Notes de premsa

S’obre el termini per apuntar-se les proves que permeten obtenir un títol d’FP, acreditant l’experiència laboral

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 31/10/2006

òxim 6 de novembre s’inicia el procés perquè les persones que ho vulguin puguin obtenir un títol de formació professional, si acrediten una determinada experiència laboral. En concret, del 6 al 10 de novembre està obert el termini d’inscripció per participar a les proves. El Servei d’Orientació i Ocupació de Mas Carandell i l’Oficina del Pla Jove de l’IMAC són centres acreditats per la Generalitat per informar-ne.

El camí per a accedir a un títol de formació professional ha estat, fins fa pocs anys, la via de l’ensenyament presencial sense un reconeixement oficial de les capacitats adquirides en el lloc de treball.
En l’actualitat s’ha produït un canvi substancial. El Departament d’Educació i Universitats, a través de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals, permet que qualsevol treballador en actiu, amb una experiència mínima de dos anys en el sector del títol professional convocat, pugui iniciar un procés que pot culminar amb l’obtenció d’un títol de formació professional de grau mitjà o de grau superior.
Al Catalunya hi ha milers de treballadors que exerceixen una professió que han après al llarg de la seva vida. Es tracta de persones que no han pogut cursar uns estudis professionals per un cúmul de circumstàncies diverses. Fins i tot perquè, en el seu moment, ni tan sols existien ofertes formatives d’aquelles branques professionals de les quals, ara, en són especialistes.
Què cal fer per obtenir el títol?
Aquest nou procés d’obtenció del títol té dues fases: l’acreditació de les competències i l’avaluació de crèdits formatius.
En l’acreditació de competències, primer hi ha la fase d’orientació, on s’informa i guia a la persona per tal que demostri la seva experiència laboral, i després la fase d’avaluació, on s’acrediten les competències professionals.
En el procés d’avaluació dels crèdits formatius es realitzen les proves de coneixements teòrics i pràctics de cada crèdit del cicle formatiu corresponent.
Així mateix, existeix una correspondència entre les unitats de competència i els crèdits, ja que quan s’ha acreditat una unitat de competència es considera que la persona ha superat el crèdit o crèdits associats, i viceversa.
En tots els casos, l’aspirant disposarà d’un certificat que acreditarà les seves competències professionals, rebrà orientació personalitzada sobre ocupacions afins i vies de formació i millora professional i, finalment, podrà disposar del títol oficial del cicle formatiu de grau mitjà o superior que li correspongui, si supera tot el procés avaluador i té les condicions d’accés al títol.
Sectors professionals
Els sectors professionals per als quals s’ha obert aquest procés en aquesta convocatòria són els següents: agricultura intensiva; jardineria; activitats esportives; pesca i navegació; comerç; equips i instal·lacions elèctriques; restauració; turisme; informàtica; manteniment electromecànic de màquines i línies; instal·lacions de fred, climatització i calor; sanitat, farmàcia; atenció sociosanitària; educació infantil i secretariat.
Tothom que vulgui conèixer més detalls sobre aquesta convocatòria pot adreçar- se a:
Servei d’Orientació i Ocupació de Mas Carandell
Cr. de Terol, 1 (Barri Gaudí)
de dl. a dv. de 9.00 a 13.00 h
Tel. 977.331.837

Oficina Pla Jove – Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus
Cr. de Sant Joan, 27 –Casa Rull-
de dl. a dv. de 10.00 a 14.00 h i de dl. a dj. de 17 a 19 h
tel. 977 010 010 ext. 110 o a l’adreça [email protected].

També es pot consultar la pàgina web www.gencat.net/educacio/icqp

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.