Notes de premsa

La Guàrdia Urbana decomissa més de 200 unitats d’imitacions d’armes de foc en l’operatiu especial «Operació Basar»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 11/05/2006

àrdia Urbana ha dut a terme aquest dimecres –de 9:00h a 13:00h– un operatiu especial anomenat «Operació Basar» per controlar la venda no autoritzada d’imitacions i rèpliques d’armes de foc. En total, s’han inspecccionat quatre basars ubicats a diferents punts de la ciutat i s’han decomissat un total de 211 unitats d’imitacions d’armes de foc. A més, l’operació ha comportat l’obertura de diversos expedients als locals inspeccionats.

La Guàrdia Urbana ha preparat aquest operatiu especial arran de diverses queixes ciutadanes. Per part de la Guàrdia Urbana, l’operatiu ha estat coordinat per un sostsinspector i hi han participat dos caporals i quatre agents. El dispositiu s’ha portat a terme amb la col·laboració de dues inspectores de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor del Consell Comarcal del Baix Camp.
La inspecció s’ha dut a terme a quatre establiments comercials de la ciutat, en els quals s’han detectat diverses infraccions administratives relatives a documentació (no exhibir la llicència d’obertura i la manca de fulls de reclamació i dels rètols corresponents) i a la seguretat interior dels locals (assegurança obligatòria, senyalització de les sortides, portes d’emergència en cas d’incendi, extintors obligatoris, etc). D’altra banda, l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor ha aixecat acta per infracció de la normativa sobre seguretat de les joguines.
Durant l’operatiu s’ha pogut observar que tres dels locals inspeccionats tenien a la venda diferents imitacions fidels d’armes de foc de models vigents, amb mecanisme d’aire comprimit o gas (armes de quarta categoria). D’acord amb l’article 56b del Regalment d’Armes s’ha sol·licitat a ls responsables dels establiments l’autorització prèvia i en vigor de la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil i el Llibre d’entrades i sortides d’armes correctament diligenciat conforme a allò que preveu l’article 55 del Reglament d’Armes, documents que no s’han pogut acreditar.
La reglamentació legal vigent estableix de forma taxativa que, a més de les armeries, només els establiments dels articles esportius que reuneixin els requisits pertinents podran dedicar-se a la venda d’armes com les que són objecte d’aquesta actuació. Aquesta infracció considerada greu, pot ser sancionada amb multa de 300 a 30.000 euros, la clausura de fins a sis mesos de l’establiment i la confiscació dels instruments i efectes utilitzats per a la comissió de la infracció. Les 211 unitats confiscades per la Guàrdia Urbana en tres dels quatre establiments es lliuraran en els propers dies a la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de Reus.
Es posa a disposició dels mitjans àudiovisuals imatges de la intervenció. El material decomissat està exposat (de les 11:00 h a 12:00 h) a la Comissaria Central de la Guàrdia Urbana per fer fotografies. El regidor de la Guàrdia Urbana, Eduard Ortiz, estarà a les 11:00 h al Parc del Trenet.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.