Notes de premsa

Jornada sobre les dones i el món de l’empresa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 11/11/2005

del cicle de jornades empresarials de 2005, el pròxim 15 de novembre, a les 9:00 h, es farà l’acte «Dones fent empresa: el lideratge i la creativitat. Models en la creació de les empreses», a l’auditori del Palau de Fires i Congressos de Reus. Aquesta jornada, organitzada conjuntament per la Fundació IMFE Mas Carandell i la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), tractarà sobre el paper de les dones en la gestió i direcció de les empreses. Serà presentada per la regidora de Formació, Misericòrdia Dosaiguas, i per Sebastià Cabré, president de la CEPTA.

A través de les diferents ponències es donarà a conèixer i es promourà el rol de les dones com a emprenedores i directives. També es plantejaran reflexions sobre la integració de la perspectiva de gènere en l’estratègia empresarial i la formació, a més a més d’aprofundir en l’aportació de les dones en el mercat de treball i els factors clau de promoció i manteniment. Un darrer aspecte a analitzar serà com gestionar la conciliació de la vida laboral i personal dins la política empresarial, com a factor clau pel desenvolupament econòmic social i sostenible.
Es tractaran aspectes com l’interès cada cop major per assolir a la societat una igualtat laboral real o la importància de la gestió de la conciliació per part de les organitzacions.
A la primera taula, moderada per Josep Jofré, de Laboratoris Serra Pamies, i en la qual intervindran responsables de Barcelona Activa, Optimitza (empresa assessora sobre temes de conciliació laboral) i Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, es donaran a conèixer programes i experiències reals de promoció de les dones al mercat laboral.
A través de la segona taula, es presentaran experiències de dones emprenedores i directives, i es posarà l’èmfasi en la importància del lideratge i la direcció d’equips en aquest àmbit. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació de directives de les empreses Anuntis Segunda Mano, Molí de Teigells, GBC Comunicacions SL, Catalunya Ràdio i de l’Associació d’Empresàries i Emprenedores de Tarragona.
Finalment la tercera taula farà referència a les noves necessitats de les persones i les empreses, i comptarà amb experts/es de Tarraco Prevenció, TQ Tecnol i Dow Chemical.
La jornada està cofinançada per diversos organismes com la Diputació de Tarragona, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, i s’emmarca dins les actuacions del Pacte Territorial d’Ocupació de les comarques Tarragonines. De manera especial hi col·laboren quatre empreses del Camp de Tarragona: Tarraco Prevenció, TQ Tecnol, Laboratoris Serra Pàmies i Reddis Unión Mutual.
En els darrers anys Mas Carandell ha destinat part dels seus esforços a l’oferta de cursos i a la creació de serveis adreçats al col·lectiu de dones amb la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats a nivell laboral. Mostra d’això és el curs que ha finalitzat enguany sobre Creació i gestió d’empreses per a dones emprenedores, que ja ha donat els seus primers fruits, i el programa A-portes que des del passat setembre dóna suport a la dona en el seu procés de recerca de feina i inserció laboral.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.