Notes de premsa

La IV Edició del Concurs Nacional de Joves Restauradors i oli d’oliva

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 19/05/2005

divendres, 20 de maig, a partir de les 12:30 h, se celebrarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils la IV Edició del Concurs Nacional de Joves Restauradors i Oli d’oliva que promou anualment AEMO (Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera) i que aquest any ha estat organitzat pel Centre de Desenvolupament de l’Oli (actualment gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus).

Els concursants, provinents de Jaén, Còrdova, Sevilla, Badajoz i Tarragona, hauran d’elaborar un plat comú (Carré de Xai) i un plat lliure. En tots dos casos han de posar èmfasi i ressaltar l’oli d’oliva verge.
El concurs es presenta com una atractiva forma de promoció i difusió de l’Oli d’oliva verge extra com component clau de l’alimentació de les poblacions de la conca del Mediterrani. El coneixement de las propietats i bondats de la Dieta Mediterrània ha despertat un gran interès a causa de la baixa mortalitat coronària que caracteritza molts dels països que la consumeixen habitualment.
La importància de l’alimentació com un dels aspectes més rics de la cultura mediterrània ha fet que es pensi en la importància d’organitzar de nou aquest concurs amb la finalitat de promoure entre els joves cuiners la utilització de l’oli com ingredient clau a la dieta mediterrània.
Les diferents DOP de l’oli d’oliva verge extra de les comarques de Tarragona han col·laborat cedint oli per al concurs. L’Ajuntament de Cambrils, soci d’AEMO, hi col·labora incloent aquest acte dins Cambrils 2005 Univers Gastronòmic del Mediterrani.
La degustació dels diferents plats dels participants serà avaluada per especialistes en el sector de l’oli d’oliva i especialistes en el sector de la restauració:
- Representant de la DOP Siurana (Sr. Baiges, President de la DOP)
- Representant de la DOP Baix Ebre-Montsià (pendent de confirmació)
- Representant de la DOP Terra Alta (pendent de confirmació)
- Sr. Joan Bosch: Cuiner i propietari del Restaurant Can Bosch amb 1 estrella Michelin
- Sra. Rosa Samper: Propietària del Restaurant Can Bunyoles d’Alcanar i Presidenta de l’Associació d’Hoteleria d’Alcanar (APEHTMA)
- Sr. Carles Fragó: professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils
A les 12.30h, el vicepresident de la Diputació de la Tarragona, Josep Maria Tost, presentarà el concurs i donarà la benvinguda als participants i al jurat.
A continuació es farà la degustació dels plats i finalment sobre les 15.30h, Daniel Pi, tinent d’alcalde de Medi Ambient, i Josep M. Tost, faran el lliurament de premis.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.