Notes de premsa

Balanç del dispositiu especial de la Guàrdia Urbana durant la campanya de Nadal <br />

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 19/01/2005

àrdia Urbana de Reus ha tancat el dispositiu especial desplegat durant la campanya de Nadal, durant la qual ha cursat 976 denúncies, relacionades principalment amb la vulneració de les ordenances municipals. A més, mentre ha durat la campanya, la Guàrdia Urbana de Reus ha tramès 29 denúncies al Servei Català de Trànsit, ha fet controls sobre 28 vehicles i n’ha immobilitzat 23. Els agents van realitzar diversos controls d’alcoholèmia, en els quals van detectar 13 persones que conduïen sota els efectes de l’alcohol. A més, la Guàrdia Urbana va fer 18 identificacions, va aixecar 25 actes i va practicar dues detencions.

Aquestes són les xifres d’una campanya que s’ha desenvolupat del 16 de desembre al 6 de gener de 2005, durant la qual la Guàrdia Urbana va reforçar la seva presència a la zona comercial de la ciutat.
Els serveis de la Guàrdia Urbana s’acosten d’aquesta manera a la ciutadania i permeten una atenció ràpida i directa. Els agents disposaven dels documents necessaris per evitar desplaçaments als possibles perjudicats per petits furts o robatoris.
A banda de la tasca de seguretat ciutadana, els agents van controlar l’estacionament i la circulació de vehicles, i el control de tot tipus de venda ambulant il·legal.
La reorganització dels torns i dels dies de festa va permetre la Guàrdia Urbana disposar de 13 agents per patrullar a peu i dos motoristes per reforçar les zones de vianants més comercials: l’interior del Tomb de Ravals, la zona compresa entre la plaça de Prim, el carrer Llovera i el carrer Sant Joan, els passejos Prim i Sunyer, l’àrea del carrer Batan i l’avinguda Pere el Cerimoniós.
La Guàrdia Urbana també va intervenir en la regulació del trànsit, en uns dies en què es van tallar carrers i places per fer-los de vianants (c/Llovera, Monterols, plaça Prim...), va controlar les zones de càrrega i descàrrega per facilitar-ne l’ús, i va fer controls preventius específics d’alcoholèmia i documentació, amb els resultats abans referits. Aquesta campanya es fa en un marc de col·laboració amb altres cossos de seguretat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.