Notes de premsa

L’exposició del fotògraf Manuel Barranco Martos a la Sala Quatre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/04/2005

dijous 21 d’abril, a les 20:15 h, s’inaugura l’exposició del fotògraf Manuel Barranco Martos «Obra antològica», a la Sala Quatre del Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat, 11). Aquesta mostra es podrà visitar fins al 15 de maig.

Manuel Barranco Martos, d’El Ejido (Almeria), ha estat present i guardonat en nombroses edicions de la Mostra Estatal d’Art Fotogràfic Contemporani (Medalla Gaudí) i també en els Premis Reus. Concretament, en les edicions de l’any 2000 i 2002, va ser guardonat amb el Premi Beca.
Barranco Martos és un fotògraf que treballa amb tecniques modestes. Amb la utilització de materials reciclats crea unes obres intimistes, en les quals és més important la creació artística i el valor de la idea que els resultats tècnics. Utilitza sovint les tècniques del collage i moltes de les seves obres son acolorides a mà. La seva obra té un toc surrealista.
El fotògraf, autor de l’exposició, es desplaça a Reus on demà, a partir de les 11:30 h, atendrà els mitjans de comunicació interessats. Per concertar una entrevista us podeu posar en contacte amb la directora de la Fototeca Municipal, Coia Domingo (telèfon 977 34 54 18).
Afegim un text signat per l’autor en el qual comenta les seves inquietuts i motivacions respecte a la fotografia i la creació:
«Hay ocasiones en las que uno, llevado por el afán de ejercer el oficio de hombre con cámara, se echa a la calle dejando en su casa su traje de introspección, buscando una luz que modele gentes, paisajes, objetos... gozando de lo aparente y olvidando tensiones; pero es precisamente en lo que no se busca donde uno encuentra la luz que moldea sombras, ironías, desencantos, .. Todo aquello que supuestamente no se encuentra en lo intrascendente y que surge de improviso al contaminar las imágenes con los estados de ánimo que paradójicamente uno ha creído dejar en casa. De ahí salen las fotografías, de la sin razón que me obliga a reflexionar. A veces por pura necesidad, otras para rellenar cajones y de vez en cuando para colgarlas y mostrar a los demás la imagen que no es».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.