Notes de premsa

L’Ajuntament invertirà 300.000 euros en l’arranjament de camins

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 23/03/2005

a de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus invertirà 240.000 euros a la millora del ferm de camins durant el 2005. A aquesta quantitat, s’hi ha d’afegir la partida anual de 60.000 euros que es destina al manteniment de la xarxa de camins. En total, enguany s’invertiran 300.000 euros.

Les primeres actuacions, ja en fase de contractació, incidiran sobre el Camí de la Pedrera del Coubi, el Camí del Roquís i el Camí de les Planes del Roquís.
Així, les primeres inversions d’aquest any es dedicaran a l’arranjament de dos grans eixos de la xarxa:
S’asfaltarà el camí de la Pedrera del Coubi, entre el carrer de Maspujols i la cruïlla amb el camí de l’Institut Pere Mata. També es posarà una capa asfàltica en el camí del Roquís, en el tram comprès entre la carretera de Riudoms i el Polígon Agro-Reus. Es tracta d’un tram en molt mal estat, donat que suporta un trànsit molt elevat de vehicles, que l’utilitzen com a via de connexió amb el polígon, tot i disposar de l’alternativa de la variant sud. A aquestes dues actuacions cal afegir la nova pavimentació de l’últim tram del camí del Roquís i el de les Planes del Roquís, que fan de connexió amb el terme de Riudoms.
Altres inversions previstes per al primer semestre de 2005 són l’arranjament i la pavimentació amb formigó dels Cinc Camins, des del Camí de la Pedrera del Coubi fins al camí del Mas de Gassot, i l’arranjament del Camí de les Ànimes. Aquests dos eixos formen part de la ruta verda dels cinc camins, recollida a la «Guia d’Itineraris» publicada el 2004, disponible a les oficines de Turisme de Reus, juntament amb el plànol de camins de Reus.
Arranjament de connexió entre les carreteres de Constantí i el Morell
En el segon semestre de 2005, les inversions aniran encaminades a l’arranjament amb asfalt del camí de Valls, en la interconnexió entre les carreteres de Constantí i del Morell, i l’arranjament del Camí dels Morts des de la cruïlla propera a la urbanització de La Plana (al terme de Vila-seca) fins a la sortida de la carretera de Bellissens. S’arranjarà amb formigó el tram del camí d’Aixemoreres, al nord de la variant est, i es completarà la pavimentació del camí de Copons.
100 quilòmetres de camins
La xarxa principal de camins de Reus té una extensió de prop de 100 quilòmetres, i del seu manteniment se n’encarrega l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.
Des del novembre del 2003, l’Ajuntament disposa d’un pla de manteniment de la xarxa de camins, en el qual es determina la importància de cada eix en referència a tota la xarxa. El pla estableix diferents categories. Els camins de primer ordre són els que vertebren el territori, els bàsics en la mobilitat de les zones rurals del municipi i de l’ús que se’n fa. Els de segon ordre són els d’accés a una porció de territori vertebrada pels camins de primer ordre. Els de tercer, són els camins d’accés a les finques, o a camins particulars o municipals veïnals. Aquesta classificació s’incorporarà en la propera modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).
El pla de manteniment també ordena la prioritat de les actuacions d’inversió en la xarxa i les característiques bàsiques que haurien de tenir els camins.
En la resta de camins, es faran les actuacions necessàries de manteniment, però sense modificar les característiques del ferm.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.