Notes de premsa

La presentació de l’Agenda Llatinoamericana a l’Arxiu Històric Municipal de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 26/10/2004

òxim dijous, 28 d’octubre, a les 20:00 h, la regidoria de Solidaritat i Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació organitzen la presentació de l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2005, a l’Arxiu Històric Municipal. La presentació anirà a càrrec de Wilma Jung, que ha lluitat pels drets humans a Bolívia, d’on es va haver d’exiliar.

L’Agenda Llatinoamericana és el llibre llatinoamericà més difós cada any dins i fora del continent i una eina pedagògica per a l’educació i la comunicació. Es tracta d’un instrument d’apropament entre els pobles, catalitzador de solidaritat i mecanisme de denúncia. L’Agenda és un llibre carregat d’articles que sintetitzen la realitat actual del món i proposen alternatives per superar les injustícies i les desigualtats.
L’Agenda Llatinoamericana va començar el 1992 de la mà de José Mª Vigil (Panamà) i Pere Casaldàliga (Brasil). L’Agenda arriba del Sud i convida tothom a fer una mirada crítica al món. S’edita a 30 països, s’escriu en 10 idiomes, i se n’editen quasi 50.000 exemplars. El lema de la campanya de sensibilització d’enguany porta per títol «Despullant el nou imperi».
Wilma Jung
Wilma Jung va néixer a Bolívia i va estudiar infermeria a la Universitat Catòlica de Cochabamba. S’especialitzà en Salut Pública i va continuar estudis de Psicologia a la Universidad Mayor de San Andrés.
El contacte amb la gent més necessitada la va portar a adquirir consciència política. Aleshores va ser considerada perillosa per l’anomenada «Doctrina de la Seguretat Nacional» imposada per l’Imperi del Nord, va passar per diverses presons polítiques fins a ser expulsada “manu militari” de Bolívia.
Als anys 80 va arribar com a refugiada política a Suïssa. A Europa continua compaginant la seva feina amb el compromís solidari: donant suport als zapatistes, la Revolució Cubana a través d’activitats culturals i polítiques, realitzant programes sobre l’Amèrica Llatina en una ràdio comunitària, animant una llibreria “compromesa” i especialitzada amb l’Amèrica Llatina i col·laborant amb altres grups i associacions que lluiten per un altre món més just. .

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.