Notes de premsa

L’Espai Activa de Mas Carandell ajuda a buscar feina a 689 persones en el seu primer any de funcionament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 25/07/2005

t el primer any de funcionament, l’Espai Activa de Mas Carandell ha atès 689 persones i ha rebut 1.108 visites. L’Espai Activa va obrir portes l’abril de 2004, amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones amb necessitats d’acompanyament en la recerca o millora d’ocupació. Ofereix un servei tutoritzat d’assessorament, dotat de recursos materials, documentals i informàtics, per tal de facilitar el procés actiu de recerca de feina.

El seu públic usuari és diversificat encara que predominen les persones majors de 35 anys i joves que cerquen una primera feina. Cal destacar també que en el transcurs d’aquest any s’ha produït un increment notable de la població immigrant que s’hi adreça per trobar feina el mes aviat possible.
Els tipus d'ocupacions amb més demanda entre els que busquen feina a través de l'Espai Activa són el de dependent/a de comerç polivalent, peonatge en general, auxiliar de geriatria i administració, entre d’altres. També tenen un alt índex de demanda, especialment per part del col·lectiu immigrant, de feines no qualificades d’atenció a la llar i/o a les persones.
Les persones usuàries de l’Espai, que hi realitzen repetides visites, solen desconèixer les eines informàtiques i els diferents recursos per a la recerca d’ocupació. A l’Espai Activa troben l’acompanyament personalitzat que els permet considerar altres sortides professionals que no s’havien plantejat inicialment, per desconeixement de les pròpies possibilitats i de l’entorn, i tenir interès per formar-se i practicar la recerca de treball per via telemàtica. Aquesta acció de suport millora notablement les possibilitats d’inserció. D’aquest grup, 26 persones van ser derivades al que s’anomena orientació laboral individualitzada que els ha permès rebre un suport més acurat per planificar un itinerari de recerca d’ocupació encara més tutoritzat.
Per tal de conèixer de manera més detallada els usuaris de l’Espai Activa i comprovar si s’incrementa el seu grau d’ocupabilitat, s’ha realitzat un estudi partint dels usuaris inscrits a la Borsa de Treball de Mas Carandell durant els dilluns, dia en què funciona l’Espai, del primer semestre de 2005. Mitjançant un mostreig aleatori simple es va obtenir una mostra representativa de demandants de la Borsa de Treball.
El resultat estableix el següent perfil: un 48% dels usuaris són homes i el 52% dones. Un 75% dels usuaris són de nacionalitat espanyola i una quarta part prové d’una gran diversitat de països. Pel que fa al nivell d’estudis, un 37% té nivel de GE (Graduat Escolar), GES (Graduat en Educació Secundària) o ESO, un 22% té estudis inferiors; un 22% disposa de formació universitària i el 19% restant són persones amb Batxillerat o FPII.
Finalment, de l’estudi realitzat es desprèn que un 65% de d’aquestes persones ha trobat feina durant els sis mesos posteriors de fer ús de l’Espai Activa, la qual cosa permet concloure als responsables de Mas Carandell que l’assessorament rebut a través d’aquest recurs és satisfactòriament positiu.
L’Espai Activa és obert els dilluns de 10:00 h a 13:00 h. La regidora de Formació, Misericòrdia Dosaiguas, atendrà els mitjans de comunicació interessats a ampliar aquesta informació. Us hi podeu posar en contacte a través del telèfon de la DCC, 977 75 96 62.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.