Notes de premsa

L’encesa de llums marca l’inici de la Campanya de Nadal 2004

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 1/12/2004

gidoria de Promoció de Ciutat, mitjançant el Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus, organitza la campanya de Nadal de Reus, que comença el divendres 3 de desembre, amb l’encesa dels llums de Nadal, i s’acaba el 6 de gener de 2005, coincidint amb la festivitat de Reis. Aquesta campanya de llarga durada té com un dels seus principals objectius la promoció de la ciutat com la millor opció de lleure, cultura i compres.

El lema de la campanya és “Reus posa il·lusió al teu Nadal” i la imatge que la identifica és la d’un nen que decora el campanar de Reus amb una estrella de Nadal. Les activitats que es realitzen a Reus durant aquests dies inclouen opcions per a totes les edats, perquè els que viuen a Reus o els que s’hi desplacen per aquestes dates trobin una oferta a la seva mida.
Les principals accions que es realitzen des del Patronat Municipal de Turisme i Comerç específiques per a la campanya de Nadal, són:
Actuacions d’animació al carrer: el Patronat Municipal de Turisme i Comerç organitza activitats d’animació al carrer els dies 3, 7, 10, 11, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, i al gener els dies 2, 3 i 4. Aquestes actuacions i cercaviles musicals es realitzen en horari comercial, entre les 18:00 i les 20:00 h. Es programen més de 30 actuacions, amb l’objectiu de potenciar l’animació al carrer.
El Mercat de Nadal: del 3 al 12 de desembre s’organitza el tradicional Mercat de Nadal a la plaça del Mercadal, que romandrà obert de 9:30 h a 21:30 h. S’hi poden trobar articles relacionats amb aquestes festes.
El Mercat d’Artesania: del 14 de desembre al 6 de gener, a la plaça del Mercadal, obert cada dia de 10:00 h a 22:00 h.
Exposició de pessebres i diorames: a partir del dia 15 de desembre, a la futura Capsa Gaudí (Pl. Mercadal, 3), s’obrirà al públic l’exposició de pessebres i diorames que organitza l’Associació pessebrista de Reus. D’altra banda, el Patronat també col·labora en la difusió de l’exposició de diorames que organitza per aquests dates la Congregació Mariana a l’Arxiu Històric Municipal de la ciutat.
Les Campanades de Cap d’Any al Mercadal. El dia 31 de desembre al vespre, el Patronat organitza un acte popular de benvinguda de l’any nou a la plaça del Mercadal, amb música i castell de focs artificials.
L’enllumenat de Nadal: del 3 de desembre de 2004 al 6 de gener de 2005. La inauguració es farà el divendres, 3 de desembre, a les 19:00 h, a la plaça de Prim. S’il·luminaran 32 carrers i el total aproximat de motius instal·lats és de 300. El cost econòmic del lloguer, la instal·lació, el manteniment i el consum elèctric és de prop de 90.000 euros, dels quals, 60.000 euros van a càrrec dels botiguers dels carrers que hi participen i els 30.000 euros restants, de l’Ajuntament.
Aquest any hi haurà una major diversitat de motius decoratius. En alguns carrers s’han instal·lat motius amb controladors d’intensitat lumínica, i tots els motius estan realitzats amb fil lluminós, blanc i de colors. D’altra banda, el Patronat també s’encarrega de la il·luminació de la plaça Prim, així com de la Capsa Gaudí, on es podran veure llums que reprodueixen motius modernistes de la ciutat.
Col·laboració amb algunes entitats que realitzen actes durant aquests dies. Cal destacar la col·laboració del Patronat amb l’Associació d’Amics de la Moto de Reus per la Custom Sunday, amb el Patronat Foc Nou, per la realització dels Retaules Vivents de Nadal, el Parc de Nadal, i amb altres entitats reusenques que organitzen activitats d’animació de carrer.
D’altra banda, el Patronat Municipal de Turisme acompanya aquestes accions amb una campanya de publicitat en mitjans de comunicació i en altres suports com tanques publicitàries, cartells, banderoles, etc... que serveixen per promocionar la campanya de Nadal a Reus i a la seva àrea d’influència.
D’altra banda, s’editaran 110.000 exemplars d’una agenda que recull els actes d’oci i cultura més destacats que es realitzen a Reus al llarg dels dies que dura la campanya. Les agendes d’actes es repartiran a Reus i als municipis del voltant.
La regidoria de Promoció de Ciutat destina 90.000 euros a la Campanya de Nadal 2004, que també té el suport econòmic d’una empresa patrocinadora i la col·laboració de diversos establiments de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.