Notes de premsa

Comença l’escola de pares i mares amb la xerrada «Conviure amb la diferència»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 19/10/2005

nferència «Conviure amb la diferència» dóna demà dijous, 20 d’octubre, el tret de sortida a l’escola de pares i mares, que l’Àrea d’Educació i Família, en estreta col·laboració amb les associacions de mares i pares, impulsa aquest curs per donar suport a les famílies. La conferència l’organitzen conjuntament la Secretaria de Família i d’Infància de la Generalitat, l’Àrea d’Educació i Família de l’Ajuntament i les AMPES.

L’escola de pares i mares arrenca amb el cicle de xerrades «Aprendre amb tu». Paral·lelament, l’Àrea d’Educació i Família treballa per dissenyar una oferta específica programada d’acord a les necessitats expressades pels pares, en col·laboració amb les AMPES, que prendrà el relleu al cicle de xerrades a partir del mes de gener.
Les AMPES han decidit que les xerrades del cicle «Aprendre amb tu» es facin als instituts més cèntrics (l’IES Baix Camp, el Salvador Vilaseca i Gabriel Ferrater). S’han programat les següents conferències:
· «Conviure amb la diferència». 20 d’octubre a l’IES Baix Camp a 19:30 h
L’educació dels valors pot ajudar a tractar el tema de la diferència: és important saber transmetre què volen dir respecte, tolerància…, i això no tant sols és feina de l’escola.
· «La Diversitat familiar» el 24 de novembre a l’IES Salvador Vilaseca a les 20:00 h
Actualment, el model familiar tradicional conviu amb models familiars diversos, amb noves formes de relacions i noves estructures familiars. Són les famílies d’avui. L’objectiu d’aquesta sessió és oferir a pares i mares elements d’anàlisi i reflexió que els permeti positivitzar la diversitat dels models familiars, i ajudar els seus fills i filles a desenvolupar capacitats personals i socials.
· «Connecta amb els teus fills: Parlem de les drogodependències amb els nostres fills» el 25 de gener 2006 a les 20:00 h a l’IES Gabriel i Ferreter
Una eina útil atractiva i pràctica pensada per ajudar a resoldre dubtes , les pors , les inseguretats que els pares i mares tenen davant de l’educació dels seus fills, sobretot davant aquests temes, en què el més important és una bona comunicació.
El cicle de conferències complementa les propostes que es faran a partir de gener de l’any vinent, que responen a la voluntat de l’Àrea d’Educació i Família de donar suport a la tasca educativa de les famílies en dos àmbits: el d’atenció directa a les famílies, i de suport a les AMPES.
La tinenta d’alcalde d’Educació i Família, Empar Pont, atendrà els mitjans de comunicació abans de començar l’acte, a les 19:15, a l’IES Baix Camp.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.