Notes de premsa

Teatre per prevenir drogodependències

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/10/2005

s, 13 d’octubre i divendres, 14 d’octubre, el grup Teatracció representarà a la sala d’actes de l’IES Baix Camp, l’obra «No em ratllis». Aquesta és una activitat teatral que tracta la prevenció dels problemes relacionats amb els consums de drogues i altres conductes de risc. Més de 500 alumnes de 4rt d’ESO de sis instituts d’ensenyament secundari de la ciutat assistiran a alguna de les cinc representacions que s’hi faran.

L’activitat s’inclou en el programa d’educació per a la salut, i complementa el treball realitzat durant tot el curs i altres activitats com ara l’exposició sobre sexualitat, drogues i alimentació «La marxa dels tòpics» i els tallers específics sobre alcohol i tabac i educació sexual. Hi col·laboren la Regidoria de Salut Pública i l’Àrea d’Educació i Família.
“No em ratllis!!!” és una activitat de teatre que tracta la prevenció de les conductes de risc associades als consums de drogues (accidents de trànsit, pràctiques sexuals de risc, les drogodependències…) i s’adreça a grups homogenis i cohesionats de joves, d’entre 14 i 18 anys. L’activitat ha estat elaborada per l’associació Teatracció amb el suport de la Direcció General de Drogodependències i Sida i la col·laboració especial de l’entitat Energy Control.
A través de l’obra de teatre, s’incentiva el debat posterior convidant el públic a reflexionar sobre els diferents tipus de relació que els personatges estableixen amb les diferents substàncies. Amb aquesta proposta es vol proporcionar una eina socioeducativa que estimuli, potenciï i complementi els programes existents i accions que treballen la prevenció en aquest àmbit amb el col·lectiu jove.
La regidoria de Salut Pública, M.Teresa Vallverdú, assistirà a la representació de les 12:00 del divendres i atendrà als mitjans de comunicació que hi estiguin interessats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.