Notes de premsa

Accés a la titulació que acredita oficialment l’experiència professional

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 14/12/2005

partament d’Educació, a través de l’Institut Català de Qualificacions Professionals, permet que qualsevol persona en actiu, amb una experiència mínima de dos anys en el sector del títol professional convocat, pugui iniciar un procés que culmina amb l’obtenció d’un títol de formació professional de grau mitjà o superior. El procediment d’obtenció de la titulació es basa, fonamentalment, en reconèixer l’experiència professional. Mas Carandell és un dels centres de referència que participen en el procés. El pròxim 16 de desembre es tanca el termini d’inscripció prèvia per a aquelles persones que demanen l’acreditació de competència o volen fer les proves d’avaluació de competència.

En concret, l’IMFE Mas Carandell forma part del grup de centres d’informació sobre la convocatòria per a la realització de les proves per obtenir els títols de tècnic mitjà o superior de determinats cicles formatius de formació professional i de la realització de proves per acreditar les competències professionals d’aquelles persones que, tot i disposar d’una trajectòria laboral i formativa, no compten amb una titulació o reconeixement oficial de la mateixa.
En base a aquesta convocatòria, el pròxim divendres, 16 de desembre, finalitza el termini d’inscripció prèvia per a les persones que demanen l’acreditació de competència i/o i fer proves per l’avaluació de crèdits i de l’1 al 10 de març de 2006 estarà obert el termini per a les persones que només volen fer les proves d’avaluació de crèdits.
El nou procés d’obtenció del títol té dues fases. En una primera, d’acreditació de competències, s’orienta, informa i guia a l’aspirant per tal que demostri la seva experiència laboral. En la segona es realitzen les proves de coneixements teòrics i pràctics de cada crèdit.
En tots els casos, l’aspirant disposarà d’un certificat que acreditarà les seves competències professionals. Rebrà orientació personalitzada sobre ocupacions afins i vies de formació i millora professional i finalment, podrà disposar del títol oficial del cicle formatiu de grau mitjà o superior que li correspongui, si supera tot el procés avaluador i té les condicions d’accés al títol.
Els sectors professionals per als quals s’ha obert el procés són: activitats esportives, agricultura intensiva, atenció sociosanitària, automoció, comerç, comerç internacional, equips i instal·lacions elèctriques, estètica personal, fabricació mecànica, informàtica, pesca i navegació, restauració, sanitat, secretariat, i turisme.
Una informació més detallada es pot obtenir al Servei d’Orientació i Ocupació de Mas Carandell o bé consultant la web www.gencat.net/educacio/icqp/index.htm.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.