, atenent la seva naturalesa.

Quart: Correspondrà a l'Ajuntament la superior direcció, control i supervisió dels treballs que s'encarreguen.
SERVEIS GENERALS I ECONÒMICS

4. Servei d’Aprovisionaments, Contractació i Patrimoni. Desestimar la reclamació econòmica de l’empresa , en relació a les obres de construcció del polilleuger del CEIP Ciutat de Reus i la construcció d’una tanca perimetral al mateix centre.

S’acorda:

Primer: Desestimar la reclamació econòmica de l’empresa , en relació a les obres de construcció del polilleuger del CEIP Ciutat de Reus, i la construcció d’una tanca perimetral al mateix centre, per un import de 196.236’18€ (més l’IVA), al considerar que no procedeix acceptar la reclamació per les consideracions exposades a l’informe tècnic.

Segon: Atorgar els recursos legals oportuns.

5. Assessoria Jurídica. Canvi de titular d’una parada del Mercat Central.

S’acorda:

Primer: Estimar la sol·licitud formulada i per tant autoritzar el traspàs de la parada núm. del Mercat Central, en favor del Sr. , amb les següents condicions:

Segon: S’haurà d’ingressar a la Recaptació municipal la quantitat de nou-cents seixanta-set euros amb quinze cèntims (967,15.-€), en els següents terminis:

- Si aquesta resolució es notifica entre els dies 1 i 15 del mes, el termini de pagament finalitzarà el dia 20 del mes següent.

- Si la notificació es realitza entre els dies 16 i darrer del mes, el termini de pagament finalitzarà el dia 5 del segon mes següent.

Una vegada transcorreguts els terminis assenyalats per al pagament en període voluntari, sense haver-se efectuat l’ingrés, s’iniciarà el procediment de constrenyiment, amb els recàrrecs, interessos de demora i costes del procediment que procedeixin.

Tercer: El nou titular haurà de continuar destinant la parada en qüestió a l’activitat d“altres activitats, granja bar”, la qual s’haurà de desenvolupar amb estricte compliment del que disposen el Reglament de Mercats Municipals de Reus i la resta de normativa vigent aplicable.

Quart: La ubicació de l’esmentada parada, podrà ser modificada per l’Ajuntament sense dret a cap indemnització per part del Sr. , en el cas que sobrevinguin circumstàncies tècniques o d’interès públic, que pel bon funcionament del mercat, així ho aconsellin.

Cinquè: Finalment el nou adjudicatari haurà de constituir, en el termini de 30 dies a comptar des del següent a la notificació de la resolució que autoritzi el traspàs, una fiança per l’import de nou-cents cinquanta-sis euros amb vint-i-dos cèntims (956,22€).

L’esmentada garantia es podrà constituir per qualsevol dels mitjans previstos en l’article 84 de la Llei 30/2007 de 30 d’octubre de contractes del sector públic.

SERVEIS TERRITORIALS

6. Gestió Urbanística. Compareixença en el recurs contenciós administratiu núm. 305/2010, interposat per contra la resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de data 13.05.2010, d’aprovació definitiva de la modificació puntual de la revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus pel que afecta a les illes delimitades pels carrers Evarist Fàbregas, de la Sedera, Av. Pere el Cerimoniós i Passeig de Misericòrdia.

S’acorda:

Primer: Comparèixer davant la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el recurs contenciós administratiu núm. 305/2010, interposat per contra la resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de data 13.05.2010, d’aprovació definitiva de la modificació puntual de la revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus pel que afecta a les illes delimitades pels carrers Evarist Fàbregas, de la Sedera, Av. Pere el Cerimoniós i Passeig de Misericòrdia.

Segon: Encomanar la representació de la Corporació al procurador Sr. Àngel Quemada Ruiz i encarregar la direcció de la defensa a la lletrada Sra. M. Dolors Codina Feixas.

7. Gestió Urbanística. Aprovació inicial del compte de liquidació definitiu del Projecte de reparcel·lació del Pla especial de millora urbana de l'Àrea 6.6 "Velòdrom".

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el compte de liquidació definitiu del Projecte de reparcel·lació del Pla especial de millora urbana de l'Àrea 6.6 "Velòdrom", formulat per aquest Ajuntament, amb un import total de tres milions dos-cents nou mil vuit-cents cinquanta-cinc euros amb vuit cèntims (3.209.855,08 €).
Segon: Concedir audiència les persones interessades, amb citació personal, durant el termini d’un mes, perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents.

8. Gestió Urbanística. Aprovació inicial dels Estatuts i de les Bases d'Actuació de la Junta de Compensació de l'Àrea 4.83 "Illes delimitades pels carrers E. Fàbregas, de la Sedera, Avda. Pere El Cerimoniós i C. Misericòrdia".

S’acorda:

Primer: Aprovar inicialment el projecte dels Estatuts i de les Bases d'Actuació de la Junta de Compensació de l'Àrea 4.83 "Illes delimitades pels carrers E. Fàbregas, de la Sedera, Avda. Pere El Cerimoniós i C. Misericòrdia", presentat per , condicionat a la presentació d’uns nous exemplars d’Estatuts i de Bases d’Actuació que incorporin les prescripcions indicades en l'informe emès el 3 de novembre de 2010 per l'arquitecta Cap de Secció d'Urbanisme i l'11 de novembre de 2010 pel Tècnic de Serveis Territorials, els quals s'annexen com a fonament d'aquest acord.

Segon: Sotmetre’l a informació pública per un termini d’un mes perquè s’hi puguin formular les al·legacions que s’estimin pertinents i concedir audiència a les persones interessades, amb citació personal.

9. Patrimoni del sòl. Compliment de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sala del contenciós administratiu, Secció segona, de data 09.09.10, núm. 564 dictada al recurs contenció administratiu interposat contra l’Acord del Jurat d’Expropiació de Catalunya de data 25.07.07 fixant el preu just de l’immoble núm. del Raval de Martí Folguera, afectat per l'execució del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, obertura del passatge del C/ Sant Benet.

S’acorda:

Primer: Donar compliment a la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sala del contenciós administratiu, Secció segona, de data 09.09.10, núm. 564, dictada al recurs contenciós administratiu núm. 522/2007 interposat contra l’Acord del Jurat d’Expropiació de Catalunya de data 25.07.07, fixant el preu just de l’immoble núm. del Raval de Martí Folguera, afectat per l’execució del PAU 16 de la modificació del PGOU al Barri del Carme, Obertura del passatge del C/ Sant Benet.

Segon: Habilitar la quantitat de 24.519,27 Euros per poder donar compliment a la Sentència esmentada, que correspon als següents conceptes: diferència del preu just (21.326,95 €), interessos de demora en la fixació del preu just (318,44 €, del període 07.04.07 al 25.07.07), i els de demora al pagament del preu just (3.192,32 €, del període 25.01.08 al 28.12.10)

Tercer: Realitzar el pagament de l’esmentada quantitat de 24.519,27 Euros a les anteriors propietàries, segons la seva quota de propietat resultant de la Certificació registral de data 24.07.06, i segons el següent detall:

- D. S. A. NIF (usdefruit) 2.451,93 €
- D. P. S. NIF (propietat) 22.067,34 €

(La distribució de la quantitat resultant entre les copropietàries s’ha realitzat segons l’establert al D. Leg. 1/93, de 24 de setembre)

Quart: L’ordre de pagament que derivarà de la present resolució, s’haurà d’emetre amb caràcter de “a justificar”. Ateses les característiques de la mateixa, el pagament s’emetrà directament a nom del tercer beneficiari del dret de crèdit contra l’Ajuntament i, per tant, la justificació diferida es farà per part del responsable del servei una vegada lliurats els fons mitjançant la documentació acreditativa de l’operació jurídica corresponent.

10. Patrimoni del sòl. Deixar sense efecte d’adjudicació provisional de la contractació pública en procediment obert de la constitució onerosa, mitjançant concurs, d’un dret de superfície sobre l’immoble de propietat municipal situat al C/ Alcalde Joan Bertran, 42.

S’acorda:

Deixar sense efecte l’adjudicació provisional de la contractació pública en procediment obert de la constitució onerosa, mitjançant concurs, d’un dret de superfície sobre l’immoble de propietat municipal situat al C/ Alcalde Joan Bertran, amb referència cadastral , inscrit al Registre de la Propietat núm. 1 de Reus al volum , llibre , full , finca núm. , inscripció .

11. Medi Ambient. Aprovació del Pla d’Acció de l’Eficiència Energètica.

S’acorda:

Primer: Aprovar el “Pla d’Acció de l’Eficiència Energètica” del municipi de Reus, com a document estratègic d’accions de reducció de la despesa energètica i a executar en el municipi de Reus fins a l’any 2020.

Segon: Comprometre’s a elaborar un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l’Energia, a informar de les fites obtingudes en acompliment del Pla d’Acció i, si s’escau, a participar en la Conferència d’Alcaldes/esses per l’Energia sostenible a Europa.

Tercer: Comunicar aquests acords al Comissari de Transports i Energia de la Unió Europea.

ASSUMPTES SOBREVINGUTS

No n’hi ha.

Reus, 7 de gener de 2011

El secretari general

Jaume Renyer Alimbau

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.