Notes de premsa

Mas Carandell al sisè Espai de l’Estudiant de Valls per oferir assessorament formatiu a mida

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 24/04/2006

arandell ha participat un any més com a expositor a la sisena edició de l’Espai de l’Estudiant de Valls, un certamen que acull tota la proposta formativa i d’ensenyament de les comarques de Tarragona, i que s’ha dut a terme el 20 i 21 d’abril a la Sala Kursaal de la capital de l’Alt Camp. Des de l’estand, Mas Carandell ha difòs la seva oferta formativa i de serveis, com el d’orientació. Durant els dos dies també s’han projectat diferents monogràfics sobre experiències que actualment porta a terme.

El Saló de l’Estudiant inclou, entre d’altres, tota la proposta formativa universitària, de cicles formatius de Catalunya i de formació no reglada, per apropar la informació a la demanda del Camp de Tarragona i les comarques de la Conca de Barberà, el Baix Penedès, les terres de l’Ebre i el Priorat. En aquesta línia i donat que el públic assistent provenia de diferents col·lectius, Mas Carandell ha ofert una orientació formativa específica per a cada cas:
· En el cas d’alumnes de 4t d’ESO, se’ls ha assessorat sobre les sortides que ofereix l’IMFE als joves sense Graduat en Educació Secundària: els consolidats Programes de Garantia Social (en les especialitats d’electricitat, de comerç i oficina i de cuina), l’Escola Taller que rehabilita les instal·lacions modernistes de l’Institut Pere Mata (amb especialitats de pintura, vitralls, fusteria i obra), el SEFED (programa de simulació empresarial que comença de nou al juny) i diferents cursos de formació ocupacional amb pràctiques dels quals, tot i que estan pendents d’aprovació, ja s’ha obert preinscripció. Es preveu començar al maig els de Soldadura d’estructures metàl·liques lleugeres, Aplicacions informàtiques de gestió, Informàtica de l’usuari i Anglès: gestió comercial (una oferta que s’ampliarà el proper setembre). (Aquests programes reben finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Reus).
Per aquests joves, Mas Carandell a través de l’Escola Marta Mata també possibilita obtenir el GES a partir dels 18 anys, o la preparar-se per a les proves d’accés als cicles formatius (a partir dels 18) o a estudis universitaris (a partir dels 25).
· Per l’alumnat visitant de cicles formatius, batxillerat i estudis universitaris s’ha posat èmfasi en l’oferta formativa per Internet i a informar del reconeixement de crèdits que la URV i l’UOC atorguen als cursos de la Fundació Mas Carandell, així com del reconeixement que altres entitats en fan, per exemple l’Institut d’Estudis de la Salut.
· A les persones interessades en una formació específica i permanent se’ls ha informat de cursos presencials, semipresencials i en línia, un ventall d’oportunitats en més de 20 àmbits: especialitzats (administració d’empreses, recursos humans, alimentació, sanitari, turisme,…) i transversals o complementaris (informàtica, idiomes, prevenció de riscos laborals, qualitat i desenvolupament personal entre d’altres).
· Finalment, els professionals del món educatiu que s’han adreçat a l’estand (professorat, educadors/es, monitors/es i orientadors/es) han rebut informació sobre els cursos de Mas Carandell reconeguts dins el Pla de Formació Permanent del Professorat.
Des d’una perspectiva ocupacional, Mas Carandell també permetia connectar-se a la seva borsa de treball on line (www.mascarandell.org) per inscriure’s com a demandant d’ocupació o de consultar les diferents ofertes de treball de les empreses.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.