Notes de premsa

L’avinguda del Comerç es reobre al trànsit

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/06/2006

res, 7 de juny, s’obrirà al trànsit l’avinguda del Comerç, un cop enllestides les obres de reforma.

Aquesta avinguda fa d’enllaç viari, tancant pel nord la tercera anella de circulació —conformada per les rondes de la ciutat— mentre el futur passeig Nord no fa aquesta funció. Donada la seva utilitat en aquest sentit, l’avinguda del Comerç és una de les artèries de la ciutat que registra un volum important de trànsit. Es calcula que hi passen diàriament uns 20.000 vehicles.
Les obres han permès reformar el tram de l’avinguda del Comerç, comprés entre les rotondes de l’av. Barcelona i la Plaça d’Almoster, dotant-lo d’una infraestructura vial de construcció moderna que que li dóna una fesomia més urbana. Amb aquesta finalitat, s’ha projectat un carril bici, noves zones d’aparcament, etc.
El carril bici se situa a la vorera sud i l’espai d’aparcament, a la vorera nord a tocar de les edificacions. La vorera que incorpora el carril bici té una amplada de més de 6 m. La vorera sud incorpora un doble carril bici, amb dos sentits. En total, s’han urbanitzat 10.307 m2 d’avinguda, amb 1.282 m2 de carril bici, més de 4.000 m2 de vorera i 4.740 m2 de calçada.
Les obres, amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros, les ha realitzat l’empresa Panasfalto.
Les dues rotondes situades als extrems de l’avinguda tenen projectes de reforma independents. La promotora que urbanitza un sector del barri Gaudí ultima els treballs de la rotonda de l’avinguda de Barcelona, que no interfereixen en la circulació.
Un cop restablert el trànsit a l’avinguda del Comerç, s’emprendrà la millora de la plaça d’Almoster i del tram del c/General Moragues que passa per damunt de la via del tren (fins a l’avinguda de l’Onze de Setembre). Els treballs no començaran, però, fins que no s’acabi el curs escolar, amb l’objectiu que estiguin enllestits abans de la seva represa. S’informarà en el seu moment de la data exacta de l’inici de les obres.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.