Notes de premsa

Comencen les obres per transformar un dels espais més emblemàtics de Reus, la plaça del Mercadal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 20/07/2006

òxim dilluns, 24 de juliol, l’empresa Constècnia començarà les obres de reforma de la plaça del Mercadal.

La principal característica de la nova plaça del Mercadal és que estarà pavimentada a un sol nivell, a excepció de la zona situada sota els porxos de la casa Navàs. El projecte preserva la pedra d’aquests porxos i el paviment característic de la coca central. La resta del paviment s’arrenca i se substitueix per altres tipus de paviment, d’alta qualitat, que asseguren la seva durabilitat i la transformen en un espai de construcció moderna.
Malgrat que la plaça s’urbanitza a un sol nivell, el tipus de paviment delimita un espai per al pas de vehicles, amb paviment de llambordes, amb amplades de 4 m a les zones nord i oest i els 5,50 m a les zones sud i oest. La resta es pavimenta amb lloses de granit de diferents colors i gruixos. Així, la nova plaça manté el cos central, amb l’històric paviment, un segon cos de llambordes on ara circulen els cotxes i una tercera zona exclusivament de vianants, feta amb lloses de granit. La presència del Palau Municipal es destaca dibuixant una àrea de granit on es trenca el disseny mantingut en la resta de la plaça.
A partir del dilluns, 24 de juliol i mentre durin les obres, l’accés a la Pl. del Mercadal quedarà restringit al trànsit de vehicles per realitzar tasques de càrrega i descàrrega, en horari de dilluns a divendres de 8:00 h a 14:00 h. En una primera fase, aquest accés només es podrà realitzar pel carrer del Vidre i la sortida, pel carrer Major.
Prèviament, aquesta setmana, Aigües de Reus ha començat els treballs previs de renovació de la xarxa, una actuació que no obliga a tallar la circulació de la plaça. Sí que s’ha prohibit l’aparcament a les zones compreses entre els carrers de Carnisseries Velles i Galanes, d’una banda, i entre els carrers Metge Fortuny i del Vidre.
El pressupost del projecte és de 645.708 euros i el termini d’execució de quatre mesos.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.