Notes de premsa

La inversió de 85.000 euros per renovar l’enllumenat públic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/12/2005

versió extraordinària de 85.126 euros ha permès a l’Àrea de Via Pública canviar més de 4.800 làmpades que han sobrepassat el seu temps de vida útil. Aquesta renovació suposa una millora considerable del flux lumínic i, per tant, de la il·luminació dels carrers de la ciutat. Reus compta amb 12.692 làmpades d’enllumenat públic, xifra que aviat augmentarà en 800 més instal·lades en zones de nova construcció.

L’enllumenat públic de Reus utilitza làmpades de descàrrega elèctrica dins d’un gas, que són les més eficients des del punt de vista energètic, però tenen l’inconvenient que amb el pas del temps disminueix el seu flux lumínic, però no el seu consum elèctric. La disminució del flux lumínic és inapreciable perquè és lenta i gradual, però el cert és que disminueix el nivell d’il·luminació als carrers, mentre la factura de consum elèctic no varia.
Per aquesta raó les làmpades tenen un temps de vida útil, a partir del qual és convenient substituir-les, encara que continuïn encenent-se cada dia. Aquest canvi de làmpades es fa d’una manera programada i controlada, destinant una part del pressupost anual al manteniment de l’enllumenat públic. Aquesta inversió extraordinària, però, ha permès canviar 4.891 làmpades que ja havien sobrepassat el seu temps de vida útil.
La renovació s’ha fet en vies de tota la ciutat, per exemple: al centre (interior del Tomb de Ravals, vuit comercial i bona part del barri del Carme), al carrer Gaudí i vies que l’envolten, al barri de Sant Josep Obrer i a la zona compresa entre el Santuari de Misericòrdia i la plaça de la Pastoreta.
Més de 13.000 làmpades
El contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Reus compta amb 12.692 làmpades, que representen una potència elèctrica de 2.580 Kw. A més, hi ha 844 làmpades més en funcionament a zones de nova construcció, que aviat s’incorporaran al contracte de manteniment.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.