Notes de premsa
L’Ajuntament de Reus lidera el desplegament de la telefonia IP
ntament de Reus se situa a l’avantguarda dels municipis que han fet una aposta per la tecnologia IP (que permet la transmissió de veu i dades a través d’internet i intranet) a Catalunya, per tal d’oferir serveis d’informació avançats. El consistori reusenc disposa de 200 terminals telefòniques IP repartides en 13 edificis municipals. Són edificis que estan interconnectats amb infraestructures de comunicació com fibra òptica, WI FI i ADSL.
Amb la seva aposta per les noves tecnologies, l’Ajuntament de Reus ha aconseguit una reducció dels costos d’inversió i de manteniment de les infraestructures de telecomunicacions.
Amb el suport tècnic de diversos integradors, l’Ajuntament de Reus va iniciar el març de 2003 el desplegament de tecnologia IP amb una solució de Gestor de Trucades (Call Manager v 3.3) i terminals de Cisco Systems. Recentment, al maig de 2005, s’ha actualitzat el sistema amb la instal·lació d’un segon Call Manager (v 4.0), que garanteix la redundància a nivell de centraleta.
La telefonia IP afegeix beneficis relacionats amb la flexibilitat i la simplicitat de manteniment de la infraestructura. A més, aquesta telefonia se sustenta sobre una xarxa de telecomunicacions redundant, que afegeix fiabilitat, donat que en cas de fallida d’alguna via, la xarxa possibilita recorreguts alternatius en el trasllat de la informació.
L’Ajuntament de Reus disposa d’una xarxa pròpia de més de 13 quilòmetres de canalitzacions i 135 quilòmetres de fibra òptica que permet connectar fins a 40 edificis relacionats amb els serveis municipals.
El primer edifici que va incorporar la tecnologia IP va ser la Biblioteca, a l’abril de 2003. Fins aleshores, tota la telefonia de l’Ajuntament es basava en el mòduls Ibercom, amb servei de centraleta, i en telefonia de base convencional.