Notes de premsa

35 façanes reformades, 19 barreres arquitectòniques menys... balanç de la campanya «Reus,fes goig» 2004

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/07/2005

04, l’Agència del Paisatge Urbà, organisme que coordina la campanya «Reus, fes goig» amb l’objectiu de preservar el patrimoni, vetllar per la seva qualitat i garantir la seguretat dels ciutadans; va atorgar subvencions per valor de 93.801 euros. Les ajudes van permetre tramitar 57 expedients d’obra. A més, l’Agència va fer a més 121 assessoraments tècnics gratuïts.

La campanya «Reus, fes goig» ha tancat l’any amb dades com aquestes: durant el 2004 es van restaurar 35 façanes, van desaparèixer 19 barreres arquitectòniques, es va restaurar una paret mitgera i es va renovar la imatge exterior de 6 establiments comercials.
A més, durant el 2004 i com a acció a destacar de l’exercici, l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració de quatre anys de durada amb la Casa Gasull, per a la rehabilitació d’aquest edifici singular que forma part del patrimoni modernista de la ciutat.
Amb l’arribada de l’estiu, l’Agència del Paisatge Urbà inicia una campanya de comunicació amb el lema «Articles de bellesa», que es difondrà a través de diversos mitjans. A més s’han editat fulletons informatius dels programes subvencionables i dels passos a seguir per sol·licitar la subvenció. L’Agència del Paisatge Urbà treballarà en una campanya específica per a la retirada de rètols comercials dels establiments que ja han cessat la seva activitat.
En el que va d´any fins al mes de juny, ja s´han realitzat 75 visites d´assessorament tècnic i s´han iniciat 40 expedients. Des que es va endegar la campanya al 2001 fins al 31 de desembre de 2004, ja s´han realitzat un total de 251 obres de millora i s´han ofert un total de 689 informes gratuïts de forma totalment personalitzada.
El tinent d’alcalde de Via Pública, Eduard Ortiz, atendrà els mitjans de comunicació que vulguin a ampliar aquesta informació. Us hi podeu posar en contacte a través del telèfon de la DCC, 977 75 96 90.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.