Notes de premsa

La inauguració de l’exposició «El modernisme a Terrassa»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 7/06/2004

dimarts, 8 de juny, l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i el president de la Diputació, Joan Aregio, inauguraran a les 20:00 h, l’exposició «El modernisme a Terrassa», que es podrà visitar al Palau Bofarull fins al 3 de juliol.

L’exposició que organitza l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme i Comerç i la Diputació de Tarragona és de caràcter itinerant i ha estat present anteriorment a la Pedrera de Barcelona i al Centre Cultural Caixaterrassa, d’aquesta localitat.
La presència de Terrassa a Reus és fruït de la relació entre les dues ciutats, ambdues amb un important patrimoni modernista i ambdues integrants del Réseau Art Nouveau Network (Xarxa europea de l’Art Nouveau), i de les «9 rutes modernistes a prop de Barcelona», impulsades per la Diputació de Barcelona. D’altra banda, les dues poblacions van promoure la ruta «Reus, Terrassa, Sitges. Viatge al Modernisme», una iniciativa conjunta de difusió del Modernisme de les tres ciutats. En la mateixa línia, Reus va ser present a Terrassa l’any 2002 amb l’exposició itinerant «Reus, ciutat modernista».
L’exposició «El Modernisme a Terrassa»
L’Ajuntament de Terrassa va produir aquesta exposició l’any 2002 amb la voluntat d’apropar al visitant a un dels vessants més desconeguts i singular del modernisme català: el Modernisme Industrial. L’exposició, estructurada en sis àmbits temàtics, consta de 15 plafons amb imatges de diferents elements del ric patrimoni modernista. També s’hi exposa un banc-escó de la Masia Freixa (1907), projectat per Lluís Muncunill, una jardinera amb peu (1919) d’Eliseu Querol, Barcelona. (Museu de Terrassa) i una maqueta/fragment del vapor Aymerich, d’Amat i Jover (Lluís Muncunill i Parellada).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.